واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وجود 310 هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: 310 هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح کشور وجود دارد که سالانه از آنها 57 میلیارد مترمکعب آب اضافه استحصال می شود.
آفتابنیوز : محمد حاج رسولیها روز پنجشنبه در آیین معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی افزود: براساس برنامه مدون امسال 20 هزار حلقه چاه غیرمجاز بسته می شود.
وی تعداد چاه های نیمه عمیق و عمیق غیرمجاز که منابع آبی کشور را تخریب می کنند را به ترتیب 200 هزار و 110 هزار حلقه عنوان کرد.
مشاور وزیر نیرو اظهار کرد: 300 طرح عمرانی نیمه تمام بخش آب کشور شامل 144 سد و شبکه های درونی است که سدها در اولویت برنامه ششم قرار دارند و تصمیم بر این است تا در برنامه هفتم 94 سد تکمیل شود.
وی اضافه کرد: یک میلیون و 600 هزار میلیارد ریال برای تکمیل این تعداد طرح عمران آبی نیمه تمام در سطح کشور اعتبار لازم است.
حاج رسولیها درباره احداث سدهای جدید در سطح کشور توضیح داد: طرح جدید ساخت سد در هیچ استانی آغاز نمی شود مگر هدف از اجرای طرح، تامین آب شرب باشد.
وی تکمیل آبیاری زهکشی در 50 هزار هکتار مرزی، نصب هفت هزار کنتور آب کشاورزی، نصب 50 هزار کنتور هوشمند و اندازه گیری یکهزار نقطه آب سطحی برای مدیریت را از برنامه های شرکت منابع آب ایران در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: سالانه یک هزار میلیارد مترمکعب آب بیشتر از ظرفیت منابع آبی کشور استحصال می شود که در منابع آبی استان مرکزی 200 میلیون متر مکعب کسری مخزن وجود دارد.
وی ادامه داد: هر برداشت غیرمجاز از منابع آبی زیرزمینی نابودی یک دریاچه ارومیه است با این تفاوت که کم شدن آب دریاچه قابل مشاهده است اما کاهش منابع آبی زیرزمینی قابل دیدن نیست.
حاج رسولیها افزود: تا پایان برنامه ششم توسعه با برنامه ریزی و اولویت بندی؛ افت منابع آبی کنترل و 5،7 میلیارد مترمکعب کسری مخازن در یک برنامه 20 ساله به شرایط گذشته باز می گردد.
وی مشارکت مردم در مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف آب را ضروری دانست و گفت: استان مرکزی با اجرای برنامه های فرهنگی مانند طرح دانا توانسته در این بخش موفق عمل کند.
مشاور وزیر نیرو اظهار کرد: کشور هشت سال متناوب با پدیده خشکسالی مواجه بود به طوری که دو درصد از میانگین سالانه میزان بارش ها کمتر اتفاق افتاده، هرچند در سال جاری شرایط بارندگی در برخی استانها بهتر بود.
وی بیان کرد: هفت چالش اصلی در کشور برای بحران و کمبود آب مشخص شده و دولت برنامه ریزی مدونی برای رفع چالش ها طراحی کرده است تا از وضعیت بحران به خوبی عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، مباحث ساختاری را یک از مهمترین چالش های حوزه آب دانست و گفت: تصمصم گیری کلان با تشکیل شورای عالی آب توسط دولت یازدهم منطقی شده است.
وی افزود: صیانت از آبهای زیرزمینی چالش دیگر در موضوع بحران آب است که در استان مرکزی درجه اهمیت بالایی دارد.
حاج رسولیها درباره طرح آب مرزی نیز توضیح داد: اجرای 80 سد کشور با کندی انجام می گیرد که به جای آن به طرح های آب مرزی توجه و هشت میلیارد دلاربرای این طرح ها در نظر گرفته شده است این درحالی است که برای این طرح ها هر سال فقط چهار تا پنج هزار میلیارد دلار اختصاص داده می شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز گفت: منابع آبی کشور بسیار محدود است به ویژه در استان مرکزی که منابع آبی تجدید پذیر وجود ندارد و به ناچار باید به سمت مصرف بهینه حرکت کنیم.
عزیز فیلی افزود: در این راستا اقدام های خوبی از سوی آبفای شهری و روستایی و آب منطقه ای انجام گرفته است تا با رعایت الگو مصرف منابع آبی استان به خوبی مدیریت شود.
وی اظهار کرد: با توجه به کمبود آب در استان مرکزی با رایزنی ها و پیگیریهای انجام شده می کوشیم برای آب شرب و صنعت این استان از حوزه های جنوبی یا شمالی کشور برای افق 25 ساله منابع آبی تامین شود.
فیلی مدیر سابق شرکت آب منطقه ای استان مرکزی را فردی دلسوز و علاقمند دانست و گفت: جابجایی به درخواست وی انجام شده است.
در این نشست عزت الله عامره ای به عنوان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی برای مدت 2 سال معرفی شد.
به گزارش ایرنا، نورالدین بازگیر مدیر عامل سابق این شرکت نیز به سمت معاون توسعه و بهره برداری سدها در سازمان آب و برق خوزستان منصوب شده است.
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]