تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825996499




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش شکایت از خودروسازان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
افزایش شکایت از خودروسازان




در چند روز گذشته بحث‌هایی مبنی بر تشکیل هیات‌های حل اختلاف خودرویی در سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برای رسیدگی به شکایت مصرف‌کنندگان از خودروسازان و واردکنندگان خودرو مطرح شده است.





روزنامه آرمان - امیر داداشی: در چند روز گذشته بحث‌هایی مبنی بر تشکیل هیات‌های حل اختلاف خودرویی در سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برای رسیدگی به شکایت مصرف‌کنندگان از خودروسازان و واردکنندگان خودرو مطرح شده است و براساس اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو، در صورت شکایت مصرف‌کنندگان از خودروسازان و واردکنندگان خودرو این شکایت‌ها می‌تواند در هیات‌های حل اختلاف مورد بررسی و صدور رای قرار گیرد.

وجود چنین هیات‌هایی شاید تاثیر مثبتی در بهبود تولید و واردات خودرو بگذارد و از همه مهم‌تر مصرف‌کنندگان با اطمینان خاطر بیشتری اقدام به خرید خودرو کنند. یکی از خلاءهایی که تا به امروز در صنعت خودروسازی کشور احساس می‌شد نبود همین هیات‌ها برای رسیدگی به شکایات مشتری‌ها بود که خوشبختانه به نظر می‌‌رسد مسئولان در فکر ایجاد مراجعی برای رسیدگی مستقیم به شکایات مردم هستند. در همین رابطه امرا... امینی، اقتصاددان و استاد دانشگاه، در گفت و گو با «آرمان» می‌گوید: «ایجاد و تشکیل هیات‌های حل اختلاف خودرویی اقدام بسیار مناسبی است که در سازمان‌های صنعت،معدن و تجارت استان‌ها برای رسیدگی به شکایت مصرف‌کنندگان از خودروسازان و واردکنندگان خودرو دنبال می‌شود.»

تشکیل هیات‌های حل اختلاف خودرویی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا تشکیل چنین هیات‌هایی در بهبود وضعیت تولید و واردات خودرو موثر است؟

ایجاد و تشکیل هیات‌های حل اختلاف خودرویی اقدام بسیار مناسبی است که در سازمان‌های صنعت،معدن و تجارت استان‌ها برای رسیدگی به شکایت مصرف‌کنندگان از خودروسازان و واردکنندگان خودرو دنبال می‌شود. بیشتر مشکلاتی که مربوط به حوزه خودرو می‌شود در رابطه با ایمنی و کیفیت است که به طور معمول منجر به ایجاد تلفات و مشکلات جانی و مالی می‌شود. در گذشته چون چنین هیات‌هایی وجود نداشت رسیدگی به شکایات بسیار زمان‌بر بود و حتی بسیاری از مواقع به شکایات رسیدگی کامل نمی‌شد، چرا که مرجع خاصی در این زمینه وجود نداشت و مشکلات متعددی در این زمینه ایجاد می‌شد.

 به هر حال تشکیل کمیته‌ها و هیات‌های مختلف برای احقاق حقوق مشتریان و در حمایت از مصرف‌کنندگان اقدام مناسبی است؛ چرا که یک نهاد واسط بین مشتریان و خوروسازان و واردکنندگان ایجاد می‌شود و خریداران خودرو با اطمینان خاطر بیشتری می‌توانند اقدام به خرید خودرو کنند. البته هنوز اساسنامه قطعی برای این کمیته‌ها تهیه نشده است، اما گذشته از اساسنامه هر برنامه‌ای نیاز به اجرای صحیح و مدبرانه دارد. تشکیل این هیات‌ها هم اگر در اجرا موفق باشد به بهبود وضعیت صنعت خودروسازی کشور تا حد زیادی کمک می‌کند. البته چگونگی تشکیل این هیات از اهمیت بالایی برخوردار است.

آیا تضمینی برای کارایی این هیات‌ها وجود دارد؟

همانطور که گفته شد مسئولان در ابتدا باید به دو مقوله چگونگی تشکیل و اجرای صحیح طرح توجه داشته باشند. حال اگر این موارد به اجرا درآید، سپس باید به کارایی و ثمربخش بودن این هیات‌ها نیز توجه شود. باید منتظر ماند و دید که این هیات‌ها اصلا وجه قانونی پیدا می‌کنند و در رسیدگی به انتظارات مردم موفق عمل می‌کنند یا خیر؟ در ایران با توجه به اینکه در این سال‌ها شکایات از خودروسازان افزایش پیدا کرده است، باید مراکزی را تاسیس کرد تا به این شکایات رسیدگی شود. در ضمن این مراکز نباید تحت پوشش مستقیم خودروسازان باشند، چرا که در این صورت ممکن است حق مردم آنطور که باید، بازگردانده نشود.

آیا پیش از این مرجع خاصی برای رسیدگی به شکایات مشتریان وجود داشت؟

در حال حاضر زمانی که مشتریان از کیفیت یا قیمت یک خودرو گله‌مند هستند، باید به خود خودروسازان مراجعه کنند. مشخص است که در چنین روندی مشتریان متضرر می‌شوند و گاه ممکن است به شکایات آنها رسیدگی کامل نشود. رسیدگی به شکایات اکنون منوط به آن است که خودروساز از آسیبی که به مصرف‌کننده واردشده است قانع شود و مشتری باید بتواند خودروساز را قانع کند. ایجاد واسطه بین مصرف‌کننده و تولیدکننده این مشکلات را از بین می‌برد.

روند رسیدگی به شکایات به چه شکل است؟

مشتری‌ها معمولا به بازرسان خود خودروسازان مراجعه می‌کنند و در آنجا شکایت خود را مطرح می‌سازند. البته آنها می‌توانند به شکل نامه، ایمیل و ... هم مشکل خود را به گوش بازرسان برسانند. در بخش‌های بازرسی هم بعد از آگاهی از بروز مشکل، آن را قبول یا رد می‌کنند و یا ممکن است مشتری را به خدمات پس از فروش ارجاع ‌دهند.

چنین روندی بازرس‌محور است، یعنی اگر بازرسان قانع شوند که مشکل را برطرف می‌کنند، اما اگر قانع نشوند مشتری می‌تواند از آنها شکایت کند تا تشکیل پرونده صورت بگیرد. پس در این شرایط مصرف‌کننده برای احقاق حق خود مجبور است مراحل طولانی را طی کند که علاوه بر زمان‌بر بودن، ممکن است در این پروسه هزینه‌ای زیاد بپردازد و در پایان هم ممکن است دادگاه به نفع خودروساز رای دهد. به نظر می‌رسد این نهاد می‌تواند هم به مصرف‌کنندگان و هم تولیدکنندگان کمک کرده و منافع هر دو را تامین کند.

آیا خدمات پس از فروش خودرو در ایران از کیفیت مطلوبی برخوردار است؟

خدمات پس از فروش برای هر برندی از خودرو لازم و ضروری است و هر خودروساز با داشتن خدمات پس از فروش سراسری می‌تواند به رشد و همه‌گیری برند خود کمک کند، به‌ویژه در بازارهای رقابتی به این خدمات توجه ویژه‌ای می‌شود. نمایندگی‌های خدمات پس از فروش خودروسازی‌ها در وهله نخست تامین قطعات خودرو را بر عهده دارند و در وهله بعدی اگر خودرویی به هر دلیلی دچار آسیب شد با مراجعه به این نمایندگی‌ها تعمیر می‌شود. حال در ایران دو خودروساز مهم کشور خدمات پس از فروش گسترده‌ای دارند و از این امتیاز بهره‌مندند. اما اینکه در نمایندگی‌ها خدمات به چه شکلی ارائه می‌شود، قابل بحث است. به نظر می‌رسد خودروسازان در این بخش باید توجه و دقت کافی به عمل آورند و خدمات خود را ارتقا بخشند تا رضایت مشتریان را جلب کنند.

دلیل نارضایتی مشتری‌ها از نمایندگی‌های خدمات پس از فروش چیست؟

یک دلیل از مشکلات بیرونی نشات می‌گیرد و آن مربوط به قطعاتی است که این نمایندگی‌ها استفاده می‌کنند، زیرا این قطعات از کیفیت کافی برخوردار نیستند و متاسفانه بسیاری از قطعات مصرفی خودروسازان چینی هستند و از پایین‌ترین کیفیت برخوردارند. همچنین باید در مدیریت این نمایندگی‌ها تغییر ایجاد شود و مشتری‌مداری در اولویت آنها قرار گیرد. علاوه بر این، استفاده از نیروی متخصص چه در زمینه فنی و چه در زمینه مدیریتی از الزامات اقتصادی هر نهادی است و در این نمایندگی‌های خدمات پس از فروش هم باید از متخصص‌ترین افراد استفاده شود. در نتیجه مشکل دوم مربوط به نیروی انسانی است که در این نمایندگی‌ها مشغول به فعالیت هستند.







تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن