تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833260749
خدیجه؛ بانوی مبارکه و همدم مریم در بهشت
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خدیجه؛ بانوی مبارکه و همدم مریم در بهشت جایگاه حضرت خدیجه(س) به قدری والاست که پیامبر اکرم در حق او می فرماید: ای خدیجه! خداوند متعال هر روز به وجود تو چندین بار به ملائکه اش مباهات می کند.
به گزارشفرهنگ نیوز حضرت خدیجه(س) در خانواده ای اصیل و شریف از قبیلۀ قریش به دنیا آمد. افراد خاندانش همگی اهل فضل، فداکاری و حمایت کننده از خانۀ کعبه بودند.
در عصر جاهلیت که بسیاری از زنان به انحرافهای عصر جاهلی آلوده بودند، حضرت خدیجه به خاطر قداست و پاکی در همه ابعاد، به عنوان «طاهره» یعنی پاک سرشت و پاک روش خوانده میشد. همچنین شخصیت حضرت خدیجه(س) در همان عصر آنچنان چشمگیر و مورد احترام خاص و عام بود که او را با عنوان «سیده نسوان» یعنی سرور زنان میخواندند.
حضرت خدیجه(س) قبل از ولادت، درکتاب آسمانی انجیل که بر حضرت عیسی نازل شد به عنوان «بانوی مبارکه و همدم مریم در بهشت» یاد شده است، در آنجا که در توصیف پیامبر اسلام(ص) خطاب به عیسی آمده است «نسله من مبارکة، وهی مونس أمک فی الجنة» یعنی نسل او از مبارکه (بانوی پربرکت) ادامه می یابد که همدم مادرت مریم در بهشت می باشد.
اولین بانویی که به پیامبر ایمان آورد وجود مبارک حضرت خدیجه(س) بود. امیر مؤمنان در خطبه قاصعه می فرمایند: روزی که رسول خدا به پیامبری رسید، نور اسلام به هیچ خانه ای وارد نشد جز به خانه پیامبر و خدیجه که من سومین نفر آنان بودم که نور وحی و رسالت را می دیدم و عطر نبوت را استشمام می کردم.
جایگاه حضرت خدیجه(س) به قدری والاست که پیامبر اکرم در حق او می فرماید: ای خدیجه! خداوند متعال هر روز به وجود تو چندین بار به ملائکه اش مباهات می کند.
در آیه هشتم سوره ضحی که خطاب به پیامبر می فرماید: «و وجدک عائلا فأغنی». در این آیه و آیات قبل از آن، خداوند در خصوص نعمت هایی که به پیامبر(ص) عطا می کند می فرماید «خداوند تو را فقیر یافت و بی نیاز نمود». در تفسیر نمونه ذیل این آیه آمده است این سومین نعمتی است که در این آیات به آن اشاره شده است و مقصود حضرت خدیجه(س) است که خداوند توجه آن زن مخلص با وفا را به سوى پیامبر جلب نمود تا ثروت سرشارش را در اختیار پیامبر و اهداف بزرگ او قرار دهد.
لذا این آیه بطور خاص بر وجود مقدس حضرت خدیجه(س) اشاره دارد و از آن حضرت به عنوان نعمتی برای نبی مکرم اسلام یاد می کند. در تفسیرهای عامه و خاصه و در روایات اهل بیت آمده است، که مراد از «بی نیازساختن پیامبر» مال و بخشش خدیجه بود که همه را در طبق اخلاص گذاشته و برای پیشرفت دین مبین اسلام دراختیار پیامبر قرار داد.
همچنین روایت های مفصلی در مقام و منزلت این بانوی بزرگوار وارد شده است. مثلا امیر مؤمنان علی(ع) فرمود: «سادات نساء العالمین اربع، خدیجه بنت خویلد و فاطمه بنت محمد و آسیه بنت مزاحم و مریم بنت عمران» یعنی سرور بانوان دو جهان چهار بانو هستند که عبارتند از: خدیجه، فاطمه، آسیه و مریم.
همچنین پیامبر فرمود: پیامبر(ص) فرمود: «اشتاقت الجنة إلی أربع من النساء: مریم بنت عمران و آسیة بنت مزاحم زوجة فرعون و هی زوجة النبی، فی الجنة و خدیجه بنت خویلد زوجة النبی فی الدنیا و آلاخرة و فاطمه بنت محمد» یعنی بهشت مشتاق چهار زن است مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم همسر فرعون، که همسر پیامبر در بهشت است. خدیجه دختر خویلد همسر رسول خدا در دنیا و آخرت و فاطمه دختر محمد(ص).
حضرت خدیجه(س) پس از ایمان به پیامبر اسلام و نثار تمام ثروت و دارایی خویش به ایشان متحمل ناملایمات فراوانی شد. امام صادق(ع) فرمود: وقتی خدیجه علیهاالسلام پیامبر اکرم(ص) را به همسری برگزید، زنان مکّه به دلیل دشمنی با آن حضرت، از او دور شدند، آنان نه تنها به خدیجه(س) سلام نمی کردند؛ حتّی از رفت و آمد زنان دیگر هم جلوگیری می نمودند. به این ترتیب وحشتی عجیب بر وجود خدیجه مستولی شد؛ البته او بیشتر از این می ترسید که به پیامبر(ص) آسیبی برسانند.
وقتی خدیجه به فاطمه حامله شد، فاطمه در شکم مادر با او سخن می گفت و مونس مادر بود و او را به صبر توصیه می فرمود امّا خدیجه این حالت را از پیامبر مخفی می داشت تا آن که روزی حضرت داخل شد و شنید که خدیجه با کسی سخن می گوید. حضرت به اطراف نگریست؛ امّا کسی را ندید، پرسید: ای خدیجه! با چه کسی سخن می گویی؟ خدیجه در پاسخ به کودکی که در شکم داشت، اشاره کرد و پاسخ داد: فرزندی که در شکم دارم، با من سخن می گوید و مونس من است، حضرت فرمود: در همین لحظه جبرییل به من خبر داد که این فرزند دختر است. او و نسل او طاهر، بابرکت و خجسته است و خداوند نسل مرا از او به وجود خواهد آورد. از نسل او امامان دین متولّد می شوندو حق تعالی بعد از قطع وحی، آن ها را جانشین خود در زمین قرار می دهد.
لازم به ذکر است در زمان وضع حمل حضرت خدیجه(س) وقتی ولادت فاطمه نزدیک شد، خدیجه کسی را نزد زن های قریش و بنی هاشم فرستاد تا او را در هنگام زایمان کمک کنند، اما آنها گفتند: تو حرف ما را نپذیرفتی و با محمد یتیم و فقیر ازدواج کردی؛ ما هم با تو کاری نداریم.
اما چنانكه در حديث آمده است چهار زنی كه هنگام ولادت فاطمه(س) برای كمك به حضرت خديجه(س) آمدند ساره، همسر حضرت ابراهيم، آسيه، همسر فرعون كه زنی بسيار شايسته بود؛ مريم، دختر عمران و كلثوم، خواهر حضرت موسی بودند.
باید گفت علاوه بر تحمل مشکلاتی که در حدیث امام صادق(ع) به آن اشاره شد، خدیجه(س) تمام تلخیهای سیاسی و اجتماعی آن روز را که قلب نازنین پیامبر خدا را مجروح میساخت ترمیم نمود و ایشان را در ادامه سیرالهی اش یاری داد. در اثر همین ایمان و فداکاری به مقامی رسید که خداوند به او سلام رساند.
از «ابوسعید خدری» نقل است که رسول خدا فرمود: وقتی که در شب معراج، جبرئیل مرا به سوی آسمانها برد و سیر داد، هنگام مراجعت به جبرئیل گفتم: «آیا حاجتی داری؟» جبرئیل گفت: «حاجت من این است که سلام خدا و سلام مرا به خدیجه برسانی» پیامبر (ص) وقتی که به زمین رسید، سلام خدا و جبرئیل را به خدیجه ابلاغ کرد. خدیجه گفت: «همانا ذات پاک خدا سلام است و از او است سلام و سلام به سوی او باز گردد و بر جبرئیل سلام باد.»
در باب تاریخ وفات آن بانوی بزگوار نیز گفته شده که ایشان بعد از 25 سال زندگی در کنار پیامبر در دهم ماه مبارک رمضان وفات یافت. در کتاب «الخصائص الفاطمیه» نقل شده : طبق روایت مشهور هنگامی که حضرت خدیجه رحلت کرد، فرشتگان رحمت از جانب خداوند کفن مخصوصی برای خدیجه نزد رسول خدا آوردند واین علاوه بر اینکه مایه برکت برای خدیجه بود،مایه تسلی خاطررسول خدا گردید. وبه این عنوان تقدیر وتجلیل جالبی از طرف خداوند؟ حضرت خدیجه به عمل آمد.
حضرت خدیجه(س)در طول زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد. حمایت های مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد(ص)، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمی کرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشه هایی از این خدمات ارزشمند است. حضرت خدیجه(س) پس از ازدواج با پیامبر، دارایی اش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه می خواهد مصرف کند. رسول گرامی اسلام در این زمینه می فرماید: هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه(س) برای من سودمند نبود.
حضرت خدیجه (س)، این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلکه او را در برابر سختی ها و تکذیب مشرکان و بدخواهان یاری داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا صلی الله علیه و آله سخت آید. هنگامی که رسول الله(ص) با باری از مصیبت و اندوه به خانه می آمد، خدیجه او را دلداری می داد و نگرانی را از ذهن و خاطرش می زدود.
اموال حضرت خدیجه علیها السلام به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این که آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان(ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد. لذا سفر اکثر مسلمانان با اموال خدیجه ممکن شد. آخرین آن ها هم قافله ای بود که امیر المؤمنین (ع) آن را سرپرستی کرد.
پیامبر اکرم پیکر مطهرحضرت خدیجه را با آن کفن پوشانید. سپس جنازه او را با همراهان به سوی قبرستان معلی بردند تا در کنار مادرش حضرت آمنه به خاک بسپارند. درآنجا قبری برای حضرت خدیجه آماده کردند، رسول خدا درمیان آن قبر رفت و خوابید ، سپس بیرون آمد وآن گوهر پاک را در آنجا به خاک سپرد.
منبع: مهر
95/3/27 - 09:17 - 2016-6-16 09:17:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
خدیجه؛ بانوی مبارکه و همدم مریم در بهشت/ مباهات خداوند به خدیجه
به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه س خدیجه بانوی مبارکه و همدم مریم در بهشت مباهات خداوند به خدیجه شناسهٔ خبر 3687166 - پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵ ۴۱ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی jwplayer display inline-block; جایگاه حضرت خدیجه س به قدری والاست که پیامبر امریم امیر جلالی مادر زن علی دایی است؟
مریم امیر جلالی مادر زن علی دایی است انتشار تصویری در شبکه های اجتماعی باعث ناراحتی و گلگی مریم امیر جلالی بازیگر سینما و تلویزیون شده است باشگاه خبرنگاران جوان انتشار تصویری در شبکه های اجتماعی باعث ناراحتی و گلگی مریم امیر جلالی بازیگر سینما و تلویزیون شده است شایعه ای مبندری در بهشت که مخصوص روزهداران است
دری در بهشت که مخصوص روزهداران است پیامبر اکرم صلی الله عليه و آله وسلم درحدیثی نام درى در بهشت که فقط روزه داران از آن وارد مىشوند را معرفی کردند به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان متن این حدیث از کتاب وسائل الشيعه منتشر میشود قالَ رَسُولُ الل«سر سفره خدا» گوشهای از بهشت را به تصویر میکشد
سر سفره خدا گوشهای از بهشت را به تصویر میکشد سر سفره خدا با ایجاد فضایی شاد برای سحر اولی ها ثانیه های شادی را در نیمه های صبح رقم میزند حمیدرضا عطارد کارگردان سر سفره خدا در خصوص شکلگیری این برنامه به خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران«خشم و هیاهو» در دانشگاه شهید بهشتی
خشم و هیاهو در دانشگاه شهید بهشتی فیلم سینمایی خشم و هیاهو به کارگردانی هومن سیدی دوشنبه بیست و چهارم خرداد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اکران می شود به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم سینمایی خشم و هیاهو به کارگردانمهدی سلطانی و مریم سعادت در برنامه «نردبان» شبکه مستند
مهدی سلطانی و مریم سعادت در برنامه نردبان شبکه مستند برنامه نردبان این هفته درباره انتخاب موضوع برای فیلم است و معین کریم الدینی مهدی سلطانی و مریم سعادت از جمله هنرمندان حاضر در این قسمت هستند ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۳ خرداد ساعت 12 25 به گزارش سرویس فرهنگی پانا سری جدید برنامه &lبهشتیپور: مولف جانب انصاف را رعایت کرده/ سلیمینمین: در جریان انقلاب اگر حرف هاشمی به کرسی مینشست فاجعه می
در نقد کتاب زندگی و زمانه آیتالله هاشمی رفسنجانی مطرح شد بهشتیپور مولف جانب انصاف را رعایت کرده سلیمینمین در جریان انقلاب اگر حرف هاشمی به کرسی مینشست فاجعه میشد نشست نقد و بررسی کتاب روایتی از زندگی و زمانه آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی با حضور مولف جعفر شیرعلینیا«بهشت سامرا» به موزه هنرهای دینی امام علی(ع) میرود
بهشت سامرا به موزه هنرهای دینی امام علی ع میرود نمایشگاهی از طرحهای مطالعاتی مرمت و بازسازی حرم مطهر امامین عسکریین با عنوان بهشت سامرا روز یکشنبه ۲۳ خرداد در موزه هنرهای دینی امام علی ع گشایش مییابد به گزارش فرهنگ نیوز نمایشگاه «بهشت سامرا» از طرحهایراز و رمزهای سینمای دهه شصت از زبان سید محمد بهشتی /تقصیر ماست که 20 میلیون مخاطب شده 7 میلیون؟
راز و رمزهای سینمای دهه شصت از زبان سید محمد بهشتی تقصیر ماست که 20 میلیون مخاطب شده 7 میلیون فرهنگ > سینما - ایسکا نیوز نوشت سید محمد بهشتی معتقد است ترکیه ظرفیت تلویزیونی منطقه را پر کرده است در صورتی که اینکار را ما باید میکردیم ظرفیت سینمایی ایران از ترکیه29 اردیبهشت، بازدید از موزه های فارس رایگان است
29 اردیبهشت بازدید از موزه های فارس رایگان است شیراز- ایرنا- روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس اعلام کرد همزمان با روز جهانی موزه ها بازدید گردشگران از اماکن تاریخی و فرهنگی استان فارس به ویژه موزه ها در روز 29 اردیبهشت ماه جاری رایگان است به گزارش-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها