واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فروش ورقههاي توليد كولر ارج به عنوان ضايعات!
درپي تأييد و تكذيبهاي تعطيلي كارخانه ارج، خبرهاي رسيده حاكي از آن است كه ورقهاي توليد كولر به عنوان ضايعات به فروش رسيده است و به رغم ادعاي مديرعامل شركت سرمايهگذاري گروه توسعه ملي، پولي براي بازخريد ۶۰ كارمند اداري اين كارخانه وجود ندارد.
نویسنده : بهناز قاسمی
درپي تأييد و تكذيبهاي تعطيلي كارخانه ارج، خبرهاي رسيده حاكي از آن است كه ورقهاي توليد كولر به عنوان ضايعات به فروش رسيده است و به رغم ادعاي مديرعامل شركت سرمايهگذاري گروه توسعه ملي، پولي براي بازخريد ۶۰ كارمند اداري اين كارخانه وجود ندارد.
انتشار خبر تعطيلي اولين كارخانه لوازم خانگي در ایران شوك بزرگي به بخش صنعت وارد كرد، چراكه تعطيلي ارج يعني اينكه ركود اقتصادي در دولت روحاني بيش از آنچه تصور ميشد تشديد شده است.
با انتشار اخبار به گل نشستن كارخانه قديمي ارج در روز جمعه که با سوال افکار عمومی و رسانهها مواجه شد که چرا چنین کارخانهای با این قدمت باید تعطیل شود؛ مديرعامل شركت سرمايهگذاري توسعه ملي، عصر همان روز جمعه در گفتوگو با ايرنا خبر تعطيلي را تكذيب كرد و آن را فضاسازي رسانهاي عليه دولت دانست و مدعي شد شش شركت داخلي و خارجي متقاضي خريد اين كارخانه هستند كه بعد از بررسي نهايي، واگذاري انجام ميشود. فرهاد حنيفي به تزريق نقدينگي 200 ميليارد ريالي در دو سال اخير به اين كارخانه اشاره كرد و گفت: اين سرمايه در گردش از طريق گروه توسعه ملي با هدف جلوگيري از توقف توليد و پرداخت حقوق بازنشستهها صورت گرفته است.
حنيفي در ادامه به مصوبه مجلس شوراي اسلامي مبني بر خروج بانكها از بنگاهداري اشاره كرد و گفت: براساس اين مصوبه، 50 شركت زيرمجموعه هلدينگ بانك ملي از جمله ارج در فهرست واگذاري هستند و تلاش داريم اين شركتها از جمله ارج را به خريداران واجد شرايطي واگذار كنيم كه بتوانند بهتر از مجموعه گروه توسعه ملي، آن را مديريت و اداره كنند.
وي در حالي كه تلاش ميكرد از عملكرد شركت سرمايهگذاري ملي دفاع كند؛ از مردم خواست براي سرپا ماندن اين كارخانه محصولات ارج را بخرند، اين در حالي است كه محصولات اين كارخانه سالهاست در بازار وجود ندارد و تنها كولرهاي ارج، آن هم بسيار محدود در برخي فروشگاهها يافت ميشود.
يك مدير سابق كارخانه: ارج در ۵ ماه اخير توليد نداشته
برخلاف اظهارات حنيفي، يك مدير سابق كارخانه ارج كه به تازگي از اين شركت رفته، با اشاره به اينكه كارخانه از حدود پنج ماه پيش عملاً توليدي نداشته است، ضمن تأييد تعطيلي كارخانه ميگويد: تنها ۶۰كارمند بخش اداري باقي ماندند كه پول بازخريد آنها را نداشتيم وگرنه آنها هم اخراج ميشدند.
وي كه اخيراً از اين شركت رفته و نخواسته نامش فاش شود، ميافزايد: در طول شش سال گذشته اين كارخانه حدود 2 هزار و 800 نفر نيروي كار داشت اما تشديد مشكلات مالي باعث شد تا شمار كارگران اين كارخانه به مرور كاهش يابد و امروز به حدود 60 نفر برسد.
وي با بيان اينكه اين 60 نفر نيز بيمهاي و در بخش اداري مشغول به كار هستند، تأكيد ميكند: مسئولان كارخانه امكان ترخيص اين تعداد نيرو را هم نداشتهاند و منتظر بازنشستگي آنها هستند.
اين مدير مياني كارخانه ارج با اشاره به اينكه كارخانه از حدود پنج ماه پيش عملاً توليدي نداشته است، تصريح ميكند: اين كارخانه سالهاي پر رونقي را پشت سر گذاشته و به عنوان اولين كارخانه لوازم خانگي انواع محصولات را توليد ميكرد. اين كارخانه در سال 73 حدود 80 ميليارد تومان گردش مالي داشته اما بعد از واگذاريها مشكلات شروع و امروز به تعطيلي كارخانه منجر شده است. وي اضافه كرد: بعد از واگذاريها حمايتي از اين واحد توليدي نشد و عملاً فعاليتها به كندي انجام ميشد.
آيا بانكها بنگاهداران خوبي هستند؟
تعطيلي كارخانه ارج يكي از هزاران نمونه كارخانجاتي است كه در اين سالها به دليل واگذاريهاي نادرست به بانكها صورت گرفته است. طي سالهاي اخير فعالان اقتصادي ضمن انتقاد از واردات بيرويه كالاها به شدت از اين موضوع گله دارند كه چرا بايد سهام كارخانجات در ازاي بدهي به بانكها واگذار شود چراكه بانكها تخصص لازم در اين زمينه ندارند. اين انتقادات در حالي مطرح ميشود كه دولت سالهاست در ازاي بدهي خود به نظام بانكي بنگاههاي ورشكسته را به عنوان بدهي به بانكها واگذار ميكند كه اين موضوع خود به افزايش بنگاه داري بانكها منجر شده است.
رئيس اتاق بازرگاني ايران در اين خصوص ميگويد: سلب مالكيت كارخانه ارج و سپردن مديريت آن به مديران حقوق بگير و دولتي و فراز و نشيب مديريتي در طول سالهاي گذشته باعث شد روند زوال در اين كارخانه طي شده و به چنين روزي مبتلا شود. اگرچه فضاي كسب و كار كشور متأثر از تصميمات متفاوت و گاهي متناقص سياستگذاران است، اما مديريت كارآمد بخش خصوصي و همچنين مالك واقعي كه خود، دلسوز مال و اموال خود باشد، حتماً نميگذارد آخر وعاقبت برندي همچون ارج به زوال انجامد. ضمن اينكه برندهاي فراواني داريم كه هم اكنون مالكيت و مديريت آن توسط بخش خصوصي اداره ميشود و در همه اين سالها با وجود همه مشكلاتي كه بر بنگاهداري ايران گذشته، به زحمت خود و شركتش را سرپا نگه داشته و همچنان مشغول توليد است.
ارج از ۳ سال پيش تعطيل شد
رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي ضعف مديريتي و فرسودگي ماشينآلات كارخانه ارج را علت تعطيلي آن بيان كرده و ميگويد: حدود سه سال است كه اين كارخانه تعطيل است و در اين اواخر براي ديگران توليد ميكرد و برند ارج در بازار وجود نداشت.
محمد طحانپور ميافزايد: كاش كساني كه دلشان براي تعطيلي اين كارخانه سوخت و درباره آن فضاسازي كردند محصولات ارج را ميخريدند. طحانپور اظهار ميدارد: كارخانههايي كه در اختيار بانك است اين مشكل را دارند و كارخانه ارج بايد به بخش خصوصي واگذار ميشد نه به خصولتي.
وي ميگويد: كارخانهاي كه مدير آن در 20 سال پيش 120 ميليون تومان اختلاس و كارخانه را فلج كرد توان رقابت با بازار را ندارد وكارخانههاي مشابه كارخانه ارج اكنون سالانه 70 هزار كولر توليد ميكنند اما كارخانه ارج فقط 5 هزار كولر توليد ميكند. آخرين اخبار از كارخانه تعطيل «ارج» حاكي از آن است كه حراست كارخانه از ورود عكاسان و خبرنگاران به كارخانه ارج ممانعت ميكند و محصولات غيرقابل استفاده در انبارهاي پلمب شده، دپو شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]