تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه بگيريد تا تندرست باشيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836255882




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تور اروپایی ظریف و مسیر ناهموار روابط اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وزیر خارجه هفته گذشته با هیئتی از تجار ایرانی راهی 4 کشور اروپایی شد تا در شرایط پسابرجام برای توسعه روابط اقتصادی خارجی ایران تلاش کند اما در همانجا هم از بدعهدی آمریکا ابراز نارضایتی کرد.

به گزارش تراز ، روز یکشنبه هفته گذشته (۹ خرداد) ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در رأس هیاتی سیاسی اقتصادی سفر دوره ای خود را به مقصد چهار کشوراروپایی فنلاند، لهستان، لتونی و سوئد آغاز کرد و روز جمعه (۱۴ خرداد) به تهران بازگشت.

حسین جابری انصاری سخنگو وزارت امور خارجه و تعدادی از مدیران کل حوزه اروپا و همچنین محسن جلال پور رييس اتاق بازرگاني ايران به همراه هیأتی ۷۰ نفره از تجار و فعالان اقتصادی همراهان ظریف در سفر به کشورهای اروپای شرقی و شمالی بودند.

 ظریف در جریان آن سفرهای فشرده، دیدارهای متعددی با مقامات عالی رتبه آن کشورها داشت و به بحث و تبادل نظر پیرامون مسایل مهم منطقه ای و بین المللی و راه های گسترش روابط همه جانبه میان ایران و چهار کشور اروپایی ذکر شده پرداخت.

شاید پر بیراه نباشد اگر بگوییم مهم ترین هدف هیات ایرانی از سفر به آن چهار کشور توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی طرفین بوده است، کما اینکه حضور تیم اقتصادی و بازرگانان همراه ظریف بر این امر صحه می گذارد.

مساله اقتصاد با توجه دو موضوع بسیار برای ما مهم است، یکی با در نظر گرفتن جهت دهی رهبر معظعم انقلاب به عنوان سکان دار نظام جمهوری اسلامی که سال ۹۵ را سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامیدند و چندین سال است که بر مساله اقتصاد به عنوان مهم ترین موضوع کشور تاکید دارند.

دوم اینکه بعد از برجام مهم ترین خواسته ملت ایران این است که تحریم های طرف مقابل به طور کامل رفع شده باشد و بخش های اقتصادی، مالی و بازرگانان ایرانی به راحتی بتوانند با دیگر کشورهای جهان به تبادلات اقتصادی بپردازند.

اولین مقصد سفر دوره ای ظریف به ورشو پایتخت لهستان بود.

وزیر امور خارجه در بدو ورود به فرودگاه ورشو پايتخت لهستان در جمع خبرنگاران اظهار كرد: يک سفر چهار روزه داريم به چهار كشور منطقه اروپای شرقي و شمالي. مهمترين برنامه ما در حال حاضر حمايت از بخش خصوصی است. معتقديم اين بخش موتور اقتصاد كشور و روابط دوجانبه با ديگر كشورهاست. در اين سفر هم با حضور نمايندگان بخش خصوصی ايران اين پيام را به كشورهايی كه با آنها ارتباط ويژه داريم منتقل مي كنيم كه براي توسعه روابط، توجه ويژه ما به اين حوزه بوده و بعنوان يک سياست اصولی ايران است.

در دیدار ظريف با ويتولد واشچيكوفسكی وزير خارجه لهستان، سند يادداشت تفاهم مشترک رايزنی های سياسی دو كشور توسط ظريف و وزير خارجه لهستان به امضا رسيد. آن سند، تمهيد و زمينه ای را براي همكاری های منظم تر و كامل تر دو كشور در عرصه های مختلف از جمله سياسی اقتصادی و فرهنگی فراهم ميكند.

ويتولد واشچيكوفسكی وزير خارجه لهستان در نشست خبری مشترک با محمدجواد ظريف گفت: ايران برای ما يك همكار مهم اقتصادی است، ايران كشوری مشكل زا نيست بلكه كشوری است كه مشكلات را حل ميكند.

ظریف هم در آن نشست خبری تصریح کرد: امروز علاوه بر مذاكرات دوجانبه همراه با يک هيات بلندپايه اقتصادی به لهستان آمدم. ما زمينه همكاری برای ايجاد ثبات و امنيت و موضوعات اقتصادی در دنياي پيرامونی خود داريم.

وزير امورخارجه كشورمان صبح دوشنبه (۱۰ خرداد) با جمعي از نخبگان ايرانی مقيم لهستان صبحانه كاری برگزار و در جمع آنان سخنراني كرد و گفت: کشورهای اروپای شرقی یک شریک قابل توجه با ایران میتوانند باشند؛ حجم روابط اقتصادی خیلی چشمگیری نیست اما امکانات و ظرفیت هایی که در لهستان وجود دارد قابل توجه است به همین دلیل این اولین سفر جدی من به لهستان و اروپا است.

ظریف ادامه داد: امروز طرف های غربی و بخصوص آمریکا در آن حدی که باید برای اجرای تعهداتشان در برجام جدی باشند، جدی نیستند و هنوز برخی بقایای ذهنی تحریم در سیستم های پولی و مالی کشورهای اروپایی باقی مانده است و این به دلیل جریمه های سنگینی است که این شرکت ها در دوران تحریم متحل شدند.

وزیر خارجه در جمع نخبگان ایرانی لهستان تصریح کرد: باید کاری کنیم دنیا از تحریم ایران ناامید شود و دلیل تکیه بر اقتصاد مقاومتی بنا بر فرمایش رهبری این است که ایران را چنان در برابر تحریم مقاوم کنیم که عده ای فکر نکنند میتوانند ما را با تحریم تهدید کنند.

محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران در اجلاس مشترک اقتصادی ایران و لهستان اظهار کرد: امروز امکان کار مشترک بخش خصوصی دو کشور فراهم است البته بدون رابطه بانکی استفاده از بازار بزرگ ایران که امروز شرایط آن برای همه کشورها فراهم است، کمتر خواهد بود و نخست وزیر لهستان باید در این زمینه تدابیر جدی را به خرج دهد.

ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس مشترک اقتصادی ایران و لهستان، اظهار داشت: امروز بعد از پایان تحریم های ظالمانه علیه ایران به بهانه هسته ای، بهترین فرصت برای سرمایه گذاری کشورهای دوست در ایران فراهم است و ایران با تمام مزیت های جغرافیایی و مردمی که دارد، امن ترین کشور در یک منطقه  نا امن است.

در حاشیه اجلاس مشترک اقتصادی ایران و لهستان، اتاق های بازرگانی دو کشور با حضور وزیر امور خارجه کشورمان تفاهم نامه مشترک بازرگانی امضا کردند.

مهمانپرست سفیر ایران در لهستان پس از پایان سفر دو روزه وزیر امور خارجه کشورمان به آن کشور در جمع خبرنگاران با تشریح اهداف سفر ظریف به ورشو اظهار کرد: خیلی خوشحالیم که سفر هیات های بزرگی از ایران را در این هفته به لهستان داشتیم؛ وزیر کشور هم هفته گذشته سفری به ورشو داشتند و موافقتنامه همکاری برای مبارزه علیه جرائم سازمان یافته را با همتای خود امضا کردند و ملاقات های بسیار خوبی هم با مقامات لهستانی در این سفر انجام شد.

لکی زاده سفیر سابق ایران در لهستان در خصوص سفر ظریف به این کشور به مهر گفت: لهستان به دلیل وضعیت اقتصادی، توانایی ها و وزن صنعتی و اقتصادی که دارد در زمینه های  مختلفی می تواند با ایران همکاری داشته باشد. البته در گذشته هم در حوزه های نفت، انرژی و گاز کم و بیش سابقه همکاری داشتیم.

این کارشناس مسائل اروپا افزود: برای مدتی به دلایل تحریم هایی که بود بازار ایران تا حدودی به نوعی بکر و دست نخورده باقی مانده و الان این نکته وجود دارد که ایران خودش به تنهایی هدف نیست بلکه دروازه ای است به سوی بازار ۴۰۰ میلیونی، اکو، آسیای میانه، قفقاز و حتی مسیری است به سمت شبه قاره و جنوب غربی آسیا.

دومین کشوری که ظریف و هیات همراه ایرانی به آن سفر داشتند فنلاند بود.

وزير امور خارجه كشورمان در بدو ورود به هلسینکی در جمع خبرنگاران اظهار كرد: ارتباط بسيار خوبي ميان بخش خصوصی ايران و فنلاند در تهران ايجاد شده و گسترش اين همكاری ها يكي از برنامه های ما در اين سفر است.

ظریف با همتای فنلاندی خود در محل وزارت خارجه آن کشور دیدار و در خصوص روابط و همکاری های دو کشور در حوزه های سیاسی، اقتصادی، بانکی و پارلمانی گفتگو و رایزنی کرد.

همچنین ظريف در نشست خبری مشترک با وزير خارجه فنلاند گفت: تنها مانعی كه امروز بر سر راه ارتباطات اقتصادی با اروپا وجود دارد، امور بانكی است. در حالی كه علاقه زيادی براي همكاری اقتصادی با ايران وجود دارد.

وی در نشست خبری با همتای فنلاندی خود، ادامه داد: متاسفانه هنوز برخی بانک های اروپايی در مورد اينكه شايد ممكن است از طرف آمريكا بازخواست بشوند در روابط با ايران نگران هستند.

ظریف طی سخنانی در همایش اقتصادی فنلاند-ایران گفت: هیئت های تجاری بر اساس اهداف سیاسی با یکدیگر مرتبط نمی شوند. حضور شما بازرگانان در این همایش نشانگر فرصت های موجود در همکاری اقتصادی دو کشور است.

در همان حال محسن جلال پور رييس اتاق بازرگانی ايران در جمع خبرنگاران با اشاره به قراردادهای منعقد شده ميان فعالين اقتصادی ايران و دو كشور لهستان و فنلاند اظهار كرد: فعالان بخش خصوصی دو كشور فنلاند و لهستان طی دو روز گذشته يادداشت تفاهم و قرارداهايی به ارزش يک ميليارد و ٢٠٠ ميليون دلار امضا كردند.

سوئد سومین کشور مقصد هیات ایرانی بود.

محمدجواد ظريف در اجلاس مشترك اقتصادی ايران و سوئد كه دراستكهلم برگزار شد گفت: حضور بخش خصوصی ايران و سوئد نشان از فرصت های زيادی است كه در اقتصاد، امنيت و توسعه در كشورها وجود دارد. ما در موضوع هسته ای به تعهدات خود عمل كرديم و در هيچ كدام از تعهداتمان خلاف نكرديم. اميدوارم با همكاری هيات تجاری از حرف هايمان فراتر برويم و بتوانيم از ثمرات برجام استفاده كنيم.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: من همه را تشويق مي كنم كه وارد همكاری با ايران شوند چراكه شما محيطی امن تر از ايران پيدا نخواهيد كرد.

همچنين ظريف پيش از ديدار با نخست وزیر سوئد، به ملاقات و رایزنی با «ياكوب والنبرگ» يكی از شخصيت های پرنفوذ اقتصادی سوئد كه صاحب چند مجموعه سرمايه گذاری است، پرداخت.

وزیر امور خارجه در نشست مشترک خبری با همتای سوئدی خود، اظهار داشت: امروز ما در گفتگوهایی جدی شرکت کردیم و کاملا روشن در مورد نقش اروپا در تحولات خاورمیانه و نیز شرایط سیاسی در منطقه و نیز تلاشهای اروپا برای ارائه راه حلی برای این بحران‌های خاورمیانه تبادل نظر کردیم؛ همچنین ما در مورد نگرانی‌های ایران درباره استانداردهای دوگانه در مورد حقوق بشر و نیز راههای برخورد فنی تر با این پدیده بدون سوء استفاده های سیاسی دیگران صحبت کردیم.

برنامه کاری دیگر ظریف در سوئد شرکت در انيستيتو بين المللی صلح استكهلم بود، وی در آن دیدار گفت: مشکل افراط گرایی و تروریسم منحصر به یک منطقه نیست بلکه معضل جهانی است و مشکل سوریه مشکل همه جهان است.

ظریف در خصوص مساله سوریه ادامه داد: درباره سوریه معتقدم که در نهایت تنها راه حل پایدار در سوریه راه حلی است که با مدیریت و خواست سوریه باشد. حال، افرادی از بیرون تلاش دارند راه حل های خودشان را تحمیل کنند که باید به آنها بگوییم حق ندارید پیش شرط تعیین کنید.

وزیر خارجه در دیدار با ایرانیان مقیم سوئد در پاسخ به سوالی درخصوص نفوذ عربستان در اروپا برای جذب سرمایه گذاری در رقابت با ایران گفت: عربستان و مجوعه کشورهای سنتی جهان عرب با بحران مواجه هستند و آن بحران ناکارآمدی سیستم دولت عربی در پاسخ به نیازهای مردم جهان عرب است.

وی افزود: سعودی می خواهند این چالش را با تخریب ایران منحرف کنند. ایرانیان خارج از کشور باید در جهت روشنگری سیاست های سعودی فعالتر عمل کنند و اینکه ما در برابر سعودی خویشتن داری می‌کنیم چون سیاست تعمدی سعودی تنش آفرینی است.

در جریان سفر ظریف به کشور سوئد رسول اسلامی سفیر اسبق ایران در سوئد در گفتگو با مهر با اشاره به سوئد که امکانات و پتانسیل بالایی در زمینه اقتصادی دارد، افزود: بیش از ۱۰۰ هزار ایرانی در سوئد زندگی می‌کنند، تعدادی از این افراد علاقه‌مند هستند که از ظرفیت، توانایی‌ها و روابط خودشان در کشور سوئد استفاده کنند و بتوانند تعامل میان بخش‌های مختلف اقتصادی و به ویژه صنعتی سوئد را با بخش‌های مرتبط در ایران برقرار کنند.

چهارمین و آخرین کشور مقصد هیات ایرانی، لتونی بود.

ظريف در نشست تجاری ايران و لتونی اظهار داشت: امروز زمينه ها براي آشنايی و انجام فعاليت های اقتصادی ميان دو كشور فراهم است.

وي تصريح كرد: ايران يكي از ١٠ كشور برتر در زمينه نانو تكنولوژی و بيو تكنولوژی است كه مي تواند زمينه همكاري ها را بيش از گذشته فراهم كند. روابط تجاری و اقتصادی ايران و لتونی مي تواند عامل ارتقا امنيت دو منطقه باشد و ايران در دسترس ترين و امن تربن مسير برای ترانزيت كالا به هند و چين است.

به طور کلی و با در نظر گرفتن دیدارها و رایزنی های صورت گرفته در این دور از سفرهای ظریف و هیات همراه وی، اگرچه دستگاه سیاست خارجی به دنبال راه کاری است که بتواند از فضای به وجود آمده پس از برجام به نفع توسعه و رونق اقتصادی کشور بهره ببرد، اما موانع بسیاری هنوز در مسیر باقی است که یکی از اصلی ترین آنها بدعهدی طرف مقابل و کارشکنی های متعدد آنها به ویژه آمریکا است که علی رغم پایبندی ایران به تعهدات خود، در دولت آمریکا هنوز عزم و اراده جدی را شاهد نیستیم و آنها اجازه نمی دهند به راحتی مراودات پولی، بانکی و تجاری ایران با شرکت ها و بانک های بزرگ سایر کشورها برقرار شود.

در واقع اگرچه در چند ماه گذشته شاهد رفت و آمدهای بسیار مقامات خارجی به کشورمان بوده ایم و از سوی دیگر مقامات ایرانی هم سفرهایی به شرق و غرب عالم داشته اند اما بدلیل اینکه هنوز نگرانی و بی اعتمادی در میان سرمایه گذاران، شرکت ها و بانک های خارجی ناشی از تهدیدات و اقدامات آمریکا، نسبت به فعالیت تجاری با ایران وجود دارد، عملا توفیق و دستاورد خاصی برای کشور به همراه نداشته است. در همین روزها و در حالی که ظریف در اروپا حضور داشت، مسئول فروش شرکت ایرباس از احتمال لغو قرارداد فروش ۱۱۸ فروند هواپیما بدلیل فراهم نشدن بستر بانکی اجرای آن خبر داد. قراردادی که رئیس جمهور و دولتش مانور بسیاری بر روی آن بعنوان یکی از اولین دستاوردهای برجام داد.

جلسات متعدد و رفت و آمد مقامات دیپلماتیک کشورمان به کشورهای مختلف در کنار سفرهای وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و ... به اروپا و آمریکا بی تردید حکایت از آن دارد که مسیر بهره مندی ایران از اجرای برجام هنوز به هیچ وجه هموار نیست و ایران که به اذعان غربی ها همه تعهدات خود را تمام و کمال انجام داده است حالا باید برای وادار کردن طرف مقابل به اجرای آنچه که وعده داده و متعهد شده، باید عزم سفر و مذاکره کند. به بیان دیگر این آش آنقدر شور شده است که وزیرخارجه در تمامی اظهار نظراتش در تور اروپایی خود، ضمن تاکید بر امنیت سرمایه گذاری در ایران، از کارشکنی آمریکا و فراهم نبودن بستر بانکی برای تبادلات تجاری شدیدا ابرار نارضایتی کرد.


منبع: مهر







زمانبندی انتشار: 16 خرداد 1395 - 11:47





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن