تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درهاى آسمان در اولين شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرين شب آن بسته نخواهد شد. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803873127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کسب و کار: بخش خصوصی در متن یا در حاشیه پسابرجام؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کسب و کار: بخش خصوصی در متن یا در حاشیه پسابرجام؟
این روزها کسانی که به ضرورت توانمندسازی و افزایش نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور اعتقاد دارند، از مشاهده و مطالعه خبرها و عکس‌های مربوط به حضور روسای اتاق ایران و بعضا اتاق تهران در جلسات دید و بازدید و مذاکرات هیات‌های اقتصادی خارجی با طرف‌های ایرانی در مطبوعات و صدا و سیما خوشحال می‌شوند اما ....
کد خبر: ۵۸۷۴۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۵ - 09 May 2016


این روزها کسانی که به ضرورت توانمندسازی و افزایش نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور اعتقاد دارند، از مشاهده و مطالعه خبرها و عکس‌های مربوط به حضور روسای اتاق ایران و بعضا اتاق تهران در جلسات دید و بازدید و مذاکرات هیات‌های اقتصادی خارجی با طرف‌های ایرانی در مطبوعات و صدا و سیما خوشحال می‌شوند اما وقتی در عمل می‌بینند هرچه تفاهمنامه و موافقتنامه در این جلسات به امضا می‌رسد، طرف ایرانی آن شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و شبه‌دولتی هستند.ربطی به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی ما ندارد، به این نتیجه می‌رسند که در پسابرجام هم درهای اقتصاد کشور بر همان پاشنه همیشگی می‌چرخد و چهره همیشه خندان رئیس کرمانی اتاق ایران در این قبیل جلسات و گفتگوها دلیلی بر این نیست که در پسابرجام بخش خصوصی از حاشیه به متن اقتصاد ما وارد شده باشد.حداقل تا جایی که اخبار منتشره در مطبوعات و سایر رسانه‌ها نشان می‌دهد در چند ماهی که از عملیاتی شدن برجام و رفت و آمد هیات‌های اقتصادی به کشور ما می‌گذرد و به رغم آن که روسا و دیگر اعضای هیات رئیسه‌های اتاق ایران و یا تهران به عنوان نمایندگان بخش خصوصی در تمامی جلسات مذاکره با هیات‌های اقتصادی خارجی در ایران و در خارج از کشور حضور داشته‌اند، هنوز بخش خصوصی ما در همان جایی قرار دارد که در سال های قبل از توافق هسته‌ای و برجام قرار داشت و به قول معروف هنوز از نمد برجام کلاهی نصیب فعالان اقتصادی بخش خصوصی ما نشده است. آیا وجود چنین وضعیتی را باید در مقاومت دولتی‌ها در برابر فعالان اقتصادی بخش خصوصی به صحنه جستجو کرد یا ضعف و ناتوانی تشکل‌های اقتصادی مربوط به آنها که اتاق بازرگانی در راس آنهاست؟ مسئولیت پاسخ به این سوال در حوزه روسای همین تشکل‌هاست که به طور جدی مطالبات بخش خصوصی را در دولت و دیگر قوای کشور پیگیری نمی‌کنند.
به قول رئیس اسبق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران زمانی رفت و آمدهای هیات‌های اقتصادی به نتیجه می‌رسد که پرچمدار اصلی هیات‌های ایرانی بخش خصوصی باشد چون شرکت‌های خارجی با دولت‌ها زیاد کاری ندارند و بیشتر مایلند با بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی ایران وارد مذاکره و عقد قراردادهای همکاری و یا سرمایه‌گذاری‌های مشترک شوند.
تنها انتظار آنها از دولت ما ارائه ضمانتنامه‌های لازم درخصوص حمایت قانونی از این قراردادهاست. آنها بنگاه‌های اقتصادی از اقتصادهای آزاد جهان هستند و به جز درخصوص صنایع دفاعی یا نفت و گاز که دولتی بودن آنها امری رایج در شماری از کشورهاست، در ارتباط با سایر حوزه‌های تولیدی یا خدماتی ترجیح می دهند طرف‌های همکاری و مشارکت آنها در ایران بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی باشند.آنها حتی با بنگاه‌های شبه‌دولتی  و یا به قولی خصولتی که وجودشان منحصر به کشور ماست، معمولا وارد همکاری نمی‌شوند چون می‌دانند این قبیل بنگاه‌ها به دلیل دسترسی به رانت‌های دولتی و از همه مهم‌تر عدم ثباتی که در مدیریت آنها وجود دارد، نمی‌توانند طرف‌های اقتصادی و تجاری قابل اعتمادی برای آنها باشند، بنابراین تا زمانی که بخش خصوصی ما از حاشیه به متن اقتصاد نیاید و سکان درصد بالایی از اقتصاد کشور را به دست نگیرد، از این آمد و رفت‌ها به قول معروف آبی برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای صاحب صنعت و تکنولوژی گرم نخواهد شد.
مسلما برجام واقعه مهمی در تاریخ چند دهه اخیر کشور ما محسوب می‌شود و فرصت‌های بالقوه زیادی را برای گشودن درهای اقتصاد جهان به روی اقتصاد ما ایجاد کرده است اما بدون داشتن یک بخش خصوصی توانمند و تاثیرگذار در سیاست اقتصادی کشور نمی‌توانیم بهره لازم را از گشوده شدن این درها به دست آوریم.
تجربه چند دهه اخیر کشور بزرگی چون چین بهترین گواه بر این مدعاست. حدود 3 دهه پیش زمامداران یکی از بزرگ‌ترین نظام‌های کمونیستی جهان دریافتند که بدون میدان دادن به بخش خصوصی، اقتصاد جهانی به روی آنها لبخند نخواهد زد و سرمایه‌گذاری‌های خارجی که برای سیرکردن شکم بیش از یک میلیارد جمعیت آن کشور نقش نوشدارو را داشت به آن کشور سرازیر نخواهد شد، آنها با پذیرفتن این واقعیت و برقراری نوعی همزیستی مسالمت‌آمیز میان نظام حاکم کمونیستی و نظام اقتصادی آزاد در کشورشان زمینه را از هر جهت برای پیوستن اقتصاد آن کشور به اقتصاد جهانی هموار ساختند و طی مدت فقط چند دهه، چین را به یک کشور پیشرفته بزرگ صنعتی با یک اقتصاد پویا و توسعه یافته تبدیل کردند بی آنکه خدشه‌ای بر ادامه حاکمیت نظام کمونیستی آن کشور وارد شود.الگوهای زیادی از این نوع در جهان وجود دارد که ما هم‌ می‌توانیم برای ایجاد تحول در وضعیت اقتصادی کشور خود و سپردن تصدی‌گری بیشتر فعالیت های اقتصادی به بخش خصوصی از آن گرته‌برداری کنیم. شکسته شدن مقاومت مدیران دولتی در برابر برنامه خصوصی سازی و سپرده شدن زمام امور تشکل‌های بخش خصوصی به فعالان و دست اندرکاران واقعی این بخش به نحوی که بتواند به طور جدی پیگیر مطالبات فعالان بخش خصوصی باشد، از پیش نیازهای اصلی برای بهره‌گیری اقتصاد ما از شرایط به وجود آمده از پسابرجام است که متاسفانه در حال حاضر هیچ‌یک از این دو شرط در اقتصاد ما فراهم نیست و اقتصاد دولتی و تشکل‌های بخش خصوصی مانند خطوط موازی که هیچ‌وقت به هم نمی‌رسند، به حرکت خود ادامه می‌دهند.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن