تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853264667




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مختار دهقان در گفت‌وگو با فارس قدر اساتیدی مانند «مجتهد‌زاده» را تا هستند بدانیم/ آرزویم توفیق مؤذنی حرم امام رضا(ع) است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مختار دهقان در گفت‌وگو با فارسقدر اساتیدی مانند «مجتهد‌زاده» را تا هستند بدانیم/ آرزویم توفیق مؤذنی حرم امام رضا(ع) است
خبرگزاری فارس: قدر اساتیدی مانند «مجتهد‌زاده» را تا هستند بدانیم/ آرزویم توفیق مؤذنی حرم امام رضا(ع) است
قاری جوان و خوشخوان قرآن کریم با اشاره بی‌مهری‌های مسئولان نسبت به اساتید و پیشکسوتان قرآنی گفت: قدر اساتیدی مانند آقای مجتهد‌زاده را تا هستند بدانیم.

خبرگزاری فارس- مهدی احمدی: مختار دهقان یکی از فینالیست‌های سی‌و‌هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است که در مراحل مقدماتی و نیمه‌نهایی به عنوان یکی از برترین‌های مسابقات راهی مرحله فینال شد. در ادامه گفت‌وگوی فارس با این قاری خوش‌خوان تقدیم می‌شود.  

  خود را معرفی کنید. مختار دهقان هستم متولد 1367 مشهد، دارای مدرک کاردانی برق صنعتی و کارشناسی الهیات، مجرد و در حال حاضر دبیر قرآن و پرورشی در مدارس خوشاب هستم. عامل اصلی آشنایی من با قرآن خانواده هستند تلاوت را از کی آغاز کردید و چطور به این راه گرایش پیدا کردید؟ خانواده من اصالتاً مذهبی هستند، مادرم از اساتید قرآن مشهد است من هم از حدود 6، 7 سالگی با قواعد تجوید آشنا بودم. مرحوم پدرم از همان ایام کودکی من را به جلسات قرآن و هیأت‌های مشهد می‌برد و در مجموع عامل اصلی آشنایی من با قرآن پدر و مادرم هستند، تا اینکه در جلسه استاد جاویدی از حدود 9 سالگی تصمیم گرفتم که کار قرائت را به صورت حرفه‌ای آغاز کنم. پس از آن با استاد دوستی آشنا شدم وی به گردن من خیلی حق دارد در کنار جلسه استاد دوستی از محضر آقای شفیعی مؤمن و رجایی هم کسب فیض کردم.  

  در نوجوانی تقریباً به یک قاری مسلط تبدیل شدم و در چند مسابقه هم شرکت کردم و عناوینی مانند مقام دوم مسابقات دانش‌آموزی و مقام دوم مسابقات اوقاف را در سطح استان کسب کردم. پس از این مقطع چند سالی کار را به صورت حرفه‌ای دنبال نکردم اما از حدود 18 سالگی دوباره با حضور در جلسات اساتید کار را آغاز کردم و در همین دوران با آقای لعل‌اول آشنا شدم، البته با ادامه کار حرفه‌ای تلاوت، در جلسات آقایان پناهی و مجتهدزاده هم شرکت کردم. در همین دوران در مسابقات هم شرکت و مقام‌هایی مانند اول دانشکده‌های فنی مهندسی کشور، اول نیروی زمینی ارتش و اول مسابقات کل ارتش را کسب کردم. اعزام به حج مهم‌ترین عامل برای حضور من در مسابقات قرآن بود از سال 92 در مسابقات اوقاف شرکت کردم، البته حضورم در مسابقات اوقاف ماجرا دارد. در این سال من به دلیل کسب مقام در مسابقات فرهنگیان جواز حضور در مسابقات استانی را در کارنامه داشتم، اما هیچ انگیزه‌‌ای برای شرکت در رقابت‌‌ها نداشتم. همین سال آقای لعل اول به حج اعزام شد و من هم با مشاهده این اعزام بسیار انگیزه پیدا کردم که با حضور در مسابقات و کسب موفقیت به حج بروم. به لطف خدا در آن سال در کمال ناباوری و با وجود قاریان بزرگ استان، در مسابقات مقام دوم را کسب کردم و با این مقام به مسابقات کشوری راه پیدا کردم و تا نیمه‌ نهایی هم بالا آمدم. سال 93 هم به لطف حضور در جلسه ارتقای نخبگان خراسان و استفاده از محضر اساتیدی مانند آقایان سادات فاطمی و رجایی در استان اول شدم و در مسابقات کشوری تبریز با وجود آمادگی بالا به دلیل سرمای هوای تبریز و سرماخوردگی نتوانستم به فینال برسم. اما پس از آن در آزمون حج شرکت کردم و با موفقیت در این آزمون برای اعزام به حج 94 انتخاب شدم.  

  تلخی حج امسال برای من بیش از دیگر اعضای کاروان نور بود زیرا در آستانه انتخاب پدرم را از دست دادم کمی از حج بگویید. امسال در حج 5 نفر از برترین‌های قرآنی کشور را از دست دادیم و این واقعه حلاوت زیارت را به کام اعضای کاروان تلخ کرد. بله، البته تلخی حج امسال برای من فراتر از این‌ها بود، زیرا پیش از انتخاب برای اعزام به حج، پدرم را از دست دادم. ایشان برای موفقیت من در آزمون خیلی دعا می‌کرد و برای اعلام نتایج لحظه شماری می‌‌کرد، اما درست 2 هفته مانده به اعلام نتایج آزمون حج و در یکی از سحرهای ماه مبارک رمضان تلخ‌ترین حادثه زندگی برایم رقم خورد و پدر عزیزم ما را ترک کرد. حدود دو هفته بعد نتایج آزمون حج اعلام شد و حسرت عدم حضور پدر برای شنیدن این خبر در دلم ماند. البته مطمئن هستم دعای خیر ایشان سبب موفقیتم شد. در ایام حج ابتدا حادثه سقوط جرثقیل و کشته شدن تعدادی از حجاج و پس از آن فاجعه منا و شهادت پنج نفر از اعضای کاروان لحظات سخت و دشواری را برای‌مان رقم زد. خاطره‌ای شیرین از حضور در جمع کاروان خارجی خاطره‌ای هم از این ایام به یاد دارید؟ چند روز قبل از عید قربان من، شهید محسنی حاجی حسنی، مجید نوری و آقای اطهری‌فرد برای تلاوت در یک کاروان خارجی و شیعی رفتیم و اتفاقاً تلاوت‌های خوبی را اجرا کردیم و حاضران به شدت ما را تشویق کردند. یکی از آنها می‌گفت: افتخار می‌کنیم که مانند شما شیعه علی بن ابی‌طالب(ع) هستیم. در پایان این عزیزان از ما خواستند تا برای‌شان یک تواشیح اجرا کنیم درحالی که ما آمادگی این کار را نداشتیم. با اصرار آنها قرار شد تا تواشیح اسماء الحسنی را بخوانیم و آقای اطهری‌فرد نوت شروع را به من داد، اما اشتباه من سبب شد تا گام تواشیح پایین بیفتد و آقای اطهری‌فرد و نوری نتوانند بخوانند. در همین حال من و شهید محسن حاجی حسنی خنده‌مان گرفت و تواشیح قطع شد. اصرار مجدد حجاج میزبان سبب شد تا دوباره کار را شروع کنیم. اما دقایقی پس از آغاز تواشیح محسن حاجی حسنی به شدت خنده‌اش گرفت و از صحنه فرار کرد و بعد از او من خندیدم و من هم رفتم و به ناگاه کل کاروان با صدای بلند شروع به خنده کردند.  

تلاوت دهقان در جمع شیعیان قطیف عربستان دریافت    

  باوجود سطح‌بندی باز هم فقط یک نفر شانس بین‌المللی شدن را پیدا می‌کند از مسابقات امسال بگویید امسال رقابت‌ها با تغییراتی روبه‌رو بود و نفرات برتر در سطوح ممتاز و عالی معرفی شدند. سطح‌بندی یکی از اتفاقات خوب مسابقات بود که جا دارد از دست‌اندرکاران مسابقات که برای نزدیکی این رقابت‌ها به ایده‌آل تلاش می‌کنند، تشکر کنم، اما ذهنیت من از سطح‌بندی چیزی دیگری بود. زیرا باوجود اینکه به جای یک نفر چند نفر به عنوان قاری ممتاز و یا عالی معرفی می‌شوند، باز هم فقط یک نفر شانس بین‌المللی شدن را با اعزام به مسابقات ایران پیدا می‌کند و در واقع همین یک نفر خروجی مسابقات است و مابقی باید سال‌های بعد دوباره برای اول شدن تلاش کنند. نباید معیار انتخاب قاری برتر فقط مسابقات باشد بهتر بود برنامه‌ریزی به گونه‌ای باشد که سالانه چند نفر از گردونه مسابقات کنار بروند تا میدان برای حضور جوا‌ن‌ترها باز شود. طرفی نباید معیار سطح‌بندی آیین‌نامه مسابقات باشد. ما قاریانی مانند آقای پورکویر در کشور داریم که بسیار خوشخوان هستند، اما با توجه به شرایط و اتفاقات نتوانستند در مسابقات سراسری نتیجه بگیرند و با توجه به اینکه در کشور ما آینده قاری به کسب نتیجه در مسابقات گره خورده این عزیزان انگیزه خود را از دست داده و این موضوع روی تلاوت آنها تأثیر می‌گذارد. از طرفی قاریان قرآن برای حضور در محافل به کسب مقام بین‌المللی نیاز دارند و باید مسئولان برای قاریان مجلسی‌خوان فکری کنند. اصلاً باید معیار و ملاک دیگری به جز مقام بین‌المللی وجود داشته باشد و قاری به دلیل داشتن آن معیار به محافل دعوت شود.  

  در مصر مسابقه برای سرگرمی‌ است اما در ایران همه چیز است متأسفانه ما همه موضوعات فنی تلاوت را از مصریان گرفته‌ایم اما در حوزه مسابقات عملکرد ما مانند مصر نیست. در مصر مسابقه برای سرگرمی است و در بین جوانان و نوجوانان برگزار می‌شود، درحالی که در ایران مسابقه همه چیز است و حتی در رقابت‌ها کسوت هم زیر سؤال می‌رود، زیرا گاهی اتفاق  می‌افتد که من باید در مسابقات با اساتیدم رقابت کنم و شاید اتفاق بیافتد که شاگرد در مسابقه از استاد امتیاز بیشتری کسب کند، این مسئله باز‌خورد خوبی ندارد. باید دلیل حضور قاریان پیشکسوت در مسابقات آسیب‌شناسی شود برای حل این موضوع پیشنهادی دارید؟ باید مشکلات مسابقات و اینکه عده‌ای از قاریان پیشکسوت مجبور به شرکت در مسابقات هستند آسیب‌شناسی شود و تقاضای من این است که مسئولان در اعمال تغییر و تحولات نظرات شرکت‌کنندگان را هم جویا شوند. باید آسیب‌شناسی شود که افرادی مانند آقای مشمول و مرحوم عباسی چرا در مسابقات شرکت می‌کنند، این عزیزان قطعاً تمایل قلبی برای شرکت در مسابقه ندارند اما به ناچار در مسابقات حضور پیدا می‌کنند. باید یک حد نصاب و معیاری مشخص شود و به این عزیزان که به این حد از تسلط در قرائت رسیده‌اند، امتیازاتی بدهند تا ناچار به حضور در مسابقات نباشند. باید امثال آقای مشمول با خیال راحت وقت و انرژی خود را در راه آموزش صرف کنند نه مسابقه.  

  ای‌کاش واژه بین‌المللی برای همیشه کنار گذاشته می‌شد/ حذف شرکت‌کننده با چند صدم اختلاف اتفاقی عجیب است ای کاش اتفاقی می‌افتاد و واژه بین‌المللی کنار گذاشته می‌شد نمی‌دانم چگونه ممکن است یک قاری با چند صدم نمره اختلاف به عنوان برترین قاری کشور انتخاب و یک قاری با چند صدم کمتر کلاً کنار گذاشته شود. سال گذشته شاهد بودیم که مرحوم عباسی که پیشکوست همه ما است با تنها 6 صدم اختلاف به فینال نرسید. واقعاً بسیار سخت است که بتوان تشخیص داد یک قاری به اندازه 6 صدم نمره از یک قاری دیگر ضعیف‌تر است. باید قاری قرآن براساس استعداد و سبک تلاوتش سنجیده شود هر قاری نقاط ضعف و نقاط قوتی دارد. ممکن است یک قاری خوب بخواند اما فرم تلاوتش طوری باشد که در مسابقه نتواند نمره کسب کند باید چاره‌ای کرد که قاریان خوشخوان هم امتیازات قاریان مسابقه‌ای را بگیرند. یک لحظه گرفتن زبانم در فینال مسابقات سرنوشت زندگی‌ام را تغییر داد شما در مراحل مقدماتی و نیمه نهایی مسابقات کشوری جزء برترین‌ها بودید اما در فینال رتبه کسب نکردید. ماجرا چه بود؟ بله، من در مرحله مقدماتی و نیمه نهایی دوم شدم اما در فینال به خاطر یک اتفاق غیر منتظره در اولین نفس تلاوت دو اشتباه عبارتی داشتم و به خاطر آن از کسب رتبه بازماندم در حالی که آن غلط یک حادثه و اتفاق بود و من آن آیه را بارها خوانده بودم. شاید آخرین باری که در تلاوت غلط داشتم به 13 سال قبل بازگردد، اما از اقبال من بعد از 13 سال در فینال مسابقات کشوری غلط داشتم و سرنوشت زندگی‌ام عوض شد. البته به رضای خدا راضی‌ام. شب فینال زبانم نچرخید و غلط داشتم و شاید این خواست خدا بوده که این اتفاق بیفتد.  

  قدر اساتید و پیشکسوتان را تا هستند بدانیم چه درخواستی از مسئولان دارید؟ اما از همه مسئولان، قاریان، حافظان و نخبگان قرآن درخواست می‌کنم قدر اساتید و نخبگان را تا هستند بدانیم. تعریف و تمجید بعد از رفتن‌شان فایده ندارد. شهید محسن حاجی حسنی مقام اول مسابقات مالزی را پس از 10 سال برای کشور کسب کرد، اما برای رفتن به حج مشکلات زیادی داشت. به یاد‌دارم که می‌گفت: تا پیش از اعزام به مالزی روی برجک نگهبانی می‌داده و دردآور است کسی که یک نخبه قرآنی است در خدمت سربازی از تخصص او استفاده نکنند و مجبور باشد نگهبانی بدهد. عدم‌ رسیدگی به اساتیدی مانند آقای مجتهد‌زاده انگیزه جوانان را از بین می‌برد استاد مجتهدزاده حدود 40 سال است در عرصه قرآن فعالیت می‌کند و عناوین زیادی دارد. اما امروز که بیمار است کسی به او رسیدگی نمی‌کند. استاد مجتهدزاده 80 درصد بینایی‌اش را از دست داده و مشکلاتی مانند قند خون و ناراحتی قلبی دارد. اما استادی با چنین قدمت مستأجر است و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. وقتی استادی مانند آقای مجتهدزاده چنین وضعی دارد چگونه می‌توان انتظار داشت جوانان و نوجوانان به سمت فعالیت‌های قرآن گرایش پیدا کنند. باز هم می‌‌گویم قدر اساتید و پیشکسوتان را تا هستند بدانیم. یکی از آرزو‌های بزرگ زندگی من کسب توفیق و افتخار مؤذنی حرم آقا امام رضا(ع) است. البته گاهی در برخی از محافل حرم توفیق تلاوت پیدا می‌کنم اما افتخار قرار گرفتن در جمع مؤذنان حرم تاکنون نصیبم نشده و امیدوارم مسئولان آستان قدس در این زمینه با من مساعدت کنند. در پایان حرفی دارید؟ یک باره دیگه تشکر میکنم از همه اساتیدم خصوصاً مادر عزیزم که اولین استاد قرآن من بودن و همچنین خواهر عزیزم که همیشه با دعاهاشون از من پشتیبانی معنوی می‌کردند، همچنین تشکر می‌کنم از راهنمایی‌های ارزشمند دوستان عزیزم جناب استاد مشمول جناب استاد حاج حمید شاکرنژاد و استاد مرحوم عباسی عزیز که ان شالله خداوند متعال از ایشان و از پدر بزرگوارم در اعلی علیین پذیرایی کند. انتهای پیام/
لینک را کپی کنید

لینک را کپی کنید


95/01/23 :: 10:43





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن