واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 31 هزار ميليارد تومان حاصل از اجراي برجام چه شد؟
حاميان دولت سال گذشته با هدف تحت فشار قرار دادن نهادهاي رسمي نظام كه مسئول بررسي و تصويب برجام بودند، ادعا ميكردند هر روز تأخير در اجراي برجام تا 400 ميليارد تومان به كشور ضرر وارد ميكند.
به گزارش مشرق، سيروس ناصري عضو تيم اسبق هستهاي، مهرماه سال گذشته و در مقطعي كه مجلس در حال بررسي برجام بود، ادعا كرد: روزي ١٠٠ تا ١٥٠ ميليون دلار هزينه تأخير در اجراي برجام است. تحليل اين فرد نزديك به دولت يازدهم درباره ضرر 150 ميليون دلاري تأخير در اجراي برجام، تيتر يك بسياري از رسانههاي اصلاحطلب و موافقان دولت شد و در روند تصويب طرح برجام در مذاكرات ديروز مجلس نيز موافقان از اين تحليل بهره جستند، البته دولتمردان نيز هيچگاه اين تحليل را رد نكردند. روزنامه اصلاحطلب اعتماد هم تيتر يك خود در روز 19 مهرماه را به اين موضوع اختصاص داد و هزينه تأخير در اجراي برجام را روزانه 400ميليارد تومان اعلام كرد. حسن روحاني نيز از تأخير در اجراي برجام انتقاد كرده و آن را سبب مشكلات اقتصادي براي كشور دانست.
او 18 مهرماه در همايش سياستهاي صنعتي و تجاري براي توسعه صادرات و اشتغال، به طور مفصل به فوايد فوري اجراي برجام بر اقتصاد كشور اشاره كرد و گفت: ما درباره چارچوبهاي توافق در لوزان در فروردين به توافق رسيديم و بعد در ادامه راه در تيرماه به توافق رسيديم و انتظار اين بود كه بعد از چند هفته شاهد اجراي برجام باشيم.
اين نه پيشبيني ايران بلكه پيشبيني همه بود... به هر حال اين موضوع باعث شد كه چند ماه اجراي توافق به تأخير بيفتد و ما فعلاً در اين فراز و نشيب معطل شديم و فاصله بين روزي كه ما در تيرماه به توافق رسيديم تا روزي كه قرار است اجرا شود، اين فاصله زماني براي اقتصاد دردسرآفرين است. چرا؟ براي اينكه خريدار ممكن است بگويد كمي صبر كنيم تا وضع بهتر شود و توافق اجرا شده و تحريم برداشته شده و شرايط بهتر شود و ممكن است تقاضا را در بازار دچار مشكل كند. از طرف ديگر برنامهريزيهايي كه براي ورود سرمايه و قراردادها شده است. طرف قرارداد را مينويسد، پاراف ميكند، اما امضا ميماند براي روز اجرا.
كارها عقب ميافتد، انتظار براي خريدار داخلي و يك انتظار براي روابط ما با فعالان اقتصادي دنيا كه اين بر بازار ما، بر توليد و تحرك اقتصادي و بازار سرمايه تأثيرگذار بوده است. اين همه تقاضا براي ورود به بازار سرمايه و كار و بورس ما وجود دارد ولي همه منتظرند روز توافق برسد و وارد بورس شوند. خب اين انتظار باعث ميشود كه مشكلاتي را در ماههاي پيش رو داشته باشيم، البته هر چه جلو ميرويم، زمان كوتاه شده و به روز اجرا نزديكتر ميشويم و بيترديد شاهد يك جهش در حركت اقتصادي و تعامل با دنيا و حضور سرمايهگذاران خارجي و ورود فناوري به كشور خواهيم بود. اكنون از 27 ديماه سال گذشته كه برجام اجرا شد، حدود 78 روز گذشته است.
بر اساس ادعاي دولتيها فايده هر روز اجراي برجام براي اقتصاد كشور 400 ميليارد تومان بوده است، بنابراين در همين مدت بايد بيش از 31 هزار ميليارد تومان از محل اجراي برجام، نصيب دولت شده باشد. مسئولان دولتي ضروري است پاسخ دهند سود 31 هزار ميليارد توماني حاصل از اجراي برجام در 78 روز گذشته خرج چه شده است؟
اين پول بيش از يك سال بودجه عمراني تخصيص داده شده كشور است. كل بودجه يارانه نقدي يك سال مردم حدود 38 هزار ميليارد تومان است كه در 78 روز گذشته در صورت تحقق وعده دولتيها، 31 هزار ميليارد تومان آن حاصل شده و دولت ديگر نبايد بابت كسري يارانهها شكايت كند و آن را مصيبت عظمي بنامد.
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]