واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شهرهای جدید؛ از سکونتگاه تا قابل سکونت
17 شهر جدید که قرار است تا 5 سال آینده جمعیت 2.5 میلیون نفری را در خود جای دهند با مشکلاتی همچون نداشتن زیرساخت و عدم تمایل اقشار متوسط و بالا برای حضور در این شهرها مواجه است.
کد خبر: ۵۸۳۵۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳ - 25 April 2016
17 شهر جدید که قرار است تا 5 سال آینده جمعیت 2.5 میلیون نفری را در خود جای دهند با مشکلاتی همچون نداشتن زیرساخت و عدم تمایل اقشار متوسط و بالا برای حضور در این شهرها مواجه است.
به گزارش ایسنا، برای جریان بخشیدن به روند زندگی در شهرهای جدید باید رضایت زندگی در آنها افزایش یابد و از حالت سکونتگاه به نقاطی قابل سکونت تبدیل شوند.
شهرهای اندیشه، پردیس، پرند، هشتگرد، بهارستان، فولادشهر، مجلسی، صدرا، سهند، گلبهار، بینالود، رامشار، عالیشهر، رامین، شیرینشهر، مهاجران و علوی 17 شهر جدید هستند که بعضی به بهرهبرداری رسیده و برخی دیگر در مراحل ساخت قرار دارند. همچنین 8 شهر جدید دیگر در مرحلهی مطالعات هستند.
اغلب 17 شهر موجود که در کنار شهرهای مادر احداث شدهاند چندین هدف را در پیش دارند که اجرای طرح کالبدی ملی و توزیع متناسب جمعیت و اشتغال در سطح کشور در ارتباط با هدفهای استراتژیک و محدودیت منابع آب و خاک و انرژی، ایجاد مناطق مسکونی برای کارکنان یک یا چند فعالیت جدیدالاحداث اقتصادی و جمعیتی و کمک به اجرای کمی و کیفی برنامههای توسعه مسکن و ایجاد تعادل در بازار مسکن از آن جملهاند. هدفهایی که تحقق آنها با توجه واقعیات موجود قطعا نیازمند زمان است.
یکی از موانعی که جلوی توسعه شهرهای جدید را گرفته عدم تمایل به سکونت در این نقاط است. حسین ایمانی جاجرمی عضو جدید هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید با تأکید براین نکته که براساس آمارهای بدست آمده ۶۵ درصد مردم به همشهریهای خود اعتماد داشته و نسبت به بیگانگان بیاعتماد هستند افزود: از آنجایی که متقاضیانی از تمامی مناطق کشور برای سکونت به شهرهای جدید مراجعه میکنند و از سنتها و فرهنگهای متفاوت در این شهرها ساکن میشوند باید بستر مناسبی را بر پایه مدنیت ایجاد کنیم که بدون شک مستلزم بررسی و تحقیقات خاص خود خواهد بود.
او «مسکن مهر» را از جمله دلایل پایین آمدن اعتبار شهرهای جدید میداند و معتقد است: در حال حاضر مسکن مهر به عنوان محلی برای زندگی فقرا محسوب میشود که درحقیقت موجب پایین آمدن اعتبار شهرهای جدید شده و تهدیدی را برای این مناطق به وجود آورده است. ما باید این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و با ایجاد شرایطی مطلوب از تمامی اقشار جامعه متقاضیانی را برای سکونت در این شهرها داشته باشیم.
انتخاب راهبرد توسعه شهرهای جدید یکی دیگر از مسائل مورد اهمیت در این بخش است که کارشناسان میگویند باید به چگونگی قرار دادن افراد از قشرهای مختلف به لحاظ اجتماعی و فیزیکی در کنار هم توجه شود و برای توسعه شهرها از راهبردهای مشخصی مانند صنایع فرهنگی خلاق و ... بهره ببریم.
بنابراین گزارش، احداث شهرک و شهرجدید توسط بخش غیردولتی در مقررات پیش بینی شده که بجز 17 شهر موجود تاکنون پروانه احداث یک شهر جدید و ۴ شهرک صادر و ۵ مورد نیز فرایند امکان سنجی و مکانیابی و طراحی را طی میکند. ضمن اینکه پروانه احداث دو شهرک ابریشم و گهرباران نیز بنام ادارهکل راه و شهرسازی استانها صادر شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]