واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: بلومبرگ : عربستان به نفت رنگ و بوی سیاسی داده است شبكه خبری بلومبرگ روز دوشنبه سیاستگذاری نفتی سردمداران جدید عربستان سعودی را زیر سوال برده و آن را مغایر با سیاست های ریاض در دهه های گذشته دانست كه مقامات كار كشته ای در این كشور بویژه در صنعت نفت بوده و مشتاقانه با ایران همكاری می كردند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۳۱ فروردين ساعت 08:21
به گزارش پانا این شبكه در تحلیلی در مورد بازار نفت نوشت : شاهزاده محمد بن سلمان معاون ولیعهد عربستان اكنون سیاستگذاری نفتی را به دست گرفته و این پسر تنها 30 ساله ملك سلمان بر رویكردی كه از چندین دهه پیش در مورد جداسازی ملاحظات تجاری و سیاسی از یكدیگر وجود داشت، خط بطلان كشید.
در این تحلیل به عنوان نمونه به اقدام عربستان در بهم زدن توافق تولید كنندگان اصلی نفت در دوحه در آخر هفته گذشته برای ثابت نگه داشتن میزان تولید به دلیل خودداری ایران از شركت در اجلاس اشاره شده و آن را نشانه پشت كردن سعودیها به رویكرد گذشته و در نتیجه تاثیر رقابت منطقه آنها بر بازار دانسته است.
یاسرالجنیدی یك تحلیلگر نفت در شركت مشاوره " مدلی گلوبال " گفت :" همه چیز در دوحه رنگ و بوی سیاسی داشت . "
بلومبرگ نوشت : این تغییر رویه به معنای بلاتكلیف نگه داشتن تمام شركت های نفتی مهم از جمله اگزان موبیل تا معامله گران نفتی نظیر گروه معامله گر "ویتول بی وی" است و اكنون آنها مجبورند از یك سیاستگذاری مبهم در خاورمیانه كه آل سعود بانی آن بوده متابعت كنند.
جیسون بوردوف مدیر مركز سیاست گذاری دانشگاه كلمبیا در نیویورك در زمینه انرژی جهانی گفت : این حقیقت كه عربستان سعودی ظاهرا جلوی این توافق را گرفته خود نشانه این است كه سیاست گذاری نفتی عربستان تا چه حد تحت تاثیر مناقشه ژئوپولیتیك با ایران قرار دارد.
این شبكه خبری امریكا در ادامه از مقامات كار كشته سال های گذشته از جمله علی النعیمی وزیر نفت سابق یاد می كند و می نویسد : وی وزیر عمل گرا بود و بین مسائل مربوط به سیاست نفتی و امور خارجه تفكیك قائل می شد و تاكید داشت كه ملاحظات قیمت گذاری از جمله عرضه و تقاضا و ذخایر نفتی از محركه های اصلی در تصمیم گیری های وی محسوب می شوند.
در این تحلیل آمده است : در حالی كه خاندان آل سعود همواره بر سیاستگذاری نفتی احاطه داشتند، وزیرانی در خارج از خاندان آل سعود نظیر شیخ یمانی در دهه 1980 و نعیمی طی دو دهه گذشته جای زیادی برای مانور داشتند.
بلومبرگ نوشت :نعیمی و مرد شماره دو وی شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان برادر ناتنی بزرگتر معاون ولیعهد در گذشته با ایران برای كاهش تولید و تقویت قیمت همكاری داشتند. سیاستگداری نفتی یك محور ثبات در سیاست خاورمیانه بود.
در این تحلیل اضافه شده است شاهزاده محمد كه از زمان به تاج و تخت رسیدن پدرش در سال گذشته قدرت یافته وزیر دفاع شد و كمی بعد به اقدام نظامی در یمن دست زد.
وی همچنین ریاست نهاد عالی برنامه ریزی اقتصادی و شورایی را به عهده دارد كه سهام آرامكو شركت نفت دولتی عظیم عربستان سعودی در بازار را در اختیار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]