محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842764824
با فریدون آسرایی، از همه چیز و همه جا
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
با فریدون آسرایی، از همه چیز و همه جا
«متاسفانه امروزه، تنها قشر ثروتمند و پولدار جامعه میتواند از کنسرتهایی که در تهران یا شهرستانهای دیگر برگزار میشود، استفاده کنند و قشر فقیر جامعه ما که خود من نیز از میان همین قشر آمدهام، سهمی از کنسرتها ندارند.
روزنامه صبا: «متاسفانه امروزه، تنها قشر ثروتمند و پولدار جامعه میتواند از کنسرتهایی که در تهران یا شهرستانهای دیگر برگزار میشود، استفاده کنند و قشر فقیر جامعه ما که خود من نیز از میان همین قشر آمدهام، سهمی از کنسرتها ندارند. در گذشته مکانهایی فرهنگی در مناطق مختلف شهر وجود داشتند که کنسرتهای بزرگ برگزار میکردند و این برنامهها رایگان بود اما متاسفانه امروزه درهای فرهنگسراها را هم بر روی موسیقی پاپ بستهاند.»
فریدون آسرایی نیاز به معرفی و طول و تفسیر ندارد. فریدون آسرایی است و محبوب. سالهاست که در عرصه موسیقی پاپ فعالیت میکند و این روزها در تدارک کنسرت خود در روزهای اول و دوم اردیبهشت در شهر خرمآباد است. آسرایی آنچنان رویکرد مثبتی به فضای موسیقی و فعالان این عرصه دارد و چنان رخدادها و پدیدهها را از زاویه ایجابی و مثبتشان میبیند که دوست نداری از مشکلات و گرفتاریها و بحران موسیقی پاپ با او سخن بگویی اما چه میشود کرد. چند سال اخیر را باید سالهای افول و به تکرار کشیده شدن موسیقی پاپ دانست و بهترین هنرمندان برای تحلیل این بحران، موفقترین چهرهها هستند. به بهانه کنسرت آسرایی و همچنین حاشیههای برنامه تلویزیونی «شبکوک» که او یکی از داورانش بود با او گفتوگو کردهایم.
یکم و دوم اردیبهشتماه در سالن ارشاد شهر خرمآباد روی صحنه میروید، چه برنامهای برای این کنسرت دارید؟
برای نخستینبار است که در خرمآباد کنسرت برگزار میکنم. برای این کنسرت، مجموعهای متشکل از قطعات تمام آلبومهایم را آماده کردهام و گروه در حال تمرین کردن آن قطعات هستند.
در صحبتهایی که پیش از این با یکدیگر داشتیم، درباره گرانی بلیتها صحبت کرده بودیم و شما با این مبالغ مخالف بودید. الان بلیتهای کنسرت شما با بهای 40 الی 50 هزار تومان فروخته میشود که در بازار موسیقی ایران مناسب ارزیابی میشود. در این باره توضیح دهید.
من همواره با قیمتهای بالای بلیت مخالفم. از دید من قیمت بلیت کنسرت خرمآباد نیز بالا است چون اگر یک خانواده شش نفره بخواهد به کنسرت بیاید، باید حدود 400 هزار تومان هزینه کند که از عهده بسیاری از خانوادههای ایرانی برنمیآید اما زمانیکه به کنسرتگذار این مساله را میگویم، در جواب میگوید که به تو چه ربطی دارد. البته شاید نتوان تقصیر را تنها به گردن تهیهکننده و موزیسینها انداخت.
همه ساله اجاره بهای سالن افزایش مییابد؛ همین امسال 15 میلیون تومان به قیمت سالنها افزوده شده است! حتی اگر نرخ تورم را نیز درنظر بگیریم، باز هم 15 میلیون تومان افزایش قیمت برای سالنی که تا پیش از این شبی 70 میلیون تومان دریافت میکرد، کاملا غیرمنطقی است. با این تفاسیر، ماکسیمم بلیتهای کنسرت که تا سال گذشته 115هزار تومان بوده.
وقتی اجاره بهای سالن پنج میلیون تومان افزایش مییابد، برای تهیهکننده نیز صرف نمیکند که با بهای بلیت سال گذشته کنسرت برگزار کند چون خواننده نیز به دلیل بالاتر رفتن قیمت سالن، دستمزد بیشتری طلب میکند. تمام این مسائل دست به دست یکدیگر میدهند و قیمت بلیتهای کنسرتها افزایش مییابند.
حدس من این است که امسال افزایش قیمتی معادل 15هزار تومان را در بهای بلیتهای کنسرت، شاهد باشیم. وقتی قیمت سالن 100 میلیون تومان باشد، از یکسو تهیهکننده نمیتواند با قیمت پیشنهادی من موافقت کند چون متحمل ضرر میشود و از سویی دیگر هنرمندان نیز در این میان معتقدند که نمیتوانند نسبت به سالن مبلغ کمتری را دریافت کنند. به همین دلیل بهنظر من عامل اصلی بهای گزاف بلیت، خود سالنها هستند. اگر بخواهند موسیقی سرپا بماند، باید از طرف دولت برای آن یارانه در نظر گرفته شود.
متاسفانه امروزه، تنها قشر ثروتمند و پولدار جامعه میتواند از کنسرتهایی که در تهران یا شهرستانهای دیگر برگزار میشود، استفاده کنند و قشر فقیر جامعه ما که خود من نیز از میان همین قشر آمدهام، سهمی از کنسرتها ندارند. در گذشته مکانهایی فرهنگی در مناطق مختلف شهر وجود داشتند که کنسرتهای بزرگ برگزار میکردند و این برنامهها رایگان بود اما متاسفانه امروزه درهای فرهنگسراها را هم بر روی موسیقی پاپ بستهاند و آموزش و ارائه موسیقی را در فرهنگسراها ممنوع اعلام کردهاند؛ سوال من این است که چرا نام این مکانها را فرهنگسرا میگذارید؟ آیا در موسیقی هنر و فرهنگ نقش ندارد و موسیقی نمیتواند کار فرهنگی انجام دهد؟! مسئولان فرهنگسراها به گونهای رفتار میکنند که انگار فعالیت هنری یعنی تنها چند شب شعر برگزار کردن!
اگر مسئولان سالنی را برای اجرای کنسرت در اختیار ما قرار دهند و برای مردم کنسرت رایگان برگزار کنند، من هم رایگان کنسرت برگزار میکنم؛ برای مردم این کار را میکنم. بسیاری به ما میگویند که چرا ما دستمزد میگیریم و به برنامههایی که از سوی شهرداری برگزار میشوند میرویم، جواب من این است که شهرداری ثروتمند است و برنامههای این نهاد، بودجه دارند. با اینحال به خود من اگر بگویند که بروم و در فرهنگسرا برای مردم کنسرت برگزار کنم، آنگاه مطمئن باشید که حداقل یکبار در سال به رایگان برای مردم میخوانم. البته برخی از خوانندههای پاپ نیز در این میان مقصرند، من بهعنوان خوانندهای که جایزه بهترین آلبوم را از جشنواره فجر، جشنواره موسیقی ما و ... دریافت کردهام، باید بگویم که ما خوانندگان پاپ نیز در این زمینه مقصریم چون اثر خوب تهیه نکردهایم و بهسمت بازاری شدن پیش رفتهایم.
معمولا پروسه تولید آلبومهای موسیقی شما، دو یا سه سال به طول میانجامد اما برخی از خوانندهها سالانه یک و یا حتی دو آلبوم تولید میکنند، این مساله به موسیقی آنها لطمه نمیزند؟
از زمان انتشار آخرین آلبومم «عشق یعنی» تا امروز بیش از یکسال و نیم گذشته است و در این مدت من فقط، کار جمعآوری کردهام و فعلا به فکر انتشار آلبوم نیستم. تا کنون نتوانستهام در مدت زمانی کمتر از سه سال آلبوم تولید کنم چون کیفیت اثر برای من مهم است. کار باید خوب باشد تا بتواند بر جامعه تاثیر بگذارد. اگر آلبومی را در کمتر از این مدت زمان تولید کنم، کیفیت کار پایین میآید و درن هایت خود من ضرر میکنم.
شما یکی از داوران برنامه «شب کوک» بودید. در این برنامه کمی با مهربانی با شرکتکنندهها برخورد شد و با وجود اینکه موزیکالیته صدای بسیاری از آنها پایین بود، و از صداهای کوک برخوردار نبودند درمورد ضعفهایشان کمتر صحبت شد. احساس نمیکنید این مساله در نهایت به ضرر موسیقی ایران و حتی خود آن شرکتکنندگان تمام شود؟
باید توجه کنید که برنامه «شب کوک» در وهله نخست یک شوی تلویزیونی به بهانه موسیقی است. این برنامه در همه جای دنیا وجود دارد، از آمریکا آغاز شده و به صورت همهگیر درآمده است. ما چهار داور بودیم و از آنجا که سه داور دیگر اشکالات فنی را مطرح میکردند، من کمی ملایمتر با آنها برخورد میکردم. البته من واقعیتها را به آنها میگفتم اما عقیده دارم فردی که خوانندگی را دوست دارد، باید راهی را برای رسیدن به علائقش داشته باشد. شاید شرکت کنندگان در برنامه «شبکوک» نتوانند در حد خوانندگان طراز اول فعالیت کنند اما میتوانند برای دل خود بخوانند.
شما فرض کنید فردی به سالنهای ورزشی میرود، این فرد که حتما قصد ندارد قهرمان شود، مگر تمام افرادی که فوتبال بازی میکنند، به قصد حرفهای شدن به این رشته وارد شدهاند؟ بسیاری از این افراد برای سلامتی خودشان ورزش میکنند. وقتی فردی به خوانندگی علاقه دارد، چرا من باید این علاقه را از او بگیرم؟ تنها دو بازدارنده برای آسیبهای اجتماعی میشناسم؛ هنر و ورزش. این دو مساله جوانان را از مواد مخدر و دیگر آسیبهای اجتماعی دور میکند.
شما از عکس محمدرضا شجریان بهعنوان عکس پروفایل تلگرامتان استفاده کردهاید و این روزها زمزمههایی در مورد برگزاری کنسرت این استاد وجود دارد. با توجه به بیماری استاد شجریان، چه میزان این مساله را تبلیغاتی میدانید؟
ببینید، یکسری از مطالب را نمیتوانید از مردم بگیرید. عشق به استاد شجریان و «ربنای» او، در ذات مردم است. مردم ما سالها با این خاطرهها زندگی کردهاند. موسیقی استاد شجریان از ذهن مردم نمیرود. تاکنون هر فردی به من گفته است استاد، گفتهام تا زمانی که آقای شجریان زنده هستند به من این حرف را نزنید. لفظ استاد، مانند پروفسور است؛ ما به سمیعیها میگوییم پروفسور. اگر این لفظ را برای هر فردی به کار بریم، آنگاه احترام پروفسور سمیعی از دست میرود. استاد شجریان بزرگ است و در قلب همه مردم جای دارد. هیچکس نمیتواند ما را از رفتن به مراسم محرم بازدارد، عید نوروز، سفره هفتسین، چهارشنبهسوری، سیزده به در و ... را نمیتوان از مردم گرفت. استاد شجریان در دل مردم جا دارد و مردم با او خاطره دارند. هم نسل قبل و هم نسل امروز، عاشق استاد شجریان هستند.
از سویی دیگر نسل جدید با افول موسیقی پاپ، بیشتر و بیشتر به سمت موسیقی اصیل کشیده شده است. اگر به وضعیت استقبال مخاطبان موسیقی از آثار سال گذشته نظری بیندازید، میبینید میزان استقبال از موسیقی تلفیقی بسیار بیشتر از پاپ بوده. استاد شجریان در دل ما جای دارند آثارشان در خون ما. مسئولان موسیقی از همه ما بهتر میدانند که حذف کردن یک خواننده بزرگ ممکن نیست. میشود این خواننده را از دید مردم دور کرد اما نمیشود او را از قلب مردم حذف کرد. برگرداندن استاد شجریان بر روی صحنه، احترام گذاشتن به خود مسئولان موسیقی است. از سویی دیگر استاد شجریان مگر مرتکب قتل شدهاند؟ نقطهنظری داشته است و آن را اعلام کرده. رهبر معظم انقلاب اعلام کردهاند که حتی مخالفان نظام به پای صندوقهای رای بیایند پس این مساله نشان میدهد که ما در ایران آزادی بیان داریم. آخر استاد شجریان مخالف نظام هم نیستند، بلکه نظر منتقدانه خودشان را اعلام کردهاند و من معتقدم این کنسرت برگزار میشود.
zoom
کلاس موسیقی به جای شیشه و کراک!
من به این جوانان میگویم که بهجای اینکه شیشه و کراک مصرف کنی، به کلاس موسیقی برو، شاید مایکل جکسون نشوی اما برای دل خودت و برای مادرت که میتوانی آواز بخوانی. هنر، بازدارنده است. وقتی به خانه میروی و پشت پیانو مینشینی یا گیتار، سنتور، تار یا هر ساز دیگری را در دست میگیری، از تمام خستگی و خمودگیهای سر کار و زندگی روزمره فارغ و در موسیقی غرق میشوی. چرا ما ورزش میکنیم؟ ورزش میکنیم که بتوانیم یک ساعت از تمام افکار و مسائلی که در زندگی روزمره داریم فارغ شویم. از همینرو من این افراد را ناامید نمیکنم. به آنها میگویم که اگر امکان مالی دارند، به کلاسهای آموزشی بروند و موسیقی را یاد بگیرند. مثالی هم در این زمینه به آنها گفتهام؛ میشود بدون گذراندن دورههای لازم، دندانپزشک تجربی شد اما برای اینکه دندانپزشک واقعی شوی باید درس بخوانی. خوانندگی نیز به همین ترتیب است. بهتر است موسیقی یا اصولا هر هنری را علمی بیاموزیم. یکی از دوستان من درحال آموختن زبان روسی است. از او پرسیدم که مگر میخواهی به روسیه بروی و او گفت که نه، به این زبان علاقه دارم و دوست دارم آن را یاد بگیرم. هنر نیز به همین صورت است باید علاقهمند بود و در این عرصه آموزش دید و تجربه کسب کرد.
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
تئاتري كه همه چيزش شعار است، اسم شعاري ميخواهد چكار؟!
تئاتري كه همه چيزش شعار است اسم شعاري ميخواهد چكار بد هم نميگويند كه فرهنگ ما مظلوم است و تو سريخور هر گوشهاش را بگيري دوباره ناله از طرف ديگرش بلند ميشود نویسنده محسن غلامي قلعه سيدي بد هم نميگويند كه فرهنگ ما مظلوم است و تو سريخور هر گوشهاش را بآزمایش پرتاب دوربردترین بمب گلایدر جهان توسط جنگنده F-35C/همه چیز درباره AGM 154+فیلم
آزمایش پرتاب دوربردترین بمب گلایدر جهان توسط جنگنده F-35C همه چیز درباره AGM 154 فیلم جنگنده اف-35 را پرهزینهترین جنگنده جهان میدانند که تاکنون 400 میلیارد دلار برای ساخت آن هزینه شده و 8 سال از برنامه زمانبندی خود عقب است به تازگی فیلمی از آزمایش پرتاب بمب هدایت شونده AGM 15عبدالهی: همه چیز را در دربی جبران می کنیم
دستیار ویژه مدیر عامل باشگاه استقلال معتقد است استقلال تساوی مقابل سپاهان و از دست رفتن صدر جدول را در شهراورد پایتخت جبران می کند نصراله عبدالهی در گفتگو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص بازی استقلال مقابل سپاهان اظهار داشت در هر صورت روز خوبچه شد که سیف در واشنگتن به همه چیز اعتراف کرد؟
رئیس کل بانک مرکزی که به آمریکا سفر کرده در مصاحبه با بلومبرگ تصریح کرد برجام تا کنون تقریباً هیچ دستاورد اقتصادی برای ایران نداشته استبه گزارش خاورستان به نقل از نسیم با آغاز امروز اجرای برجام وارد چهارمین ماه خود شد در سه ماه گذشته رسانه های منتقد دولت بارها از سر دلسوزی ادر مورد بیرانوند باید همه چیز را به پایان فصل سپرد
تراز مدیر کمیته نقل و انتقال باشگاه نفت تهران به پیشنهاد باشگاه پرتغالی به دروازهبان این تیم واکنش نشان داد به گزارش تراز حسین آل اسحاق در خصوص پیشنهاد یکی از تیمهای پرتغالی به علیرضا بیرانوند دروازهبان این تیم اظهار داشت «بازیکنان تیم نفت همگی در قراردادهمه چیز درباره نمایشگاه گوانگجو 2016
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۱ ۴۱ برای ما ایرانیها نام شهر گوانگجو چین با نام نمایشگاه Canton Fair نمایشگاه توانمندیهای صادراتی و واردات چین عجین شده است از آنجایی که بیشتر صنایع و کارخانجات چین در جنوب این کشور واقع شده شهر گوانگجو بهعنوان قطب نمایشگاهی و صنعتی کشور چین برگزستودهای که همه گونه ستودنی است
پیام مدیرعامل خانه کتاب برای درگذشت منوچهر ستوده ستودهای که همه گونه ستودنی است مدیرعامل خانه کتاب در پیامی درگذشت منوچهر ستوده را تسلیت گفت به گزارش ایلنا پیام مدیرعامل خانه کتاب به مناسبت درگذشت منوچهر ستوده بدین شرح است درگذشت استاد منوچهر ستوده یقینا ضایعهای جبرانریدلی اسکات، یک کارگردان همه فن حریف
ریدلی اسکات یک کارگردان همه فن حریف ریدلی اسکات یکی از عجیبترین کارگردانان تاریخ سینماست معمولا کارگردانهای زیادی هستند که پس از دیدن دو تا چند اثر از آنها تقریبا دست آدم میآید که طرف چه در مغزش میگذرد و چه جنسی از قصه و روایت را دوست دارد همشهری 6 و 7 - محمدصادق شایسته رهمهچیز درباره جریمه ریالی سربازی در 95
سهشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳ ۳۴ جانشین اداره سرمایههای انسانی ستاد کل نیروهای مسلح جزییات و ابهامات پیرامون قانون جریمه ریالی سربازی در سال 95 را تشریح کرد سردار موسی کمالی در گفتوگو با خبرنگار انتظامی ایسنا با اشاره به تصویب طرح جریمه ریالی سربازی در سال 95 به تشریح جزییاتعکس: همه بچههای ترانه علیدوستی
عکس همه بچههای ترانه علیدوستی ترانه علیدوستی در صفحه اینستاگرامش تصویری منتشر کرده که به بچههایی که در فیلمهای مختلف در آغوش داشته است میپردازد این بازیگر سینمای ایران در توضیح این تصویر نوشته است ممنون از همه تبریکهای زیباتون این هم همه بچههای من به جز حنا بعضیشون حالا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها