تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835131209
شرکتی که یکبار خصوصی شده و باز به دولت برگشته تا نفس وزیر را بگیرد!
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شرکتی که یکبار خصوصی شده و باز به دولت برگشته تا نفس وزیر را بگیرد!
درباره احتمال نابودی شرکتی سخن میگوییم که حدود نیمی از بازار آن را صادرات محصولاتش به دیگر کشورها شکل میدهد و برای کشورمان ارزآوری دارد اما دو سال است که وضعیت مالکیت آن مبهم و گنگ ماند. اینقدر که از ابتدای سال جاری تا کنون قرار است واگذار شود و حتی در انتهای پاییز، قیمت بلوک ۹۸.۲۸ درصدی سهام آن هم برای مزایده تعیین شد اما...
کد خبر: ۵۷۴۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷ - 13 March 2016
در بخش نخست این گزارش به واگذاری شرکتی پرداختیم که برخی معتقدند مفت فروخته شده، بعضی دیگر اصرار دارند واگذاری آن قانونی بوده و در نهایت شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که هنوز واگذار نشده و در حال انباشت زیان است! اتفاق عجیبی که نمیدانیم چگونه تفسیرش کنیم اما تنها نمونه از این دست نیست.
به گزارش «تابناک»، زمانی که طیب نیا، وزیر اقتصاد و دارایی درباره خصوصی سازی و مصائبی که بر آن رفته و ادامه دارد زبان به گلایه گشود و با تقسیم بندی شرکت های دولتی به سه دسته (گروه نخست میبایست صد درصد واگذار شوند، گروه دوم میبایست 80 درصدشان واگذار شده و 20 درصد مابقی دولتی بمانند و گروه آخر غیرقابل واگذاری هستند و در قانون نامشان به عنوان شرکت هایی که دولتی میمانند آورده شده)، امثال شرکت ماشین سازی تبریز را مصداق گروه اول که میبایست دو سال پیش واگذار میشدند، شاید کمتر شنونده ای خبر داشت که این شرکت در آن زمان یاد شده واگذار شده است!
گروه ماشینسازی تبریز یکی از بزرگترین کارخانههای شهر تبریز واقع در قراملک، تولیدکننده انواع ماشینهای صنعتی همانند انواع ماشینافزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپهای آب، الکتروموتور، لیفتراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشینآلات نساجی، ماشینهای تراش، ماشینهای فرز، ماشینهای مته، قطعات ریخته و دستگاههای CNC است. چگونگی شکل گیری این کارخانه به سال ۱۳۴۸ باز میگردد. به زمانی که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای جذب تکنولوژیهای اروپای غربی و آمریکا گام برداشت که ماحصل آن احداث کارخانههای مختلفی همچون ریختهگری، ماشینسازی تبریز و گسترش صنایع ریلی ایران بود. در این میان قرارداد ساخت ماشین سازی بین ایران و چکسلواکی سابق برای تولید انواع ماشینآلات صنعتی منعقد شد که از سال ۱۳۵۱ مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
شاید برایتان عجیب و باور ناپذیر باشد اما این موضوع عین حقیقت است. کافی است سری به واگذاری های صورت گرفته در ماه های آخر عمر دولت دهم بزنید تا با خبر واگذاری این مجموعه صنعتی و قدیمی به بانک صادرات مواجه شوید. واگذاری ای در راستای رد دیون دولت به این بانک که با توجه به نوع سرمایه گذاری بانک ها، برای بسیاری محل تردید شده بود.
این موضوع آنقدر عجیب بود که علی اکبر اصل خادمی، مدیرعامل این شرکت درباره آن گفت: باتوجه به اینکه بانک صادرات یک مجموعه غیر صنعتی است و با هدف سرمایه گذاری های زود بازده نمیتواند اهداف بلند مدت این کارخانه را دنبال کند، باید امیدوارانه منتظر اعلام برنامه های آتی این بانک در مورد کارخانه ماشین سازی تبریز بود.
البته این واگذاری دوام چندانی نداشت و مدیران بانک صادرات حاضر نشدند که این مجموعه صنعتی را به جای طلب خود از دولت بپذیرند و در نهایت با بر سر کار آمدن دولت یازدهم، روند بازپس گیری این مجموعه توسط دولت کلید خورد. هرچند این اتفاق هم نتوانست مشکلاتی که ماشین سازی به آن مبتلا شده بود را رفع و رجوع نماید چراکه این شرکت به زیرمجموعه سازمان گسترش برنگشته، بار دیگر واگذاری آن کلید خورد.
پس از آنکه سازمان خصوصی سازی عهده دار مسئولیت این شرکت شد، برای واگذاری آن اقدام نمود که به دلیل یافت نشدن متقاضی خرید، ثمری نداشت. با این ملاحظه که در این بازه زمانی، این شرکت میان مرز دولتی و خصوصی ماند و از هرگونه تغییری منع شد. آن هم در بازه که حدود دو سال است به طول انجامیده و به همین دلیل بدیهی ممکن است به نابودی ماشین سازی منجر شود.
درباره احتمال نابودی شرکتی سخن میگوییم که حدود نیمی از بازار آن را صادرات محصولاتش به دیگر کشورها شکل میدهد و برای کشورمان ارزآوری دارد اما دو سال است که وضعیت مالکیت آن مبهم و گنگ ماند. اینقدر که از ابتدای سال جاری تا کنون قرار است واگذار شود و حتی در انتهای پاییز، قیمت بلوک ۹۸.۲۸ درصدی سهام آن (که در اختیار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است و وکالت فروش آن به سازمان خصوصی سازی داده شده) هم برای مزایده تعیین شد اما هیچ اتفاقی رخ نداد.
جالب آنکه اگر درباره چرایی عدم این واگذاری و مخالفت هایی که با آن صورت گرفته دقیق شویم، تازه سخنان گلایه آمیز وزیر اقتصاد درباره خصوصی سازی برایمان معنا خواهد شد. معنایی که میتوان با کنار هم قرار دادن جملات طیب نیا و مدیرعامل ماشین سازی تبریز و اظهار نظر برخی مسئولان و نمایندگان مجلس در این خصوص، به درک بهتری از آن رسید:
1- واگذاری واگذاری کارخانه ماشین سازی تبریز به بانک صادرات با 5130 میلیارد ریال در مورخ 10 اردیبهشت 92 بابت رد دیون دولت به بانک صادرات
1- طیب نیا، وزیر اقتصاد (18 اسفند 94): تمام قد در مقابل برخی واگذاریها ایستادهام و ترجیح میدهم، وزیر نباشم تا اینکه برخی شرکتها به صورت رد دیون و تهاتر واگذار کنم. همین چند وقت پیش هم جلسه سنگینی داشتیم که نپذیرفتم، واگذاری مربوطه به سرانجام برسد؛ یعنی ترجیح میدهم وزیر نباشم تا این افتضاح به نام ثبت نشود.
—————————————————————————————
2- علی اکبر اصل خادمی، مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز (31 خرداد 94): عملکرد صادراتی ماشین سازی تبریز در سال 93 به نسبت سال 92 شاهد رشد 220 درصدی بوده وبه نسبت بودجه مصوب 142 درصد رشد داشته است و این در حالیست که عملکرد سال 92 نیز به نسبت سال 91 به میزان 197 درصد رشد داشته است.
2- پوری حسینی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان خصوصیسازی (17 آذر 94): مدیریت و اعضای هیأت مدیره این شرکت پیش از این با درخواست از خصوصیسازی اصرار کردند، واگذاری این شرکت در سال 93 به بهانه سودآور شدن این شرکت یک سال به تعویق بیفتد، اما متاسفانه در سال جاری شرکت ماشینسازی تبریز با وجود برخورداری از داراییهای چند صد میلیارد تومانی و برند تجاری خوب با زیان 17 میلیارد تومانی مواجه شده است؛ مشکلات ماشینسازی تبریز ناشی از مدیریت داخلی آن است.
—————————————————————————————
3- نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت (14 آذر 94): ما تلاش می کنیم این واحدها [واحدهای بزرگ و مادری مانند ماشین سازی] را پس بگیریم تا دوباره سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بتواند واحدهای تعطیل شده را احیا کند. نامه ای به وزیر اقتصاد و به سازمان خصوصی نوشتهایم و خواستهایم که ماشین سازی تبریز از لیست خارج شود که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد. ماشین سازی تبریز باید نوسازی شود و سه شیفته کار کند تا به سوددهی برسد.
3- پوری حسینی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان خصوصیسازی (17 آذر 94): با وجود درخواست وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر مهلت 5 ساله برای واگذاری سهام شرکت ماشینسازی تبریز، این درخواست مطابق با سیاستهای اصل 44 قانون اساسی نیست. شرکتهای مشمول واگذاری گروه یک باید تا پایان سال 1389 واگذار میشد که از آن تاریخ 5 سال گذشته و با مهلت 5 ساله برای واگذاری شرکتهایی همچون ماشینسازی تبریز باید گفت، در عمل فرایند واگذاریها در گروه یک با 10 سال تاخیر مواجه خواهد بود.
3- طیب نیا، وزیر اقتصاد (18 اسفند 94): شعار خصوصیسازی میدهیم اما اعتقادی به آن نداریم. در این دو سال گذشته، نفس مرا بریدند و هر زمانی میخواهیم شرکتی را واگذار کنیم، مانع آن میشوند و موضوعاتی را مثل اینکه ساختار باید اصلاح شود مطرح میکنند، به طوری که در سال گذشته برای واگذار نشدن یک شرکت زیر فشار قرار گرفتیم و مجبور شدیم آن را از لیست واگذاریها خارج کنیم.
—————————————————————————————
4- علی اکبر اصل خادمی، مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز (31 خرداد 94): در صورت صدور مجوز برای فروش زمین های تحت تملک این شرکت در منطقه ایل گلی تبریز بسیاری از مشکلات پیش روی شرکت ماشین سازی تبریز رفع می شود و میتوان تحولی بزرگ در این عرصه به وجود آورد. اگر قرار است ماشین سازی تبریز به فعالیت خود ادامه دهد باید امکان فروش این زمینها را پیدا کند و ماحصل این فروش برای ماشین سازی تبریز هزینه شود تا ماشین سازی تبریز به اوج برسد و دستگاههای جدیدی تهیه کند.
4- رضا رحمانی، نماینده مردم تبریز و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی (23 آذر 94): مشکلات شرکت ماشین سازی تبریز در حال حاضر با 10 میلیارد قابل حل است. این شرکت یک قطعه زمین دارد که بالای 300 میلیارد تومان قیمت گذاری شده و آقایان می خواهند آن را بفروشند لذا می خواهیم مجلس به این قضیه ورود کند.
—————————————————————————————
5- رضا رحمانی، نماینده مردم تبریز و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی (23 آذر 94): برخی افراد بر خلاف نظر وزارت صنعت، کمیسیون های اقتصادی و صنایع، مجمع نمایندگان استان و مسئولان استانی تصمیم به واگذاری ماشین سازی گرفتند. ما هنوز نمیدانیم چه اصراری است که شرکتی که شرکت مادر است، باز هم واگذار شود. هنوز هیچ کدام از ما مسئولان و همینطور کارشناسان قانع نشده اند که شرکت ماشین سازی تبریز واگذار شود لذا انتظار داریم هیأت رئیسه و مجلس به هر طریقی ورود پیدا کند.
5- پوری حسینی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان خصوصیسازی (17 آذر 94): قانون عنوان کرده است که دولت باید برای تاخیر یا عدم واگذاری شرکتهای اصل چهل و چهاری ابتدا پیشنهاد دهد و سپس در مجلس به تصویب نمایندگان برسد، در غیر این صورت هرگونه اقدام و یا مصوبهای قابل اجرا نیست.
—————————————————————————————
6- رضا رحمانی، نماینده مردم تبریز و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی (23 آذر 94): متأسفانه اهداف والایی که حضرت آقا ترسیم کردند تحقق پیدا نکرده و به بند ب ماده 19 اصل 44 قانون اساسی مبنی بر اینکه اگر شرکتی آماده واگذاری نبود باید دولت در آن اصلاحات ساختاری صورت دهد و شرایط را فراهم کند عمل نمی شود که این موضوع به صنعت کشور لطمه می زند.
6- طیب نیا، وزیر اقتصاد (18 اسفند 94): اگر قرار بود ساختار شرکتی برای واگذاری اصلاح شود، چرا در ۴۰ سال گذشته نتوانستند این کار را انجام دهند؟ باید باور داشته باشیم، دولت مدیر و بنگاه دار خوبی نیست و مشکل اصلی ما در ناکارآمدی سیستم دولتی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد/ مدیران دولتی با واگذاری مخالفند/ نفس مرا در ۲ سال گذشته بریدند
وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد مدیران دولتی با واگذاری مخالفند نفس مرا در ۲ سال گذشته بریدند وزیر اقتصاد با اشاره به مخالفت مدیران دولتی و مدیران وزارتخانهها با واگذاری شرکتهای دولتی گفت وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد در این ۲ سال گذشته نفس مرا بریدند و هر زمانی میخواهیم شرکتیدولت وظيفه تنظيم بازار شب عيد را تفويض کند
دولت وظيفه تنظيم بازار شب عيد را تفويض کند کاوه زرگران رئيس کميسيون کشاورزي اتاق تهران گفت مهمترين زمان تنظيم بازار در بخشهاي مختلف از جمله ميوه همين فصل پاياني سال است کاوه زرگران رئيس کميسيون کشاورزي اتاق تهران گفت مهمترين زمان تنظيم بازار در بخشهاي مختلف از جمله ميوحکایت کاسه مسی و خصوصیسازی ایرانی/ گلایه وزیر اقتصاد از سنگاندازی پیش پای واگذاریها
حکایت کاسه مسی و خصوصیسازی ایرانی گلایه وزیر اقتصاد از سنگاندازی پیش پای واگذاریها اقتصاد > اقتصاد کلان - رییس اتاق بازرگانی ایران به تشریح آخرین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در سال 95 پرداخت محسن جلالپور رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران دبازداشت رئيس يک بانک دولتي در جاجرود
بازداشت رئيس يک بانک دولتي در جاجرود دادستان پرديس از بازداشت رئيس يک بانک دولتي در جاجرود خبر داد و گفت رئيس اين بانک مبلغ 180 ميليون تومان از پولهايي که مردم به عنوان سپرده در بانک گذاشته بودند را صرف استفاده شخصي خود کرده است حيدر فتاحي در گفتوگو با خبرگزاري ميزان از باطیبنیا: وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد/ نفس مرا در ۲ سال گذشته بریدند
طیبنیا وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد نفس مرا در ۲ سال گذشته بریدندتاریخ انتشار سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۳۲ وزیر اقتصاد با اشاره به مخالفت مدیران دولتی و مدیران وزارتخانهها با واگذاری شرکتهای دولتی گفت وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد در این ۲ سال گذشته نفس مرادیدار وزیر توسعه ترکیه با وزیر ICT ایران/تأکید بر حضور بخش خصوصی
شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۷ به اعتقاد وزیر ارتباطات کشورمان دو ملت ایران و ترکیه باید روابط خود رادر بالاترین سطح و در خور شأن حفظ کنند و نباید اجازه دهند جزئی از رخ دادها و حوادث سیاسی بر این مناسبات تاثیر بگذارد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا در آستانه سفر رسمی احمد داود اوغلوسازمان بازرسی از وزیر خواسته اساسنامه فدراسیون فوتبال به تصویب هیئت دولت برسد/ استعلام امنیتی برعهده ما است
مدیرکل مرکز حراست وزارت ورزش و جوانان می گوید اساسنامه فعلی فدراسیون فوتبال مطابق نامه سازمان بازرسی کل کشور مصوبه هیئت دولت را ندارد و باید مراحل قانونی آن طی شود به گزارش خبرگزاری تسنیم رضا حسنی خو مشاور وزیر ورزش و جوانان و مدیرکل مرکز حراست در گفت وگو با پایگاه خبری وزارت وتحلیل مشاور بانکی اتاق بازرگانی از عملکرد اقتصادی دولت/ مهم ترین دستاورد دولت؛ کنترل نرخ تورم و ارز
تحلیل مشاور بانکی اتاق بازرگانی از عملکرد اقتصادی دولت مهم ترین دستاورد دولت کنترل نرخ تورم و ارز اقتصاد > اقتصاد سیاسی - مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران معتقد است که بالا و پایین بودن نرخ ارز مهم خیلی نیست بلکه ثابت بودن آن بیشتر اهمیت دارد محمد مهدی رییس زادهكمپين «نه به سفر خارجي» براي حمايت از وزير نفس بريده!
كمپين نه به سفر خارجي براي حمايت از وزير نفس بريده نویسنده اولاد آدم اصلا ميدانيد چيست همه كه مثل اولاد آدم دُم بريده نميشوند دُم بريدگي مراحلي دارد كه نفس بُر است البته اين نفس بُريدگي ربطي به آن نفس بُريدگي ندارد ميگوييد كدام نفس بُريدگي خب همان نفسوزیر اقتصاد: نفس مرا در ۲ سال گذشته بریدند
وزیر اقتصاد نفس مرا در ۲ سال گذشته بریدند وزیر اقتصاد قدرت مانور ندارد در این ۲ سال گذشته نفس مرا بریدند و هر زمانی میخواهیم شرکتی را واگذار کنیم مانع آن میشوند کد خبر ۵۷۳۴۲۲ تاریخ انتشار ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۴ - 08 March 2016 وزیر اقتصاد با اشاره به مخالفت مدیران دولتی و م-
اقتصادی
پربازدیدترینها