تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835169998




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدینگی از هزار هزار میلیارد تومان گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نقدینگی از هزار هزار میلیارد تومان گذشت
نقدینگی از هزار هزار میلیارد تومان گذشت افزایش تورم و تشدید رکود از تبعات نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی است؛ این رقم در تاریخ ایران بی‌سابقه است.


به گزارش فرهنگ نیوز، حیدر مستخدمین‌حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی درباره افزایش نقدینگی در دولت روحانی اظهار کرد: نقدینگی در حال حاضر از هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده و احتمالا تا پایان سال 100 هزار میلیارد تومان دیگر هم به آن افزوده خواهد شد. وی افزود: آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که نقدینگی تا پایان دی‌ماه، 950 هزار میلیارد تومان است، یعنی نسبت به پایان دولت قبل 90 درصد رشد کرده است. 2 برابر شدن نقدینگی در مدت 2 سال در تاریخ اقتصاد کشور بی‌نظیر است، اما با توجه به اینکه از این هزار هزار میلیارد نقدینگی 450 هزار میلیارد آن در بانک‌ها قفل شده است، فعلا تورمی اتفاق نیفتاده است.

معاون اسبق بانک مرکزی گفت: گزارش بانک مرکزی درباره نقدینگی تا پایان دی‌ماه است، اما همواره در ماه‌های بهمن و اسفند به دلیل نیاز مردم به نقدینگی و اینکه پرداخت حقوق کارمندان و کارگران زودتر انجام شده، پاداش‌ها و عیدی پرداخت می‌شود و با توجه به اتمام سال مالی، شرکت‌ها هم نقدینگی خود را وارد بازار می‌کنند، سیل افزایش نقدینگی در ماه‌های انتهایی سال نسبت به ماه‌های قبلی سیر صعودی دارد. مستخدمین‌حسینی عنوان کرد: با توجه به سرعت 28 درصدی رشد نقدینگی در 12 ماه منتهی به دی‌ماه 94 به نظر می‌رسد که 100 هزار میلیارد تومان دیگر هم تا پایان سال به آمار نقدینگی افزوده خواهد شد. وی با تاکید بر لزوم جهت‌دهی نقدینگی به سمت تولید عنوان کرد: رشد نقدینگی اگر جذب تولید شود، به خودی خود، پارامتر بدی نیست، اما متاسفانه با توجه به اینکه نظام بانکی ما اصلاح نشده در حال حاضر نقدینگی صرف واردات شده است. متاسفانه بانک مرکزی هنوز گزارشی از وضعیت نقدینگی اعلام نکرده است. اگر گزارشی در این‌باره اعلام کند می‌توان تحلیل بهتری را ارائه داد.

معاون اسبق بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی بررسی نکرده که از میزان تسهیلاتی که بانک‌های دولتی و خصوصی می‌دهند چه مقدار از آن به سمت تولید رفته است. هر قدر این نقدینگی از تولید فاصله بگیرد آثار تورمی خود را بیشتر خواهد کرد. نقدینگی که به سمت تولید برود تبدیل به کالا شده و به سمت بازار خواهد آمد بنابراین در میان‌مدت و بلندمدت اثر کاهنده‌ای در تورم خواهد داشت. مستخدمین‌حسینی عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها 20 درصد از منابع بانک‌های خصوصی به سمت تولید رفته و ارقام نقدینگی بیشتر به سمت واردات رفته است. بانک‌های دولتی هم وضعیت چندان خوبی از لحاظ توجه به تولید ندارند، بنابراین تولید از سوی نظام بانکی مورد کم‌مهری واقع شده است. وی اظهار کرد: بانک‌ها فکر می‌کنند که اگر نقدینگی خود را به سمت خدمات هم هدایت کنند نقدینگی را به سمت تولید برده‌اند زیرا خدمات هم جزو تولید ناخالص ملی است اما این تقسیم‌بندی آنها صحیح نیست و نقدینگی تنها در صورتی به سمت تولید می‌رود که به سمت واحدهای تولید محصول حرکت کند. معاون اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز از شرایط رکود خارج نشده‌ایم و واحدهای تولیدی که قبلا تسهیلات گرفته‌اند نمی‌توانند آن را بازپرداخت کنند

بنابراین پول‌ها در بانک‌ها قفل می‌شود. سال گذشته 350 هزار میلیارد تومان در بانک‌ها قفل شده بود که امسال این رقم به 450 هزار میلیارد تومان رسیده است. مستخدمین‌حسینی درباره اثرگذاری نقدینگی بر تورم نیز به نسیم آنلاین گفت: با توجه به اینکه تحولی در بخش تولید ایجاد نشده این مبلغ احتمالا باز هم افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین 150 هزار میلیارد تسهیلات به بخش مسکن داده شده که این واحدهای مسکونی هنوز به فروش نرفته و بازار مستغلات راکد است. هر زمان نقدینگی از فضای راکد موجود خارج شود نقدینگی تاثیر خود را بر بازار خواهد گذاشت و تورم بسیار فزاینده‌ای بر اقتصاد کشور حاکم خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: اصلاح نظام بانکی و جهت‌دهی این بخش در راس امور است و نمی‌توان آن را از اقتصاد کشور جدا کرد بنابراین دولت برای عدم تاثیرگذاری نقدینگی بر تورم در آینده باید هرچه سریع‌تر نظام بانکی را اصلاح کند.

هشدار رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره رقم بسیار بالای نقدینگی
طهماسب مظاهری در سمینار بررسی چشم‌انداز اقتصاد ایران که اخیرا برگزار شد، با بیان اینکه اکنون حجم نقدینگی کل کشور بسیار بالاست و این میزان نقدینگی قدرت زندگی‌بخشی و حیات‌بخشی به اقتصاد ایران را ندارد، اظهار داشت: «یک فشار تورمی را هم به اقتصاد وارد می‌کند به طوری که روزی که بخواهد این اقتصاد از رکود خارج شود، این میزان نقدینگی مثل آب پشت سد است که حتما خرابی به بار می‌آورد». رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی متذکر شد: «اگر روزی این سد ترک بخورد، این رقم کلان نقدینگی ساکن نخواهد بود و حرکت می‌کند و باید نگران این بخش باشیم».

مظاهری، نقطه شروع مقابله با این خرابی را پرداخت بدهی‌های دولت عنوان کرد و گفت: «راه‌حل این مشکل این نیست که به بانک مرکزی بگوییم به بانک‌ها پول بدهد؛ البته در شرایطی ناچار شدند 4 وزیر نامه‌ای به رئیس‌جمهور بنویسند، اما آقای طیب‌نیا که خود طبیب تورم است هم امروز نگران رکود است و او خود به‌خوبی می‌داند که سیاست‌های مسکنی راه‌حلی موقت است». وی ادامه داد: «اینکه دولت نباید منابع بانک مرکزی را به اقتصاد تزریق کند چون این کار پایه پولی را بالا می‌برد، حرف درستی است. به همان میزان دولت مجبور است برای تحرک همین اقتصاد باز سراغ منابع بانک مرکزی برود؛ کاری که به‌رغم میل باطنی آقای سیف ناچار شد برای سیاست‌های مسکنی حدود 10 تا 16 هزار میلیارد تومان به مردم و بانک‌ها برای وام خودرو و... بپردازد».

منبع: وطن امروز


94/12/13 - 12:59 - 2016-3-3 12:59:25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن