تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر نزد خداوند عبادتى بهتر از شكرگزارى در همه حال بود كه بندگان مخلصش با آن عبادتش ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835277396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقاد به داوری جشنواره فجر در «ساعت شعر» چطور یک داور می‌تواند اشعار کلاسیک و سپید را یکجا داوری کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: انتقاد به داوری جشنواره فجر در «ساعت شعر»
چطور یک داور می‌تواند اشعار کلاسیک و سپید را یکجا داوری کند؟
در نشست کارگاهی «ساعت شعر» مطرح شد: از انتقادهای وارد به جشنواره شعر فجر این است که چطور یک داور می تواند هم اشعار کلاسیک و هم اشعار سپید را مورد داوری قرار دهد؟

خبرگزاری فارس: چطور یک داور می‌تواند اشعار کلاسیک و سپید را یکجا داوری کند؟



به گزارش خبرگزاری فارس، یکی دیگر از نشست‌های کارگاهی «ساعت شعر» عصر روز یک‌شنبه دوم اسفند ۱۳۹۴ با حضور کار‌شناسان و شاعران جوان در سالن زنده یاد سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست که علی داوودی، سعید بیابانکی و محمود حبیبی کسبی، به عنوان کار‌شناس حضور داشتند، با توجه به اتمام دهمین جشنواره شعر فجر، نکاتی درباره برگزاری این جشنواره مطرح شد.
محمود حبیبی کسبی، با اشاره به اینکه وقتی جشنواره‌ای به برگزاری دهمین دوره می‌رسد یعنی تجربه لازم را کسب کرده و قرار است تاثیرگذار باشد، گفت: این در حالی است که می‌بینیم این جشنواره نتوانسته آن طور که شایسته است، در بین مردم و حتی مخاطبان خاص شعر و فضای ادبی کشور تاثیرگذاری لازم را داشته باشد و آن‌ها را با خود همراه کند.
وی افزود: در زمان برگزاری جشنواره‌هایی مانند فیلم یا موسیقی فجر، می‌بینیم که شور و نشاطی در جامعه ایجاد می‌شود و یک جریان رسانه‌ای راه می‌افتد که مردم را از آنچه در طول برگزاری این رویدادهای هنری می‌گذرد آگاه می‌کند اما متاسفانه در جریان جشنواره شعر فجر، اصلا چنین فضایی را در سطح جامعه نمی‌بینیم و بسیاری از افراد و حتی علاقه‌مندان شعر و ادبیات از شروع و پایان آن بی‌خبرند.
این شاعر با اشاره به اینکه جشنواره شعر فجر در سکوت و سکون برگزار می‌شود، تاکید کرد: این فضا به‌ویژه در سال‌های اخیر تشدید شده و به نظر می‌رسد شاهد جشنواره‌ای خنثی، بی‌هدف، بدون نیازسنجی و هدف گذاری هستیم. این جشنواره لازم است ببیند نیاز ادبیات و شعر امروز کشور چیست اما بدون موضع و بدون موضوع برگزار شده و عملا تبدیل به یک مسابقه شده است. * سعدآبادی: جوان‌ها کجا باید رشد پیدا کنند؟ مجید سعدآبادی، شاعر، نیز به انتقاد از جشنواره شعر فجر پرداخت و گفت: هنگامی که همه جشنواره‌ها را تعطیل می‌کنیم، آن‌ها را با سیاست‌های مختلف با هم ادغام می‌کنیم و در ‌‌نهایت به برگزاری یک جشنواره می‌رسیم، مشخص است که در پایان نارضایتی‌هایی از آن وجود خواهد داشت.
وی افزود: یکی از انتقادهای دیگر به جشنواره شعر فجر این است که چطور یک داور می‌تواند هم اشعار کلاسیک و هم اشعار سپید را مورد داوری قرار دهد؟ این کار تخصص‌های جداگانه‌ای می‌خواهد و نمی‌توان هر دوی آن‌ها را با یک نگاه دید.
برگزیده دوره سوم جشنواره کتاب سال شعر فجر، همچنین ادامه داد: در سال‌های اخیر، افراد صاحب اسم و رسم به عنوان افراد برگزیده معرفی شدند. سوال اینجاست که جوانان کجا باید دیده و معرفی شوند؟ پیش از این جشنواره‌ای به نام گام اول وجود داشت که افرادی که اولین کتابشان را منتشر کرده بودند مورد داوری قرار می‌گرفتند و اثر بر‌تر انتخاب می‌شد اما این جشنواره نیز حذف شده و معلوم نیست این جوانان کجا لازم است مورد ارزیابی قرار بگیرند.
این شاعر ادامه داد: گفته می‌شود ادغام جشنواره‌ها به دلیل کمبود بودجه بوده است، اما به این دقت نمی‌شود که هر جشنواره سیاست خاص خودش را داشته و نمی‌توان حالا همه آن سیاست‌ها را از یک جشنواره به نام جشنواره شعر فجر طلب کرد. ضمن اینکه معتقدم حتی اگر قرار است جایزه مادی حذف شود و جایزه معنوی گذاشته شود، باز هم لازم است بخشی برای جوانان در نظر گرفته شود تا کتاب‌هایشان که برگزیده می‌شوند معرفی شوند و مردم با آن کتاب‌ها آشنا شوند. * بیابانکی: حرف زدن از فروغ، سدشکنی بود در ادامه، سعید بیابانکی نیز با اشاره به اینکه جشنواره شعر فجر را وزارت ارشاد برگزار می‌کند و لازم است نگاه همه جانبه‌ای به شاعران داشته باشد، گفت: اما می‌بینیم که غالبا طیف خاصی در این جشنواره شرکت می‌کنند و نگاه ملی را شاهد نیستیم. وی با دفاع از روند داوری و انتخاب کتاب‌های بر‌تر دهمین جشنواره شعر فجر افزود: هرچند قیاس جشنواره شعر با جشنواره‌های دیگر چندان درست نیست چون شعر هنر خاموش محسوب می‌شود، اما می‌توان از روند برگزاری جشنواره‌های دیگر تجربه گرفت. در جشنواره‌ای مانند فیلم یا موسیقی، دیده می‌شود که افراد از طیف‌های مختلف فکری، حضور پیدا می‌کنند و هر کدام طرفداران خاص خودشان را دارند و این موضوع به پویایی جشنواره کمک می‌کند و لازم است این نگاه را در جشنواره شعر فجر نیز داشته باشیم.
بیابانکی همچنین به برنامه «نقد شعر» که اجرای آن را به عهده دارد و از شبکه چهار سیما پخش می‌شود اشاره کرد و گفت: «نقد شعر» این هفته سدشکنی کرد و به موضوع فروغ فرخزاد اختصاص داشت. عده‌ای فکر کردند این کار به سادگی صورت گرفته است در حالی که اصلا این طور نبود و ماه‌ها برای اینکه بتوانیم از شاعران معاصری که کمتر حرفی از آن‌ها هست، در تلویزیون حرف بزنیم، تلاش کردیم.
وی ادامه داد: زمانی که از من برای این برنامه دعوت شد، گفتم اگر می‌خواهیم درباره شعر معاصر حرف بزنیم نمی‌توانیم تنها از یک گروه دعوت کنیم بلکه لازم است به کسانی که سهمی در شعر داشته‌اند بپردازیم. به عنوان مثال نمی‌توانیم شاملو، فروغ فرخزاد، سیاوش کسرایی و... را نادیده بگیریم.
گفتنی است، در ادامه این نشست کارگاهی، شاعران جوان اشعار کلاسیک و سپید خود را خواندند و کار‌شناسان و سایر شرکت کنندگان به نقد و بررسی این شعر‌ها پرداخته و نقاط قوت و ضعف آن‌ها را بررسی کردند.

94/12/03 - 09:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن