تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835356546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نرخ سود بانکی مناسب چقدر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: گرچه در هفته گذشته نرخ سود بانکی بنا بر تفاهم بانک ها و مصوبه شورای پول و اعتبار کاهش یافت ولی همچنان بحث درباره نرخ مناسب سود بانکی در میان کارشناسان ادامه دارد.

به گزارش تراز ، در هفته گذشته بعد از ماه‌ها بحث و گفت‌وگو در زمینه کاهش نرخ سود بانکی، سرانجام بانک‌ها برای کاهش نرخ سود بانکی تفاهم کرده و اعلام کردند که نرخ‌های جدید را از اول اسفند ماه اجرایی خواهند کرد.

بر مبنای تفاهم بانک‌ها و به دنبال آن، تصویب شورای پول و اعتبار نرخ سود سالانه از 20 درصد به 18 درصد و سود کوتاه مدت کمتر از سه ماه به زیر 10 درصد کاهش یافت.

همچنین وزیر اقتصاد نیز هفته گذشته در حاشیه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکی برابر با کاهش نرخ تورم ادامه می‌یابد.

او تاکید کرده است که فقط یک بار شاهد کاهش نرخ سود بانکی نخواهیم بود و از این پس به صورت مستمر شاهد کاهش نرخ سود خواهیم بود.

این بیانات نشان می دهد که احتمالا اعضای شورای پول و اعتبار تمایل دارند نرخ سود بانکی بیشتر کاهش یابد. سوال اینجاست که در شرایطی که بانک ها ماه ها در برابر کاهش نرخ سود بانکی مقاومت کرده اند چقدر چنین تصمیمی تفاهم و همکاری آن ها را به دنبال خواهد داشت؟ آیا کاهش نرخ سود بانکی به صورت دستوری برای اقتصاد کشور مفید و مؤثر خواهد بود؟

در این راستا، کمیل طیبی، اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرده است: تعیین درصد مناسب برای نرخ سود بانکی به عوامل متعددی وابسته است که برای بررسی آن باید به تک تک عوامل توجه کرد.

او ادامه داد: نرخ سود برون‌زا یا اسمی معمولا توسط مقام پولی یا بانک مرکزی تعیین می‌شود ولی البته تعیین آن تحت شرایط اقتصادی کشور به ویژه تورم و با رایزنی‌های بانک مرکزی با نظام بانکی قرار دارد. به طور سنتی هر گاه تورم بالا باشد انتظار می‌رود برای جلوگیری از فرار سرمایه و فرار سپرده‌های بانکی، نرخ سود بانکی متناسب با شرایط تورمی بالا رود.

طیبی گفت: البته معمولا برای اقتصاد کشور مهم‌تر از نرخ سود اسمی، موضوع نرخ سود بانکی درون‌زا یا حقیقی است که نه تنها تحت تاثیر تورم است بلکه از شرایط سیستمی بانک‌ها هم تاثیر می‌گیرد و به این صورت بررسی می‌شود که آیا تعادل بین منابع و مصارف بانک‌ها بر قرار است؟ معوقه‌ها در چه سطحی قرار دارند؟ آیا هزینه‌های تولید می‌تواند از طریق منابع بانکی فاینانس شود؟ هزینه های بانک به چه صورت است؟ معوقه‌ها و میزان بدهی‌هایی که دولت به بخش‌های مختلف از جمله بانک‌ها دارد، چقدر است؟

وی ادامه داد: در شرایط فعلی بررسی دو جنبه برای نرخ سود مناسب، بسیار مهم است. ابتدا اینکه مشخص شود آیا نرخ سود متناسب با شرایطی است که مطرح شد؟ و دیگر اینکه ببینیم آیا با توجه به کاهش نرخ تورم، نرخ سود بانکی کاهش پیدا کرده است یا خیر؟ به هر حال باید در نظر داشته باشیم که اگر قرار باشد نرخ استقراض و سود وام پایین باشد، سودآوری زیادی برای سیستم بانکی به همراه آورده و فشار بر بخش تولید و مصرف وارد شده و رفاه مصرف کننده را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

او با تاکید بر اینکه در هر صورت نباید نرخ سود بانکی به صورت دستوری کاهش یابد، اظهار کرد: باید به دنبال آزاد سازی در بازار پول باشیم و نمی‌توانیم نرخ را به صورت دستوری کاهش دهیم چون در این صورت مشکلات سیستم بانکی به شکل دیگری بروز می‌کند.

این اقتصاددان، نرخ کاهش یافته سود بانکی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در شرایط کنونی اقتصاد ایران نرخ سود بانکی مناسب، با توجه به تورم 15 درصدی در دامنه 16 تا 18 درصدی قرار دارد. این میزان هم به جذب سپرده می‌کند و هم عرضه وام را به صرفه می‌کند.

همچنین حمید زمان زاده، عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه در شرایط کنونی اقتصاد ایران کاهش بیشتر نرخ سود بانکی تبعات نامناسبی به دنبال خواهد داشت بیان کرد: در نظر بگیرید که برای تعیین نرخ سود بانکی فقط به پارامتر تورم نمی‌شود نگاه کرد به این ترتیب که مثلا اگر اکنون شاهد نرخ تورم هستیم پس باید نرخ سود هم کاهش پیدا کند در واقع نباید انتظار داشته باشیم که نرخ تورم همیشه با فاصله دو سه درصدی تورم حرکت کند.

وی درباره شرایط اقتصادی کنونی کشور گفت: کاهش قیمت نفت و درآمد نفتی و به دنبال آن کسری بودجه دولت و افزایش بدهی دولت باعث شده است که دولت مجبور به استقراض شود و به بانک‌ها بدهکار شود از سوی دیگر وضعیت ترازنامه‌های بانک‌ها و بدهی‌های معوق بانک‌ها وهمچنین فشار موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز از جمله عواملی است که باید در تعین نرخ سود بانکی مورد توجه قرار گیرد.

وی کاهش بیشتر نرخ سود بانکی را به صلاح اقتصاد کشور ندانست و بیان کرد: اگر کشور در شرایط عادی قرار داشت با توجه به تورم باید نرخ سود بانکی کاهش می یافت ولی در شرایطی کنونی به نظر من حتی نرخ 20 درصدی برای سود بانکی هم می توانست تعادلی باشد.

او با بیان اینکه نرخ سود بانکی فقط در شرایطی می تواند بیشتر کاهش یابد که دولت بخواهد سیاست های انبساط مالی را پی گیری کند، اظهار کرد: اگر قرار باشد منابع مالی تزریق شود، نرخ سود را می توان کاهش داد، مگر اینکه دولت بخواهد سیاست انبساطی پولی لحاظ کند که در این مورد نیز با توجه به اینکه دولت سیاست های ضد تورمی و محافظه کارانه پولی در پیش گرفته است که به نظرمن هم سیاست درستی است، چنین چیزی محقق نخواهد شد.

او افزود: در نتیجه به نظر من در شرایطی کنونی باید صبر کرد و منتظر اثر مثبت لغو تحریم ها بر سیستم بانکی ماند چون در شرایط پس از تحریم ریسک های مالی کاهش می یابد، چرخ بانکها هم بهتر می چرخد و اقتصاد کشور نیز رونق می گیرد؛ این شرایط خود به کاهش نرخ سود بانکی کمک خواهد کرد.

وی تصریح کرد: به هر حال من موافق کاهش بیشتر نرخ سود بانکی به ویژه به صورت دستوری نیستم و معتقدم اگر مثلا نرخ سود بانکی به صورت دستوری 15 درصد اعلام شود به صورت واقعی اعمال نخواهد شد. فقط چنین کاری ریسک ها را افزایش می دهد و منجر به آن می شود که بحرانهای سیستم بانکی از شرایط کنونی اش بیشتر شود.


منبع: ایسنا







زمانبندی انتشار: 30 بهمن 1394 - 13:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن