تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803552154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بخوانید تا افسوس نخورید


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 بخوانید تا افسوس نخورید
بخوانید تا افسوس نخورید نظم هم‌ردیف ارزش‌های والای اسلامی و راز و رمز کامیابی انسان‌های بزرگ و راه غلبه بر سختی‌ها و یافتن کاستی‌هاست. انسان باید در زندگی فرصت‌های نیک را غنیمت بشمارد و به درستی از این فرصت‌های گرانبها استفاده کند که مبادا روزی دچار آه و افسوس شود.


به گزارش فرهنگ نیوز ، یکی از ثمرات نظم محکم کاری و استحکام در کار است. کسی که دارای این صفت باشد، کارهایش را به گونه‌ای که استوار و پایدار باشد انجام می‌دهد. چنین فردی از سستی و سهل انگاری در امور بیزار است. نظم همردیف ارزش‌های والای اسلامی و راز و رمز کامیابی انسان‌های بزرگ و راه غلبه بر سختی‌ها و یافتن کاستی‌هاست. انسان باید در زندگی فرصت‌های نیک را غنیمت بشمارد و به درستی از این فرصت‌های گرانبها استفاده کند که مبادا روزی دچار آه و افسوس شود. پیامبر اسلام (ص) در سخنی نورانی می‌فرماید: به‌درستی که خداوند دوست دارد وقتی یکی از شما کاری را انجام می‌دهد آن را محکم و استوار کند.

 نظم در نظر امیرالمومنین(ع) 

نظم به چه معناست و چه رابطه‌ای با تقوا دارد؟ و چرا امیرالمومنین(ع) از بین همه مطالب بر نظم تاکید نموده‌اند؟مقصود از تقوا نگهداری نفس از انجام معاصی الهی است و حالت درونی است که در انسان متقی باعث می‌شود که او را از ارتکاب گناه و معصیت باز‌دارد. مقصود از نظم در کلام امیر المومنین (ع) عبارت از انجام گرفتن کارها در زمان خود و در جای خود است «که هر چیزی به جای خویش نیکوست». از نظر مفهومی نظم غیر از تقوا است و هر کدام معنایی جدای از دیگری دارند. ولی از نظر مصداقی گاهی با هم جمع و گاهی از هم جدا می‌شوند. انجام دادن اعمال واجب و مستحب و دستورات الهی با پرهیز از گناه اگر به صورت منظم انجام گیرد، چنین کاری هم مصداق نظم است و هم مصداق تقوا، و ارتکاب گناه و معصیت و ظلم اگر به صورت دقیق و منظم باشد چنین کاری مصداق نظم است ولی مصداق تقوا نیست. گاهی موردی ممکن است مصداق تقوا باشد ولی مصداق نظم نباشد مانند اینکه کسی در زندگی، واجبات را انجام می‌دهد و محرمات را ترک می‌کند و مرتکب گناهی نمی‌شود. ولی کارها و عبادت‌های او، نظم خاصی ندارد، یک روز اول وقت، یک روز وسط وقت و روزی هم... در این مورد تقوا هست، ولی نظمی وجود ندارد و نظمی قابل ستایش است که در جهت تقوا باشد نه در مسیر معصیت و گناه و خوردن مال مردم. امام(ع) در این نامه از نهج البلاغه مطالب مهمی را کنار هم ذکر می‌کند و شاید سر تاکید امیرالمومنین(ع) روی این جهت باشد که نظم نقش عمده‌ای در موفقیت انسان در برنامه‌ریزی کارها و بهره‌برداری شایان از وسیله‌ها و ابزارها دارد، و در یک جمله نظم نقش مهمی در پیشرفت انسان ایفا می‌کند، البته سفارش حضرت امیر المومنین (ع) اختصاص به نظم ندارد، بلکه حضرت در کنار وصیت به تقوا به چند مساله دیگر از جمله نظم اشاره می‌کند و درباره مسائل دیگر تاکیدات بیشتری دارد، که به خلاصه آن نامه اشاره می‌شود: «شما را به ترس از خدا و دوری از دنیا و دشمنی با ستمگران، یاری ستمدیدگان و نظم در کارها و آشتی در میان خود سفارش می‌کنم. خدا را در نظر بگیرید، درباره یتیمان و همسایگان، به قرآن، نماز و جهاد در راه خدا و حج خانه خدا، بر شما باد ارتباط با همدیگر، کمک کردن و دوستی با هم، مبادا با هم قهر کنید. امر به معروف و نهی از منکر را فراموش نکنید که بدان شما بر شما تسلط می‌گردند، آنگاه هر چه خدا را بخوانید جواب ندهد.» در این مجال دو فایده از فواید نظم را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

 احترام به حق و حقوق دیگ ران 

از دیگر فواید نظم و انضباط احترام به حقوق دیگران است. در پرتو نظم است که حقوق افراد مراعات می‌شود. انسان منضبط هرگز به خودش اجازه نمی‌دهد که حق و حقوق دیگران را پایمال سازد و به حقوق خود و دیگران ارج می‌نهد و در این باره با دقت فراوان به همه امور می‌نگرد که مبادا حقی از کسی ضایع شود و اسلام ارزش بسیاری بر نظم در امور می‌دهد و همگان را به رعایت آن دعوت و ترغیب می‌کند.

استفاده بهینه از فرصت ها

وقت از طلا هم با ارزش‌تر است و فرصت‌ها چون ابر بهاری در آسمان عمر آدمی ظاهر می‌گردند و به سرعت می‌گذرند و قابل بازگشت نیستند و آن کس که از این فرصت‌ها استفاده نکند جز افسوس بهره‌ای نخواهد داشت. پیامبر گرامی اسلام (ص) درباره استفاده از فرصت‌ها می‌فرماید: آن کس که به رویش در خیری گشوده شد، غنیمت بشمارد و از فرصت استفاده کند، زیرا نمی‌داند چه وقت آن در به رویش بسته می‌شود. انسان باید در زندگی فرصت‌های نیک را غنیمت بشمارد و به درستی از این فرصت‌های گرانبها استفاده کند که مبادا روزی دچار آه و افسوس شود که غیرممکن خواهد بود و آدمی باید خود را از کارهای بیهوده نهی کند. اگر این کار را نکند برای او زیان‌آور خواهد بود و تباه کردن فرصت‌ها و روی آوردن به کارهای بیهوده، او را در گروه زیانکاران قرار می‌دهد. در آیه نخست سوره عصر می‌خوانیم: «والعصر» سوگند به زمان یکی از معانی زمان، همان وقت است وقت و زمان چنان ارزش دارد که خداوند بدان سوگند می‌خورد. در آیه 79 سوره مومن می‌خوانیم: «و خسرنا هنا لک المبطلون» در روز قیامت، اهل باطل، زیان خواهند کرد. در آیه 58 سوره زمر می‌خوانیم: باید ترسید از آن روز [قیامت یا مرگ] که انسان گوید: افسوس بر من از کوتاهی‌هایی که در اطاعت از فرمان خدا کردم». این آیات از نعمت عمر و وقت سخن می‌گویند شایسته است که با سپاس عملی از این نعمت بزرگ، قدر آن را بدانیم و بدان ارج نهیم.

کلام آخر

وقت گوهر گران بهایی است که ارزشمندتر از آن چیزی نیست. بنابراین آن را باید شناخت و از هرچه موجب اتلاف وقت می‌شود مانند سرگرمی‌های بیهوده، پرداختن به امور بی‌فایده، همنشینی با دوستان ناباب و بی‌نظمی در کار خودداری کرد.

منبع: آرمان


94/11/29 - 11:04 - 2016-2-18 11:04:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن