واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
کارگردانی که جواب سوالش را پیدا نمیکند / چرا فیلمهایی که آماده نبودند انتخاب شدند؟ فرهنگ > سینما - مسعود مددی کارگردان فیلم سینمایی «گیتا» میگوید که باید دید بر چه اساسی فیلم هایی که آماده نبودند، برای اکران در نخستین روز جشنواره انتخاب شدند.
زهرا موسوی: امسال قرعه به نام فیلم «گیتا» و کارگردان ان مسعود مددی افتاد تا افتتاح کنندهی آغاز اکرانهای جشنوارهفیلم فجر در برج میلاد باشندُ اتفاقی که مددی از آن به عنوان »رندهی بدشانسی« نام میبرد که روی شانههایش نشسته است. «گیتا» آماده نبود و همین اماده نبودن باعث شد تا روز اول جشنواره با تاخیر در اکران فیلمها آغاز شود و پایان نمایش فیلمها به ساعت دو بامداد هم بکشد. این تاخیر البته با چاشنی مشکل صدا و تصویر هم همراه شد و .. با او در مورد این ماجرا و فیلمش صحبت کردهایم که میخوانید: شما اعلام کردید از اکران فیلمتان در روز اول جشنواره ناراضی هستید. این اعتراض را به دبیرخانه جشنواره هم انتقال داده بودید؟ صحبت من اعتراض نیست. بیشتر یک سوال است. من جوابم سوالم را نمیگیرم. اگر همهی فیلمها در این وضعیت بودند و قرار بود دقیقهی آخر برسند، من میگفتم مشکلی نیست. من هم مثل آنها هستم و در این وضعیت برابریم. ولی در شرایطی که یک سری از فیلمها آماده بودند و یک سری فیلمها مانند «گیتا» حاضر نبودند، باید دید دلیل انتخاب فیلمهایی که آماده نبودند برای اکران در روز اول جشنوراه چیست؟
عوامل فیلم گیتا روی فرش قرمز جشنواره
اشکالاتی که در هنگام اکران وجود داشت، به دلیل همین آماده نبودن فیلم بود؟ بله.اشکالاتی در صدا و تصویر وجود داشت که چندین بار در طول اکران شاهد آن بودیم. این مشکلات ناشی از آماده نبودن فیلم بود و برای اکرانهای مردمی این مشکلات را رفع خواهیمکرد. حضور شما بر روی سن در ابتدای اکران، جزو اولین حاشیههای اکرانهای جشنواره بود. من فقط روی سن رفتم که خواهش کنمُ اجازه بدهند تماشاگران در صندلیهایشان مستقر شوند. عوامل فیلم هنوز وارد سالن نشده بودند و من میخواستم درخواست کنم زمانی بدهند تا عوامل هم وارد سالن شوند. متاسفانه برای اکران فیلم، خیلی عجله داشتند و میخواستند به سئانس بعدی برسند. این تعجیل باعث شد فیلم را زودتر از زمانی خش کنند که همه برای تماشای آن آماده شدهاند. به «گیتا» برگردیم. داستان فیلم به عنوان درامی که در فضای خانواده اتفاق میافتد، ریتم کندی دارد که ممکن است مخاطب را خسته کند. در اینباره چه توضیحی دارید؟ این نکتهی خیلی مهمی است، و از جمله نکاتی است که خود من به عنوان کارگردان باید از بازخوردها متوجه شوم. ولی اساسا ریتم کند به معنای ریتم بد یا ضعیف نیست. اگر ریتم کند به این معنا باشد که برای مخاطب خستهکننده است، باید به عنوان کارگردان کار متوجه شوم و آن را بررسی کنم. ما در تدوین و فضایی که به وجود آوردیم (در وهلهی اول) در فیلمنامه سعی کردیم روندی را به وجود بیاوریم که تماشاگر فیلم دائما با اطلاعات جدید داستانی روبهرو شود و خسته کننده نباشد. حال اگر این ریتم خستهکننده شده باید بیشتر بررسی کنم که علت را متوجه شوم.
نمایی از فیلم گیتا
قصهای که در «گیتا» شاهد آن هستیم، بارها و بارها تکرار شده است. راهکار شما برای کلیشه نشدن فیلم چه بوده است؟ خوشبختانه با نظراتی که میشنوم ، مخاطبان قصهی نویی را تجربه میکنند. وقتی وارد بحث خانواده میشویم، به طور طبیعی احساس میکنیم که همه چیز تجربه شده و معمولی است. ولی اتفاقاتی که در نهایت میافتد و کشش داستانی که بر اثر بیان شدن جزئیات بهمرور و در طول زمان بهوجود میآید، بخشی از تمهیداتی است که این درام را به شکل متفاوت و نویی میسازد. به همین دلیل احساس میکنم واژهی کلیشه به معنای تکرار شدن موضوع در فیلمهای دیگر برای قصهی ما وجود ندارد. دلیل شما برای انتخاب مریلا زارعی به عنوان بازیگر نقش اصلی فیلم چه بود؟ شاید مناسبترین فرد برای بازی کردن این شخصیت، مریلا زارعی بود. «گیتا» داستانی شخصیت محور است و بار اصلی آن روی دوش یک بازیگر است. به نظر میآمد که خانم زارعی با توجه به توانایی که دارد، میتواند بار این قصه را به خوبی تحمل کند.
در روند داستان فیلم «گیتا» گاهی شاهد بهانهگیریهایی از او هستیم که ممکن است برای مخاطب قابل درک نباشد و زیاد از حد به نظر برسد. فیلم دو مرحله دارد. بخش اول زندگی معمولی گیتاست که در آن مادری را میبینیم که از فرزندش فاصله دارد. احساس دلتنگی میکند و اگر در این قسمت بهانه گیری وجود دارد، مشخص است که این بهانه گیریها به دلیل بار عاطفی دوری از فرزند است. این قسمت از داستان در این حس و حال ادامه پیدا میکند. بعد از مرگ فرزند گیتا، ورق کاملا برمیگردد. در این مرحله با مادری مواجه هستیم که دوران بحرانی را میگذراند و آشفتگی، بههم ریختگی و بهانهگیریهای بیمورد کاملا طبیعی است. البته دوران عصبی بودن گیتا بسیار کوتاه است و گیتا به سرعت متوجه میشود که این عصبی بودن تحت تاثیر مرگ فرزندش است.
اگر به روحیه مادرانه و به روحیه گیتا نزدیک شویم برخی از بهانه گیریها و بحثهایی که بین گیتا و همسرش پیش میآید، بیمورد نیست و تحت تاثیر یک یا چند عامل است. سوال آخر؛ جشنوارهی سیوچهارم را چطور میبینید؟ آرزو میکنم از امروز به بعد خوب باشد. روز اول برای من خوب نبود. ولی امیدوارم برای دوستانی که فیلم ساختند و علاقهمند هستند که فیلمشان در بهترین شرایط اکران شود، این امکان فراهم شود. چرا که تنها چیزی که باعث خرسندی کارگردان و عوامل میشود، اکران فیلم در یک شرایط خوب است. 57245
چهارشنبه 14 بهمن 1394 - 07:00:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]