تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820846598




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟




امروز 13 بهمن برابر با 2 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.








 
 
 
 
 برترین ها: امروز 13 بهمن برابر با 2 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

404 - مسابقات غير انساني گلادياتور ها در رم پس از پنج قرن متوقف و ممنوع شد. گلادياتورها كه در اين مسابقات بايد يكديگر را مي كشتند تا سران امپراتوري و اعضاي خانواده هايشان در جايگاههاي ويژه لذت ببرند عمدتا از ميان افسران اسير در جنگها انتخاب مي شدند.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟



1653 -  نیو آمستردام (بعدها نیویورک) پایه‌گذاری شد.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟



1758 - يك نمونه از رادمردي كريم خان زند

مورخاني كه تاريخ زنديه را نوشته اند شكست محمدحسنخان رئيس وقت ايل مغولي قاجار را در جنگ با شيخ علي خان زند 13 بهمن سال 1136 هجري (2 فوريه 1758) ذکر کرده اند. در اين جنگ كه در مازندران، ناحيه اشرف (بهشهر) روي داد محمدحسنخان كشته شد و فتنه شمال پايان يافت.

شيخ علي خان سر بريده محمدحسنخان را به شیراز نزد كريمخان فرستاد كه اين رادمرد از اين عمل به خشم آمد و ضمن ارسال يك نامه توبيخ براي شيخ علي خان، دستور داد كه سر محمدحسنخان را با گلاب شستند و با تشريفات ويژه به خاك سپردند و برايش مراسم ترحيم رسمی (با شرکت مقامات) برپاداشتند.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

تصوير کريمخان


کريمخان بسال 1705 ميلادي به دنيا آمد و در سال 1779 درگذشت و هيچگاه تاج بر سر ننهاد.

1793 - امضاي معاهده تاريخي برلَن براي سركوبي انقلابيون فرانسه

در دوم فوريه 1793م، معاهده تاريخي برلين ميان امپراتور اتريش و پادشاه پروس به امضا رسيد. اين معاهده، نتيجه توافقي بود كه ميان اين دو زمام‏دار اروپايى در اوت 1791م براي مقابله با انقلاب فرانسه حاصل شده بود. زيرا كه سلاطين اروپايي از برخي نظرات آزادي‏خواهانه انقلاب فرانسه به وحشت افتاده بودند. با وجود انعقاد اين معاهده و حمله اتريش، پروس و هم‏چنين انگليس به فرانسه و حمايت از سلطنت طلبانِ اين كشور، اين تحركات به نتيجه نرسيد و انقلابيون فرانسه به پيروزي دست يافتند.

1916 - استقرار كميته دفاع ملي در كرمانشاه

13 بهمن 1294 (2 فوريه 1916و درجريان جنگ جهاني اول) اعضاي كميته دفاع ملي كه با نزديك شدن نيروهاي روسيه به اراك، ازقم و اصفهان رهسپار كرمانشاه شده بودند تا باكمك عثماني و آلمان در برابر نيروهاي متجاوز انگلستان و روسيه از وطن دفاع كنند وارد كرمانشاه شدند و والي ايالت را كه دست روي دست گذارده و براي دفاع در برابر تجاوز ساكت نشسته بود بيرون كردند. در همين روز نماينده آلمان با آنان در كرمانشاه ملاقات كرد و از ورود ژنرال «پرسي سايكس» با نيروي تازه نفس از هند به بندر عباس آگاهشان ساخت. در آن زمان عراق قسمتي از امپراتوري عثماني بود و عثماني كه در كنار آلمان و اتريش با روسيه و انگلستان و فرانسه در جنگ بود در آنجا نيروي نظامي داشت.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

زنرال سایکس در کنار قوام السلطنه


1943 - نبرد استالینگراد با شکست آلمان نازی و پیروزی ارتش سرخ شوروی پایان یافت.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟



1951 - «فرديناند پورشه» درگذشت

دكتر «فرديناند پورشه Ferdinand Porsche» سازنده فولكس واگن (نوع بيتل)، مرسدس بنز SS/SSK، اتومبيل برق ـ بنزيني(هايبريد) و تانك ببر، فيل و پانزد ـ 8 و از مهندسان ساخت موتور موشک V-1 و موتور هواپيما سي ام ژانويه سال 1951 در 75 سالگي درگذشت. وي كه سوم سپتامبر 1875 در يك خانواده آلماني در«بوهم» به دنيا آمده بود دكتراي مهندسي گرفت و ضمن تدريس به كار طراحي اتومبيل پرداخت. نخستين اتومبيلي را كه پورشه طراحي كرد در سال 1900 ساخته شد. وي تا سال 1929 با كارخانه بنز آلمان همكاري داشت و در اين سال، خود كارخانه خودرو ساري تاسيس كرد.

هيتلر در سال 1933 از دكتر پورشه خواست اتومبيلي بسازد که هزينه ساخت آن پايين باشد تا همه بتوانند آن را خريداري كنند. پورشه قبلا طرحي براي ساخت اتومبيلي تهيه کرده بود كه با هوا خنك مي شد و مقاومت بدنه آن در برابر هوا كم بو د. وي طرح خودرا تکميل کرد و مدل چنين اتومبيلي را تهيه و اواخر سال 1935 به هيتلر رهبر وقت آلمان ارائه داد و با تصويب وي و كمك مالي دولت آلمان به ساختن آن كه «فولكس واگن به معناي خودرو مردم» ناميده شد اقدام كرد و اين اتومبيل كه باهمه خود روهاي موجود آن زمان فرق داشت و داراي سيلندرهاي افقي بود در سال 1936 ساخته شد و رو به تكامل گذارد و از سال 1938 در دسترس خريداران قرارگرفت. در هر مرحله، نمونه اين اتومبيل به هيتلر معرفي مي شد. از اين نوع اتومبيل از سال 1938 تا سال 2003 بيش از 21 ميليون در آلمان و برزيل ساخته شد.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟


Dr. Ferdinand Porsche


پس از آغاز جنگ جهاني دوم پورشه براي كمك به تقويت بنيه دفاعي وطن خود با استفاده از طرح فولكس واگن يک جيپ نظامي ساخت که براي خنک شدن نياز به آب نداشت، دو ـ سه نوع تانك اقدام كرد و تانكهاي ببر و پلنگ او هنگهاي پانزر آلمان را موفق به پيشروي هاي سريع در جبهه ها كرد. پورشه سپس به ساخت موتور محركه بمبهاي پرنده آلمان V-1 و موتور هواپيماهاي نظامي كمك كرد. او در عين حال از كشاورزي هم غافل نبود و به ساخت تراكتور اقدام كرد.

فولكس واگن نوع قورباغه طرح او پس از جنگ محبوبتري اتومبيل جهان شد. پس از درگذشت پورشه پسرش دنباله كار اورا گرفت و نوعي اتومبيل دونفره ساخت و آن را به نام پدرش «پورشه» ناميد.
   

13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟


اتومبيلي كه پورشه در 1900 ساخت


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

فولكس واگن (بيتل) ساخت 1936


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

دكتر پورشه در سال1935 مدل فولكس واگن را به هيتلر ارائه مي دهد


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

هيتلر و مقامات نظامي آلمان هنگام در مراسم مشاهده فولکس واگن مدل سال 1939 ـ پورشه به آنان توضيح مي دهد


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

اتومبيل برق و بنزيني که دكتر پورشه ساخت - اين نوع اتومبيل از آغاز قرن 21 به دليل گران شدن سوخت علاقه مندان فراوان به دست آورده است

1989 - نظامیان دولت مسکو، افغانستان را تَرک کردند

دوم فوریه 1989 آخرین واحد نظامی دولت مسکو، کابل را به قصد خروج از افغانستان ترک کرد. خروج نیروهای شوروی از افغانستان، به تصمیم میخائیل گورباچف رهبر وقت آن جماهیریه و از ماه می 1988 آغاز شده بود. نظامیان دولت مسکو به درخواست دولت کمونیستی افغانستان ـ و طبق گفتار رادیو مسکو برای مقابله با توطئه و دسته بندی های انگلستان، آمریکا، دولت سعودی و پاکستان، 24 دسامبر 1979 وارد افغانستان شده بودند. چهار دولتی که رادیو مسکو اسم برده بود در طول 9 سال استقرار نظامیان شوروی در افغانستان 15 گروه مخالف دولت کابل به نام مجاهد را با دادن پول، تسلیحات و آموزش، برای مبارزه مجهز می ساختند و جنگ نامنظم ادامه داشت. گورباچف که در 1985 قدرت را به دست گرفته بود به اندرز مشاوران نظامی کرملین که مراکز تجمع مجاهدان در پاکستان و مسیرهای ارسال اسلحه برای آنان در خاک این کشور را مورد حمله هوایی و موشکی قرار دهد به رغم دادن بیش از 13 هزار کشته توجه نکرده بود.

سران گروههای شیعه مذهب مجاهد از برخی حمایت ها در جمهوری اسلامی ایران برخوردار بودند. گفته شده است که چینیان نیز که با مسکو رقابت داشتند کمک هایی به مجاهدین افغان می کردند.

گورباچف پس از سازش با آمریکا، تصمیم به خارج ساختن نیروهای شوروی ـ شوروی که دو سال بعد فروپاشید ـ گرفت. این سازش که عبارت از عدم مداخله نظامی قدرت های بزرگ در امور افغانستان بود، زیاد عمری نکرد. تصویر زیر خروج آخرین دسته نظامیان دولت مسکو از افغانستان را در دوم فوریه 1989 نشان می دهد:


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟



1357 ش - سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: اظهارات ضد آمریکائی امام خمینی به هنگام ورود به تهران، هیچ تغییری در مواضع آمریکا نسبت به ایران نداده است. وی افزود علاقه ما بازگشت نظم و ثبات به ایران است به شکلی که ملت ایران بتواند در مورد آینده خود تصمیمی بگیرد.

1357 ش -  دکتر سنجابی رهبر جبهه ملی خواستار جدی استعفا کابینه بختیار شد.


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

دکتر سنجابی


1357 ش - واكنش‏هاي داخلي و خارجي در قبال سخنان حضرت امام در بهشت زهرا

وزارت امور خارجه دولت آمريكا كه از حاميان اصلي رژيم شاه بود، پس از سخنان پرشور امام خميني در روز 12 بهمن 57 در بهشت زهرا و مواضع صريح معظّمٌ لَه در مقابل سياست مداخله جويانه آمريكا در ايران، اين سخنان را ضدآمريكايي خواند. رژيم صهيونيستي نيز از بازگشت حضرت امام به ايران ابراز نگراني كرد، زيرا به خوبي مي‏دانست كه امام و مردم انقلابي ايران از مخالفان سرسخت اين رژيم غاصب و اشغالگر هستند. تاس، خبرگزاري رسمي دولت شوروي نيز در واكنش به بازگشت امام به كشور اعلام كرد كه بازگشت آيت‏اللَّه خميني به ايران، سير مبارزات را در آن كشور وارد مرحله سرنوشت‏سازي كرده است. از طرف ديگر، در اين روز مردم مشتاق ديدار امام، عازم اقامتگاه ايشان در مدرسه علوي تهران شدند. ايشان طي سخناني براي مردم، رژيم را مخالف عقل و حقوق بشر خواندند و تأكيد كردند كه هر ملتي حق دارد، سرنوشت خود را شخصاً تعيين كند.

1362 - اعتراف رسمی دولت عراق به حملات هوایی و موشکی شهرهای دزفول، اندیمشک، اهواز، باختران، ایلام، آبادان، شوش، رامهرمز، مسجدسلیمان، بندر امام خمینی و بهبهان.

زادروزها

    ۱۸۸۲ - زادروز جیمز جویس، نویسنده ایرلندی؛ خالق رمان اولیس
    ۱۹۰۴ - زادروز بزرگ علوی، نویسنده و سیاستمدار ایرانی


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

جیمز جویس


    ۱۹۷۷ - زادروز شکیرا، خواننده، ترانه سرا، مدل، رقصنده، تهیه کننده و طراح رقص معروف کلمبیایی
    ۱۹۸۷ - زادروز جرارد پیکه، فوتبالیست اسپانیایی؛ مدافع میانی باشگاه فوتبال بارسلونا


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

بزرگ علوی


    ۱۲۵۳ - فریتز کرایسلر، آهنگساز و نوازنده‌ی ویلن آمریکایی
    ۱۲۹۸ - آیت‌الله شهید مرتضی مطهری


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

شکیرا و جرارد پیکه


    ۱۳۵۱ - علیرضا قربانی، خواننده
    ۱۳۶۱ - سیدمهدی رحمتی، دروازه بان فوتبال


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

آیت‌الله شهید مرتضی مطهری


درگذشت‌ها

    ۱۹۰۷ - درگذشت دمیتری مندلیف، شیمیدان روس؛ پایه‌گذار جدول تناوبی عناصر شیمیائی
    ۱۹۷۰ - درگذشت برتراند راسل، فیلسوف و منتقد اجتماعی بریتانیایی


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

دمیتری مندلیف


    ۱۹۷۹ - درگذشت سید ویشس، نوازندهٔ گیتاربیس انگلیسی؛ از اعضای گروه پانک راک سکس پیستولز
    ۲۰۰۶ - درگذشت پرویز یاحقی، نوازندهٔ چیره‌دست ویلون؛ موسیقیدان و آهنگساز ایرانی


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

برتراند راسل


    ۲۰۰۸ - درگذشت احمد بورقانی، روزنامه‌نگار و سیاستمدار اصلاح طلب ایرانی


13 بهمن - 2 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟


پرویز یاحقی


*****
منابع:

-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون









تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن