پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849733139
8 بهمن - 28 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
8 بهمن - 28 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 8 بهمن برابر با 28 ژانویه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 8 بهمن برابر با 28 ژانویه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
1547 - طلاق به سبك هنري هشتم
هنري هشتم پادشاه جنجالي انگلستان كه شش بار ازدواج كرد و دو تن از همسرانش را به جاي طلاق، با گردن زدن اعدام كرد 28 ژانويه سال 1547 و پس از 38 سلطنت درگذشت. تقويت و گسترش نيروي دريايي انگلستان ابتكار هنري هشتم است كه متوجه اوضاع زمان شده و آينده را پيش بيني بود. وي ذخيره پولي كشورش را صرف ساختن كشتي توپدار كرد.
همسر اول هنري، كاترين آراگون بود كه هنري به نديمه او «آن بولين» كه زني باهوش و دانا بود دل بست و استدلال كرد به اين دليل مي خواهد با «آن» ازدواج كند كه فرزند آنان هوشمند خواهد شد و لذا، اين ازدواج به خاطر وطن است، نه بوالهوسي.
Anne Boleyn يكي از همسران هنري هشتم (مادر اليزابت اول) كه گردن زده شد
پاپ وقت، كلمنت ششم، با طلاق كاترين و ازدواج مجدد هنري موافقت نكرد و هنري كه چنين ديد در سال 1534 در پارلمان انگلستان خود را رئيس كل كليساي اين كشور اعلام داشت و پاپ را از اين سمت در قلمرو انگلستان خلع كرد و نمايندگان پارلمان بر اين تصميم صحه گذاردند و از همان زمان كليساي انگلستان از دستگاه پاپ جدا شده و داراي سراسقف (اسقف كانتربوري) از آن خود گرديده و طلاق و ازدواج مجدد آزاد شده است.
هنري هشتم
«آن» از هنري داراي دختري شد كه بعدا به نام اليزابت يکم پادشاه انگلستان شد، اما هنري پسر مي خواست و چون خوش نداشت كه ازدواج با آن همه سر و صدا را به طلاق منجر سازد ، به «آن» اتهام خيانت و بي وفايي زد و دستور داد كه او را گردن بزنند و پس از او چهار بار ديگر ازدواج كرد كه يك همسر ديگرش را به اتهام مشابهي اعدام كرد.
هنري جرات نكرد«آن كليو» همسر ديگرش را كه آلماني بود اعدام كند، زيرا احتمال حمله نظامي آلمان مي رفت، لذا او را پس از اندك مدتي طلاق گفت.
هنري هشتم پس از اعلام خود به عنوان رئيس كليساي انگلستان «توماس مور» نويسنده و انديشمند انگليسي و مولف «يوتوپيا (مدينه فاضله) » را به خاطر اين كه حاضر نشده بود رياست او را بر كليسا برسميت بشناسد اعدام كرد. درآن زمان صفويه بر ايران حكومت داشتند كه شاه صفوي هم خود را رئيس مذهب مي دانست.
همان روزي كه هنري هشتم در گذشت، بزرگان انگلستان تاج پادشاهي اين كشور را بر سر پسر 9 ساله اش (ادوارد ششم) گذاشتند و در برابرش به عنوان پادشاه تازه زانو زدند!
رياست يك كودك بر يك كشور، گرچه مسخره به نظر مي آيد، اما تاريخ نشان داده است كه در يك كشور پارلماني همچون انگلستان چنين انتصابي به سود حكومت پارلماني تمام شده است؛ زيرا در طول طفوليت شاه، پارلمان همه امور را قبضه كرده و به تكامل دمكراسي ادامه داده و بعدا هم كه پادشاه بزرگ شده ، پارلمان حاضر به از دست دادن اختيارات به دست آورده نشده است.
1613 - گاليله نپتون را كشف كرد.
1953 - مصدق ملّی شدن شیلات دریای مازندران را اعلام کرد
هشتم بهمن 1331 (28 ژانويه 1953) دكتر مصدق رئیس دولت وقت سادچيكوف سفير شوروي در تهران را به دفتر خود فراخواند و با برخوردي بسيار دوستانه به او اطلاع داد كه از دو روز دیگر شيلات درياي مازندران در دست ايرانيان قرار خواهد گرفت و شوروي ديگر دستي در آن نخواهد داشت و خواسته است شخصا و حضورا اين مطلب را به وي بگويد تا به مسکو منعكس كند که قطعا آن دولت (شوروي) در جريان قرار داشته است.
دکتر مصدق در اين ديدار به سادچيکوف گفت که اين اقدام نبايد باعث دلخوري دولت شوروي شود. ما ديگر قرارنداريم که منابع خود را در اختيار ديگران بگذاريم و آنان را كارگزار خود قرار دهيم. فروش توليدات مازاد بر مصرف داخلي به خارجيان، نه تنها مانعي نخواهد داشت بلكه بر پايه بهاي عادلانه بين المللي و حفظ منافع ملي تشويق هم خواهد شد.
قبلا وزارت امورخارجه ايران به دولت شوروي اعلام کرده بود که ايران مايل نيست قرارداد شيلات (صيد ماهي در درياي مازندران) را تمديد كند؛ زيرا كه سياست ايران بر اين مدار قرار گرفته است كه بهره برداري از منابع ملّي خود را به خارجي نسپارد. به اين ترتيب شيلات ايران نيز از دست خارجي بيرون آمد.
مصدق و سادچيکوف
به نوشته برخي از مورخان، حزب توده ـ پيرو سياست هاي شوروي ـ که با اين عمل مصدق موافق نبود از آن پس و به تدريج (به گونه اي نامحسوس) از حمايت از دولت مصدق دست کشيد و با آن سازمان وسيع و گروه نظامي، در جريان کودتاي 28 امُرداد 1332 سکوت کرد. اين سکوت باعث نشد که بعدا سرکوب نشود و دهها تن از اعضاي سازمان نظامي آن اعدام نشوند. اين مورخان احتمال مي دهند که لندن و واشنگتن قبلا توافق دولت وقت مسکورا به برکنارکردن دولت مصدق جلب کرده بودند و حزب توده در جريان کودتاي 28 امرداد، به اشاره مقامات شوروي مداخله نکرده بود. حزب توده در زمان تاسيس در مهرماه 1320 ماهيت ملي ـ سوسياليستي داشت که از اواخر دهه 1940 حرف شنو مسکو شد. اين مورخان نوشته اند که حزب توده در جريان انقلاب 1978 ـ 1879 ايران نيز به اشاره دولت وقت مسکو در آن فعالانه شرکت کرد و احتمالا در اين زمينه سازش قبلي ميان قدرتهاي غرب که مايل به ادامه سلطنت شاه به آن صورت نبودند و مسکو صورت گرفته بود. اين مورخان نوشته اند که افسران عضو حزب توده تمايلات ملي گرايي داشتند و شاه در اعدام آنان عجله! کرده بود.
1871 - با تصرف پاريس وحدت آلمان تامين شد!
28 ژانويه سال 1871 شهر پاريس به دست ارتش آلمان افتاد و به اين ترتيب سه جنگ اصطلاحا «محدود» بيسمارك به پايان رسيد و آلمان به صورت كشوري واحد درآمد و پادشاه پروس (برلين) قيصر همه آلمان عنوان گرفت.
با تامين وحدت آلمان كه به همت و طبق نقشه بيسمارك عملي شد، اين كشور به صورت قدرت اول اروپا (جهان آن روز) در آمد كه نتيجه اش، اندكي بعد آغاز «دوران صلح مسلح» در اروپا و اتحاديه بندي و جنگ جهاني اول بود.
بيسمارك
زياده خواهي هاي فاتحان جنگ جهاني اول عامل جنگ جهاني دوم بود كه واشنگتن و مسكو را دو ابر قدرت گيتي كرد. ضعف مديريت، عبور از اصول انقلاب (انقلاب بلشويکي 1917) و سوسياليسم باعث فروپاشي شوروي از درون شد و آمريكا تنها ابرقدرت جهان گرديد.
1293 ش - تصرف آذربايجان توسط قواي روس در جريان جنگ جهاني اول
پس از شروع جنگ جهاني اول و تجاوز نيروهاي عثماني به آذربايجان ايران، دولت روسيه نيز قواي خود را وارد ايران نمود و براي تصرف شهرهاي آذربايجان، بين قواي روس و عثماني جنگ شديدي درگرفت. در اين نبرد سهمگين عده زيادي از مردم آذربايجان كشته و زخمي شدند و اموال آنان به غارت رفت تا اين كه قواي روس بر سپاه عثماني پيروز گشت و عثمانيها عقب نشيني كردند. قواي قزّاق روس در حالي به ايران هجوم آورده و در شهرها به تجاوزگري مشغول بودند، كه ايران از همان آغاز بيطرفي خود را اعلام كرده بود. روسها در اين ميان، شهرهاي آذربايجان را آتش زده و مغازهها را غارت كردند. اين واقعه در حالي صورت ميگرفت كه دولت تزاري روسيه از سوي لنين سرنگون شده و دولت جديدي با مرام كمونيستي قدرت را در دست گرفته بود. البته قواي قزاق روس كه اين زمان در ايران بودند، ارتباطي با دولت جديد نداشته و هنوز به دولت تزار وفادار بودند.
1979 - انتقاد تند و علنی شاه از «کارتر»
مجله تايم در آخرين شماره ژانويه 1979 (بهمن 1357) خود نوشت: شاه كه تهران را ترک گفته و در مصر بسر مي برد گفته است كارتر (رئيس جمهور وقت آمريكا) بود كه به او اشاره كرد اگر در برابر تظاهركنندگان و اعتصابات شدّت عمل نشان دهد نمي تواند روي حمايت آمريكا حساب كند. شاه افزوده بود مخالفان او كه متوجه اين قضيه شده بودند بر شدت مخالفت و تظاهرات خياباني و اعتصابات افزودند و اكثريت ساكت و بي تفاوت جامعه را هم به حركت درآوردند و امور کشور فلج شد. به نوشته تايم، شاه گفته بود: كارتر تصور مي كند (مي كرد) كه ديگر نيازي نيست كه ايران ژاندارم خليج فارس باشد و اين كار را ناوگان آمريكا بدون واسطه (بدون ايران) هم مي تواند انجام دهد. به علاوه، کارتر گمان می کند (می کرد) که شاه تنها یک نفر است و با رفتن او، ایران متحد آمریکا باقی خواهد ماند و سد گسترش نفوذ مسکو در آسیای غربی و جنوبي نخواهد شکست. آینده ثابت خواهد کرد که چنین نخواهد بود. [تظاهرات منجر به انقلاب در پی انتشار نامه ساختگی احمد رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات در نهم ژانویه 1978 آغاز شده بود و يک سال طول کشيده بود.].
شاه در مصاحبه دیگری کارتررا فاقد تفکّر سیاسی و احاطه بر رویدادهای تاریخ حتی تاریخ قرون 19 و 20 خوانده و گفته بود سیاست کارتر به دلیل بی اطلاعی از گذشته ملل، تفاوت فرهنگها، روانشناسی و رفتار آنها و ضعف تحلیل اوضاع جاري جهان و پیش بینی آینده، تحت تاثیر تلقین و نفوذ اطرافیان خود بویژه برژینسکی ضد روس برای آمریکا در دراز مدت مشکلات متعدد خواهد آفرید که رفع آنها نیاز به هزینه کردن صدها میلیارد دلار و حتی تحمل تلفات دارد.
در پاسخ به این پرسش که چرا یک شاه باید به توصیه رئیس دولت دیگر عمل کند و وطن را در لحظات حساس ترک گويد، گفته بود ترسیدم ایران منزوی و ایزوله شود و هر آنچه را که به دست آورده بودیم از دست بدهیم.
شاه پس از ترك ايران، يك بار هم گفته بود كه كارتر مذاكرات محرمانه سران غرب در «گوادالوپ» را كه قرار بود درباره چين و شوروي باشد به بحث درباره ناآرامي هاي ايران تبديل كرده بود و نظر موافق شركت كنندگان را به رفتن او! از ايران جلب كرده بود. شاه گفته بود كه اين اطلاعات را از منابع نزديك به صدراعظم آلمان كه در مذاكرات گوادالوپ شركت كرده بود و نظر ديگري داشت به دست آورده بود و در اين جلسات، ژيسكار دستن رئيس جمهور فرانسه از نظر كارتر حمايت كرده بود زيرا كه فرانسه به ايران بدهكار بود و مي خواست كه به صورتي اين پول را پس ندهد. دولت لندن هم از زماني که او، ديگر ديکته هاي آن دولت را نمي نوشت کمر به دشمني با او بسته بود.
اصحاب نظر در تفسیر اظهارات شاه به مجله تايم که اواخر ژانويه 1979 انتشار يافته بود گفته بودند که اعتراف شاه به اینکه حرف شنو انگلستان و آمریکا بود «تاریخ» اورا بهتر نکرده است. به باور اين مفسّران، «تاريخ» كه اين اعترافات ديرهنگام شاه را ثبت خواهد کرد، آنها را دليل ديگري بر وابسته بودن و عدم استقلال او ـ دست کم تا آغاز دهه 1970 ـ بشمار خواهدآورد. شاه كه سلطنت و هم حكومت مي كرد بايد فردي مستقل بود و بر پايه منافع كشور و خواست ملت عمل مي كرد و بر سر اين دو اصل معامله نمي كرد و آنها را وجه المصالحه «ماندن خود» قرار نمي داد. مقامي كه «آريامهر» خطاب مي شد نبايد از بيگانه حرف شنوي مي داشت و ....
کارتر پس ازانتخاب شدن به رياست جمهوري آمريکا ضمن سفر خود به گرد جهان از تهران هم ديدن کرد و درجريان ضيافت شاه (عکس بالا) ايران را جزيره آرامش ناميد! ـ عکس نشان مي دهد که کارتر در سر، انديشه دگر داشت
1357 ش - كشتار مردم تهران به دستور "بختيار" در آخرين روزهاي عمر رژيم پهلوي
در اين روز، در تظاهرات و برخوردهاي خونين در سراسر كشور، دهها تن شهيد يا مجروح شدند. مردم تهران نيز در حالي كه براي پيوستن به روحانيون متحصن در مسجد دانشگاه تهران به سمت دانشگاه در حركت بودند، از طبقات بالاي ساختمان ژاندارمري مورد هجوم نيروهاي انتظامي قرار گرفته و چهره شهر تهران به صورت يك شهر جنگ زده درآمد. اين حركت، انعكاس جهاني يافت و برخي از خبرگزاريها، آن را مشابه كشتار هفدهم شهريور دانستند. نكته قابل توجه در اين روز، همياري مردم بود چرا كه تنها يك ساعت پس از آغاز كشتار، راهروهاي بيمارستانها، مملو از لوازم بيمارستاني اهدايي از سوي مردم گرديد.
1986 - انفجار شاتل فضايي «چالنجر» و مرگ هفت فضانورد آمريکايي
انفجار «چالنجر» ـ شاتل فضايي آمريكا با هفت سرنشين از جمله يك بانوی آموگار، يک دقيقه و 13 ثانيه پس از بلندشدن از زمين و مرگ همه سرنشينان آن كه مستقيما از شبكه هاي تلويزيوني پخش شد 28 ژانويه سال 1986در آسمان پايگاه كيپ كاناورال در جنوب ايالت فلوريدا روي داد. انفجار، 73 ثانيه پس از جدا شدن موشك حامل شاتل از سكوي پرتاب و به سبب نقص فني مفصل بوستر آن و انحراف موشك از مسير تعيين شده رخ داد. دوربين هاي شبكه هاي تلويزيوني هنوز جريان پرتاب را دنبال مي كردند كه موشك از مسير تعيين شده اش منحرف شد. پخش مستقيم اين برنامه عمدتا به خاطر سفر بانو Christa McAuliiffe آموزگار مدرسه بود. هدف از سفر او با شاتل اين بود که بعدا ديده هاي خودرا براي دانش آموزان بازگو کند. اين دهمين سفر چالنجر به فضا بود که به عنوان دومين شاتل فضايي آمريکا از چهارم اپريل 1983 بکار گرفته شده بود. نخستين شاتل، کلمبيا نام داشت. پس از اين انفجار مرگ آور، تا 32 ماه برنامه هاي شاتل متوقف شد. ريگن رئيس جمهور وقت آمريکا پس از آگاه شدن از اين رويداد،کميسيون ويژه اي را مامور رسيدگي به آن کرد. ميليونها آمريکايي در مانيتور تلويزيونهاي خود چگونگي بالارفتن شاتل و انفجار آن را که به صورت زنده پخش مي شد مشاهده کرده بودند. قطعات چالنجر به اقانوس اطلس افتاده بود که گارد ساحلي آمريکا آنها را جمع آوري کرد.
سرنشينان مقتول Challenger ـ كريستا مك آليف بانوي آموزگار (رديف دوم نفر دوم از سمت چپ)
چالنجر از استقرار بر سكوي پرتاب تا جداشدن از سکو و سپس انفجار ...
زادروزها
۵۹۸ - تایتسونگ، امپراتور چین (م. ۶۴۹)
۱۲۲۵ - تامس آکویناس، فیلسوف ایتالیایی (م. ۱۲۷۴)
۱۴۵۷ - هنری هفتم، پادشاه انگلستان و فرمانروای ایرلند (م. ۱۵۰۹)
۱۶۰۰ - کلمنت نهم، پاپ (م. ۱۶۶۹)
۱۶۰۸ - جووانی آلفونسو بورلی، ریاضیدان، فیزیکدان و دانشمند فیزیولوژی ایتالیایی (م. ۱۶۷۹)
جووانی آلفونسو بورلی
۱۸۵۷ - ویلیام بورو اول، مخترع آمریکایی، موسس شرکت امریکن ارتیمومتر (م. ۱۸۹۸)
۱۸۷۳ - کولت، رماننویس فرانسوی (م. ۱۹۵۴)
۱۸۸۲ - پاسکوال اروسکو، رهبر انقلابی مکزیکی (م. ۱۹۱۵)
۱۸۸۴ - اگوست پیکارد، فیزیکدان، مخترع و مکتشف سوئیسی (م. ۱۹۶۲)
۱۸۸۶ - مارت بیبسکو، رماننویس و مقالهنویس فرانسوی (م. ۱۹۷۳)
کولت
۱۸۸۷ - آرتور روبنشتاین، نوازنده پیانو لهستانی–آمریکایی (م. ۱۹۸۲)
۱۸۹۲ - آگوستو جنینا، تهیهکننده و کارگردان ایتالیایی (م. ۱۹۵۷)
۱۹۰۰ - آلیس نیل، نقاش آمریکایی (م. ۱۹۸۴)
۱۹۱۲ - جکسون پولاک، نقاش آمریکایی (م. ۱۹۵۶)
۱۹۲۶ - آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، مرجع تقلید ایرانی شیعه
آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
۱۹۲۷ - تشیگاهارا هیروشی، کارگردان ژاپنی (م. ۲۰۰۱)
۱۹۳۳ - جک هیل، فوتبالیست انگلیسی
۱۹۳۶ - آلن آلدا، بازیگر و کارگردان آمریکایی
۱۹۳۹ - جان ام فابین، فضانورد آمریکایی
۱۹۴۰ - کارلوس اسلیم، تاجر لبنانیتبار مکزیکی
جان پرکینز
۱۹۴۵ - جان پرکینز، نویسنده آمریکایی
۱۹۴۸ - بنی تامسون، سیاستمدار آمریکایی
۱۹۴۸ - هاینتس فلوهه، فوتبالیست آلمانی (م. ۲۰۱۳)
۱۹۵۰ - حمد بن عیسی آلخلیفه، پادشاه بحرین
۱۹۵۰ - دیوید سی هیلمرز، فضانورد آمریکایی
۱۹۵۱ - لئونید کاندنیکو، فضانورد آمریکایی
حمد بن عیسی آلخلیفه
۱۹۵۴ - برونو متسو، مربی فرانسوی (م. ۲۰۱۳)
۱۹۵۵ - نیکولا سارکوزی، سیاستمدار فرانسوی، ۲۲مین رئیس جمهور فرانسه
۱۹۵۵ - وینود کسلا، تاجر هندی-آمریکایی
۱۹۵۶ - لو بارلتا، سیاستمدار آمریکایی
۱۹۵۹ - فرانک دارابونت، کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکنندهٔ آمریکایی
۱۹۶۸ - سارا مکلاکلن، خواننده و ترانه سرای کانادایی
برونو متسو
۱۹۶۹ - جورجو لامبرتی، شناگر ایتالیایی
۱۹۶۹ - لیندا سانچز، سیاستمدار آمریکایی
۱۹۷۰ - دونالد تاردی، درامر آمریکایی (آبیچوآری)
۱۹۷۶ - ریک راس، رپر آمریکایی
۱۹۷۸ - جانلوئیجی بوفون، دروازهبان ایتالیایی
۱۹۷۸ - جیمی کاراگر، فوتبالیست انگلیسی
جانلوئیجی بوفون
۱۹۷۸ - شیمس، کشتیکج کار و بازیگر هلندی
۱۹۸۰ - نیک کارتر، خواننده و بازیگر آمریکایی
۱۹۸۰ - ونسا ویللا، بازیگر و خواننده مکزیکی
۱۹۸۱ - الیجاه وود، بازیگر آمریکایی
۱۹۸۴ - آندره ایگودالا، بسکتبالیست آمریکایی
الیجاه وود
۱۹۸۵ - لیبی تریکت، شناگر استرالیایی
۱۹۸۹ - سیم دی یانگ، فوتبالیست هلندی
مرگها
۹۸ - نروا، امپراتور روم (ت. ۳۰)
۸۱۷ - استفان چهارم، پاپ (ت. ۷۷۰)
۱۵۴۷ - هنری هشتم، پادشاه انگلستان، لرد ایرلند (ت. ۱۴۹۱)
۱۶۲۱ - پل پنجم، پاپ (ت. ۱۵۵۲)
نروا
۱۷۹۸ - کریستیان گوتلوب نیفه، موسیقیدان آلمانی (ت. ۱۷۴۸)
۱۸۴۹ - دیوید ال. موریل، سیاستمدار آمریکایی (ت. ۱۷۷۲)
۱۸۵۹ - ویلیام پرسکات، مورخ آمریکایی (ت. ۱۷۹۶)
۱۸۶۴ - بنویت پال امیل کلاپیرون، فیزیکدان فرانسوی (ت. ۱۷۹۹)
۱۸۶۸ - آدالبرت شتیفتر، نویسنده، شاعر، نقاش و دانشمند اتریشی (ت. ۱۸۰۵)
آدالبرت شتیفتر
۱۹۲۸ - ویسنته بلاسکو ایبانز، نویسنده اسپانیایی (ت. ۱۸۶۷)
۱۹۳۵ - میخائیل ایپولیتف ایوانف، آهنگساز روس (ت. ۱۸۵۹)
۱۹۳۹ - ویلیام باتلر ییتس، شاعر و نمایشنامهنویس ایرلندی (ت. ۱۸۶۵)
۱۹۴۸ - آرتور لیبهنشل، افسر آلمانی، فرمانده اردوگاه آشویتس (ت. ۱۹۰۱)
دینو بوتزاتی
۱۹۴۸ - هانس آومایر، افسر آلمانی، معاون فرمانده اردوگاه آشویتس (ت. ۱۹۰۶)
۱۹۷۲ - دینو بوتزاتی، نویسنده ایتالیایی (ت. ۱۹۰۶)
۱۹۷۲ - کارل آندرس، ژنرال آلمانی (ت. ۱۸۹۳)
۱۹۷۳ - تامی جانسن، فوتبالیست انگلیسی (ت. ۱۹۰۰)
۱۹۷۸ - گرتا جوهانسون، شناگر سوئدی (ت. ۱۸۹۵)
الیسون انیزوکا
۱۹۸۰ - فرانکو ایونجلیس، آهنگساز ایتالیایی (ت. ۱۹۲۶)
۱۹۸۶ - الیسون انیزوکا، فضانورد آمریکایی ژاپنی-آمریکایی (ت. ۱۹۴۶)
۱۹۸۶ - جودیت رزنیک، فضانورد و مهندس آمریکایی (ت. ۱۹۴۹)
۱۹۸۶ - دیک اسکوبی، فضانورد و افسر آمریکایی (ت. ۱۹۳۹)
۱۹۸۶ - رونالد مکنیر، فضانورد و فیزیکدان (ت. ۱۹۵۰)
کریستا مکاولیف
۱۹۸۶ - کریستا مکاولیف، فضانورد و خلبان آمریکایی (ت. ۱۹۴۸)
۱۹۸۶ - گریگوری جارویس، فضانورد و مهندس آمریکایی (ت. ۱۹۴۴)
۱۹۸۶ - مایکل جان اسمیت، فضانورد و خلبان آمریکایی (ت. ۱۹۴۵)
۱۹۹۶ - جری سیگل، خالق شخصیتهای کمیک (ت. ۱۹۱۴)
جری سیگل
۱۹۹۶ - جوزف برودسکی، شاعر روس (ت. ۱۹۴۰)
۲۰۰۲ - آسترید لیندگرن، نویسنده سوئدی (ت. ۱۹۰۷)
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
4 بهمن - 24 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 بهمن - 24 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 4 بهمن برابر با 24 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 بهمن برابر با 241 بهمن - 21 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 1 بهمن - 21 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 1 بهمن برابر با 21 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 1 بهمن برابر با7 بهمن - 27 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 بهمن - 27 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 7 بهمن برابر با 27 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 بهمن برابر با 273 بهمن - 23 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 3 بهمن - 23 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 3 بهمن برابر با 23 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 3 بهمن برابر با6 بهمن - 26 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 6 بهمن - 26 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 6 بهمن برابر با 26 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 بهمن برابر با 265 بهمن - 25 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 بهمن - 25 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 5 بهمن برابر با 25 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 بهمن برابر با 2530 دی - 20 ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 30 دی - 20 ژانویه در تاریخ چه گذشت امروز 30 دی برابر با 20 ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 30 دی برابر با 20 ژا۱ بهمن – ۲۱ ژانویه؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز ۱ بهمن برابر با ۲۱ ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع می پردازیم برترین ها امروز ۱ بهمن برابر با ۲۱ ژانویه تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهانآنچه در برنامه نود 5 بهمن گذشت ؛ بررسی علل ناکامی امید با حضور خاکپور + تصاویر
به گزارش صدای میانه به نقل از وبسایت رسمی برنامه نود -برنامه نود با محوریت بررسی ناکامی تیم ملی فوتبال امید پس از دو هفته تعطیلی دوشنبه ۵ بهمن از ساعت ۲۲ ۳۸ از شبکه سه آغاز شد عادل فردوسی پور در ابتدای برنامه گفت در مدتی که نبودیم اتفاقات زیادی افتاد و متاسفانه دو تن از بزرگان فتاریخ مصرف خودروهای داخلی گذشته
وی با اشاره به انحصاری بودن بازار خودروی کشور ادامه داد تاریخ مصرف خودروهای داخلی گذشته و پاسخگوی سلایق مشتریان نیست از این رو در قراردادهای جدید باید فضا را رقابتی کرد و انحصارگرایی بازار را شکست ناطقان موید حسینی صدر با بیان اینکه ایران تجربه پیمان شکنی و بی تعهدی سرمایه گذار-