واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ احسان کاوه؛ مدیر شبکه تهران
شبکه تهران و شکوه تهرانیها
شبکه جدید تهران ضمن رویکرد کیفی در بخش فنی خود قرار است به تولید برنامههایی دست بزند که برای شهروند کلانشهر تهران، نه صرفاً یک سرگرمی که فرصتی برای مهارتاندوزی و اخلاق و فرهنگ شهروندی است.
خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: پس از راه اندازی شبکه تهران آن هم در قالب اچ دی، «احسان کاوه» مدیر این شبکه تلویزیونی یادداشتی در اختیار خبرگزاری فارس گذاشت که متن کامل آن در ادامه میآید: جهان امروز را دستکم با دو ویژگی میشناسند: یکی جهان رسانهای که در شمایل یک دهکده جهانی ترسیم میشود و دیگری جهانیشدن که خود محصول رسانهایشدن جهان است. البته باید بین جهانیشدن و جهانیکردن تمایز قائل شد که اولی نتیجه یک فرآیند درونی است و دومی مبتنی بر یک سلطه تجاری- فرهنگی. همین رویکرد دوم موجب شده تا خردهفرهنگها و قومیت و بومیگرایی، گاه در اشکال بنیادگرایی متجلی شود. این مکانیسم و مناسبت در ساحت رسانه نیز بهنوعی در حال بازتولید است. بدین معنی که گاه در برابر شبکههای سراسری و جهانی، شبکههای استانی و شهری بهعنوان خردهشبکههای تلویزیونی ظهور میکند که اگر چه دامنه امواج و مخاطبانش محدود به یک مرز جغرافیایی کوچکتر است، از حیث عمق، خاستگاه و قدرت تأثیر خیلی فراتر از ابرشبکههای تلویزیونی، نقش ایفا میکند. شاید خیلیها گمان کنند در میان این شبکه عنکبوتی عظیم تلویزیونهای جهانی یا بسط و گسترش روزافزون شبکههای اجتماعی، شبکههای استانی یا شهری دیگری کارآیی ندارند و بهکار نمیآیند. این سخن به این میماند که بگوییم در دوران صنعتی و فناوری مدرن، شعر و ادبیات و احساس دیگر کارکردی ندارد. درحالیکه دقیقاً بههمین دلیل به شعر و ادبیات از گذشته نیازمندتریم. انسان آهنین در فضای یخزده تکنیکال بیشتر به احساس و شعر برای تلطیف زندگی نیازمند است. همین منطق را میتوان در نسبت شبکه شهری با شبکههای ملی و جهانی بهکار برد. این مقدمه را گفتم تا خرسندی خود را از تأسیس شبکه HD تهران مستدل کرده باشم.
شبکه جدید تهران ضمن رویکرد کیفی در بخش فنی خود قرار است به تولید برنامههایی دست بزند که برای شهروند کلانشهر تهران، نه صرفاً یک سرگرمی که فرصتی برای مهارتاندوزی و اخلاق و فرهنگ شهروندی است. طبیعتاً شبکه تهران با شبکههای استانی دیگر متفاوت است، نه تفاوت ماهوی که تفاوت کارکردی. این شبکه، مربوط به استان تهران و پایتخت ایران است و بالطبع دامنه و گستره تجربههای زیستشهری در آن، هم حجیمتر است، هم پیچیدهتر. از سوی دیگر میتوان این شبکه را ملیترین شبکه استانی هم دانست. به این دلیل که از همه اقوام و استانهای کشور یا در آن مقیم هستند و زندگی میکنند یا رفتوآمد دارند. لذا تجربههای شهروندی در تهران برای بسیاری از شهروندان استان دیگر هم ملموس و تعمیمپذیر است. تنوع موضوع در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی شهری تهران، به حدی است که از حیث برنامهسازی غنیتر از شبکههای همقطار خود بوده و از دل این قابلیت، میتوان به تولید برنامههای جذاب و اثربخشی رسید که بتواند طیف زیادی از مخاطبان رسانهملی را به مخاطب ثابت خود بدل کند. مترو، BRT، ترافیک، آلودگی هوا، ازدحام و شلوغی، تبلیغ شهری و بسیاری دیگر از تجربههای زیستشهری بیشتر یک مسئله یا موضوع تهرانی است که کمتر در شهرها و استانهای دیگر قابل درک است یا برگزاری همایش و جشنواره و سخنرانی و برنامههای مختلف دیگر که کمتر در استانهای دیگر امکان ظهور مییابد. حضور افراد تحصیلکرده و دانشگاههای بزرگ و مراکز و نهادهای رسانهای دیگر، مسائل شهری تهران را پیچیده و متنوعتر میکند، لذا جایگاه و اهمیت و نقش این شبکه در آگاهی شهری و تأمین اوقات فراغت افزونتر میشود. مردمی که بهواسطه دشواری زیستشهری و مصائب کلانشهری به نشاط و شادی و پویایی بیشتری نیاز دارند. خوشبختانه شبکه تهران علاوه بر ارتقای فنی و دیجیتالی خود به فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز اهتمام دارد و قرار است برخی از تولیداتش را در خروجی شبکههای اجتماعی بهنمایش بگذارد که این خلاقیتی هوشمندانه است که قرار است از ظرفیتهای مجازی نیز برای رسیدن به اهداف خود بهرهبرداری کند. بهنظر میرسد شبکه جدید تهران، خود را در یک نوسازی رسانهای بازسازی کرده و با مخاطبشناسی امروزی به رسانهملی بازگشته است تا آیینه تمامنمای تهران باشد؛ شهر مهر و مهربانی.
94/11/10 - 10:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]