تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802756442




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشورهای صادر کننده نفت به دنبال منابع درآمدی دیگری باشند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کشورهای صادر کننده نفت به دنبال منابع درآمدی دیگری باشند
رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول با اشاره به افت قمیت نفت در سطح جهانی گفت: کشورهای صادر کننده نفت باید برای تامین بودجه خود در پی ایجاد منابع درآمدی دیگری باشند.
به گزارش نامه نیوز، "احمد مسعود،" رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول در مصاحبه با این روزنامه ، با اشاره به کاهش قمیت نفت در جهان افزود: هیچ کس نمی تواند با اطمینان بگوید در سال های آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. اما می توان گفت با توجه به بازار جهانی در پنج سال آینده و در سال 2020 قمیت نفت به طور تدریجی هر بشکه بین 50 الی 60 دلار افزایش خواهد یافت. شاید در آن هنگام نیز قمیت نفت به دلایلی یک مرتبه افزایش یا کاهش یابد. به هر صورت در پنج سال آینده شاهد افزایش قیمت نفت خواهیم بود، اما دیگر سطح قیمت به بشکه ای 100 دلار نخواهد رسید.
 
وی بیان کرد: ما پیش بینی کرده بودیم که سقف قیمت نفت در حال حاضر بر اساس هزینه‌های تولید به 70 دلار برای هر بشکه برسد، اما قیمت به 60 دلار رسید. از این رو دریافتیم که می توان برای تولید نفت، 50 دلار نیز هزینه کرد. اما در طول سال های آینده کشورهای تولید کننده نفت باید این واقعیت را بپذیرند و با قیمت پایین نفت کنار بیایند.
 
مسعود در پاسخ به اینکه اگرتصمیم گیران مالی کشورها اطمینانی در خصوص قیمت نفت پیدا نکنند، چگونه می توانند بودجه کشورشان را تعیین کنند؟ گفت: البته که بسیار دشوار است؛ اما این کشورها باید از ذخایر خود استفاده کنند. باید بدانیم که کشورهای حوزه خلیج فارس پس از افت شدید قیمت جهانی نفت با مشکل بزرگی روبه رو شدند اما دچار بحران نشدند. چرا که بخشی از درآمدهای نفتی خود را زمانی که قیمت ها بالا بود، به عنوان ذخیره کنار گذاشتند تا از آن بتواند در سال های که با مشکل روبه رو می شوند، استفاده کنند.
 
وی تصریح کرد: به این کشورها توصیه می‌کنم با داشتن منابع درآمدی متعدد، از اتکا به نفت به عنوان اصلی‌ترین منبع تامین بودجه خود خودداری کنند. همین مسئله باعث شده که کشورهای حوزه خلیج فارس ارزش‌های افزوده خود را بالا ببرند و منبع جدیدی برای درآمد زایی فراهم کنند.
 
وی با اشاره به ارزیابی صندوق بین المللی پول از تاثیر کاهش قیمت نفت از یک سو و تاثیر درگیری‌های ژئو پولوتیک در منطقه خاورمیانه و تداوم بحران‌ها در سوریه، عراق، یمن و لیبی از سوی دیگر بر میانگین رشد و تراز تجاری و گردش مالی، گفت: در مورد این کشورها باید بگویم که پیش از اینکه به هزینه اقتصادی آنها توجه کنیم باید به هزینه تراژیک انسانی و آواره و کشته شدن میلیون ها که صدها نفر از آنها کودک هستند، توجه کنیم. اگر از این مسئله عبور کنیم و به اقتصاد برسیم، می بینیم که حجم اقتصاد سوریه نسبت به سال 2010 به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است.
 
مسعود ادامه داد حجم اقتصاد یمن نیز در مقایسه با 2 سال پیش، به یک سوم کاهش پیدا کرده است. رکود اقتصادی در لیبی ادامه دارد، بنابراین اقتصاد این کشور بر بازار کار و سطح معیشت تاثیر گذاشته است و علاوه بر این، اقتصاد کشورهای همسایه مثل اردن، لبنان و ترکیه نیز به خاطر شمار زیاد آوارگان تأثیر پذیرفته است، حتی بخش گردشگری نیز از این مسئله متاثر شده است. به عنوان نمونه گردشگری 7 درصد از تولید ناخالص داخلی تونس را تشکیل می داد ولی به خاطر حمله به موزه باردو و شهر سوسه، میزان درآمدهای این کشور به 3 درصد کاهش یافته و در حال حاضر نیز به صفر رسیده است.  
 
رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول همچنین گفت: این موضوع بر فضای سرمایه گذاری نیز تاثیرگذار است، چرا که بسیاری از سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در منطقه امتناع می کنند، از این رو حل و فصل این نزاع ها بخش مهمی از صلح و حتی رشد اقتصادی به شمار می رود.
 
وی در خصوص موافقت با اعطای وام به عراق و شرایط اقتصادی این کشور اظهار داشت اوضاع مالی عراق با چالش های زیادی مواجه است؛ از جمله این چالش ها کاهش قیمت نفت است که سایه آن بر بودجه کشور سنگینی می کند، در کنار آن، مبارزه با داعش و هزینه های ناشی از تروریسم نیز بر فعالیت‌های اقتصادی عراق تاثیر می گذارد. دولت عراق برای کنترل کسری بودجه و بهبود عملکرد بخش بانکی تصمیمات دشواری را اتخاذ کرده است، اقتصاد عراق متنوع است ولی این کشور همچنان در زمینه سرمایه گذاری و ورود به بازارهای مالی با چالش مواجه است.
 
این مقام بین المللی تصریح کرد: صندوق بین المللی پول تابستان گذشته، 1.2 میلیون دلار به عراق وام داده است، ما کمک‌های فنی نیز از این کشور به عمل می آوریم و از برنامه‌های عراق برای ورود به بازارهای مالی حمایت می کنیم.
 
مسعود در خصوص ارزیابی صندوق بین المللی پول از اقتصاد مصر نیز افزود به اعتقاد من اقتصاد مصر در دو سال گذشته بهبود یافته است، برخی سیاست‌های دولت مصر برای کنترل کسری بودجه مثل بالا بردن قیمت انرژی، بهبود شرایط کسب و کار و حمایت های مالی کشورهای حاشیه خلیج فارس خوب بوده است. ولی همچنان اقتصاد مصر نیز برای بهبود به تلاش‌های بیشتری نیاز دارد.
 
اقتصاد مصر نیاز به تنوع در منابع مالی و ورود به بازارهایی با پایه‌های محکم دارد. صندوق بین المللی پول به حمایت فنی و مشورتی از مصر ادامه خواهد داد، ولی در مورد وام موضوع جدیدی وجود ندارد و مسئولان مصر در این زمینه درخواستی نکرده اند.


منبع: باشگاه خبرنگاران


۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن