واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا بايد فوتبال المپيكي ميشد؟
حذف اميدها از انتخابي المپيك و 44 ساله شدن حسرت المپيكي شدن فوتبال ايران، اتفاقي غيرقابل پيشبيني در سيستم حاكم بر ورزش ايران نبود.
نویسنده : سعيد احمديان
حذف اميدها از انتخابي المپيك و 44 ساله شدن حسرت المپيكي شدن فوتبال ايران، اتفاقي غيرقابل پيشبيني در سيستم حاكم بر ورزش ايران نبود. از المپيك 1976 كه آخرين حضور فوتبال ايران در المپيك است، 40 سال ميگذرد و پس از آن همواره فوتبال در رسيدن به المپيك ناكام بوده و نتوانسته حضور در بزرگترين مسابقات ورزشي دنيا را تجربه كند. هر بار هم پس از حذف اميدها، با برگزاري جلسات مختلف به اميد اينكه در دوره بعد، فوتبال المپيكي شود، اين ناكامي آسيبشناسي شده است تا اين اتفاق تكرار نشود و طلسم رفتن به المپيك شكسته شود. با اين وجود سريال ناكامي فوتبال ايران براي صعود به المپيك همچنان ادامه دارد و اين بار هم با شكست اميد ايران برابر ژاپن، پرونده صعود به المپيك ريو هم بسته شد تا حالا همه نگاهها براي المپيكي شدن فوتبال به المپيك 2020 باشد؛ المپيكي كه به نظر ميرسد در صورتي كه شرايط حاكم بر فوتبال كشورمان تغيير نكند، نبايد به صعود به آن هم اميدوار بود و از همين امروز ميتوان ناكامي رسيدن به توكيو را هم پيشبيني كرد. در اينكه چرا فوتبال نتوانست به المپيك صعود كند ميتوان دلايل زيادي را بر شمرد كه با قرار گرفتن كنار هم باعث شدند تا خاكپور و تيمش نتوانند بليت ريو را براي ايران رزرو كنند. به جز ضعفهاي فني تيم مانند مهرهچيني غلط، ضعف شديد خط دفاعي و تغييرات زياد در تركيب تيم كه در جريان مسابقات خودش را نشان داد، يكي از مهمترين عواملي كه به تيم اميد ضربه زد، اختلافات دروني و همدل نبودن متوليان فوتبال اميد براي صعود به المپيك بود.
بديهي است اولين فاكتور براي اينكه يك تيم و يك رشته ورزشي بتواند در يك رقابت موفق شود، همدلي و يكدل بودن تمام نهادهايي است كه اين تيم را حمايت ميكنند. اين هماهنگي و نداشتن اختلاف ميتواند مسير موفقيت را هموارتر كند، فاكتوري كه تيم اميد ايران فاقد آن بود و يكي از عواملي كه به تيم خاكپور ضربه زد، همين اختلافها بين مسئولان حامي و متولي تيم اميد بود كه سبب شد تا بخش زيادي از انرژي مسئولان به جاي هماهنگ شدن براي حمايت از اميدها، به محلي براي به رخ كشيدن اختلافات تبديل شود. اگر چه وجود اختلافنظر در يك مجموعه طبيعي است، اما موضوع مهم مديريت اين اختلافات به سمتي است كه اين مسائل و اختلافنظرها به روند آمادهسازي تيم ورزشي آسيب نرساند. براي تيم فوتبال اميد ايران اين اتفاق نيفتاد و اختلاف وزارت ورزش با مسئولان تيم اميد از جمله دلايلي بود كه آرامش را از اميدها گرفت، البته اين اختلاف را ميتوان در سطح بالاتر بين فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش ديد كه تركشهاي آن به تيم اميد هم رسيد. البته در اينكه وزارت و فدراسيون براي حمايت مالي از تيم اميد، تمام تلاششان را كردند، شكي نيست، اما اختلافهايي كه وجود داشت سبب شد تا آن حمايت معنوي ممكن اتفاق نيفتد و حاشيههاي زيادي براي اميدها به وجود بيايد.
نكته تأسفبرانگيز اينكه اين هماهنگي و همدلي بين فدراسيون فوتبال و تيم اميد هم ديده نشد، نمونه آن حاشيههاي زيادي بود كه بر سر امضاي قرارداد محمد خاكپور به وجود آمد و سبب شد تا سرمربي تيم اميد به جاي اينكه تمام تمركزش را روي روند آمادهسازي تيم بگذارد، درگير اختلاف با كفاشيان براي بندهايي بود كه در قراردادش گنجانده شده بود. اين در حالي بود كه فدراسيون فوتبال به عنوان متولي اصلي تيم اميد بايد در كم كردن تنشها و حاشيهها براي رسيدن به جو همدلي گام بر ميداشت، اما كفاشيان و همكارانش نهتنها به كم كردن اختلافات و ايجاد هماهنگي كمكي نكردند، بلكه زمينهساز ايجاد حاشيه و بحران براي اميدها بودند. علاوه بر بحث قرارداد خاكپور كه فاصله كادر تيم اميد از فدراسيون را بيشتر كرد، اختلافات سرمربي پرتغالي تيم ملي با محمد مايلي كهن، مدير فني تيم اميد هم از ديگر اختلافاتي بود كه وقت و انرژي زيادي را از اين تيم گرفت. در اين بين كوتاهي فدراسيون فوتبال را نميتوان ناديده گرفت كه به عنوان متولي اين دو تيم، براي كاهش تنشها بين تيم اميد و بزرگسالان حركتي انجام ندادند تا دود اين اختلافات در چشم تيم اميد برود و حتي كار به جايي رسيده بود كه شنيده ميشد كادر فني اميدها، برخيملي پوشان را به دليل اينكه توسط كرش كشف شدهاند، در تركيب تيم اميد قرار نميدهد و دعوت نميكند!با توجه به اين اختلافات و نبود هماهنگي بين مسئولاني كه قرار بود حامي تيم اميد باشند، نرفتن به المپيك تعجبآور نيست و اگر اميدها با اين مشكلات و اختلافها به المپيك صعود ميكردند، باعث تعجب بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]