واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بانک آی سی بی سی چین بزرگترین بانک جهان، خواستار تاسیس شعبه در ایران است.
به گزارش تراز ،حسین یعقوبی میاب مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : این بانک که از لحاظ دارایی و سرمایه بزرگترین بانک محسوب می شود ، تقاضای ایجاد شعبه و بانک مستقل در منطقه آزاد کیش و در سرزمین اصلی ایران را دارد.
وی با بیان اینکه بعد از لغو تحریم ها فضا برای سرمایه گذرای و کار با بخش اقتصادی ایران فراهم شده است ، افزود : بانک های دنیا نیز خواستار آغاز همکاری ها برای افتتاح شعب در تهران و منطقه آزاد کیش هستند.
یعقوبی گفت : در این چند روز تقاضاهای مختلفی از بانک های کشورهای اروپایی نظیر اتریش و ایتالیا و همچنین از لبنان داشته ایم.
یعقوبی با بیان اینکه حداقل فایده حضور بانک های خارجی در کشور علاوه بر سرمایه گذاری می تواند ارتقای سطح فنی خدمات بانکی و مالی باشد ، افزود : بانک مرکزی موافق این درخواست هاست و این تقاضاها را تشویق می کند.
مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی گفت : فرایند صدور مجوز ایجاد شعب بانک های خارجی در کشور خیلی زمان بر نخواهد بود و به مستندسازی ، بررسی صورت حساب های مالی و ارائه حداقل هایی به عنوان سرمایه پایه ، بستگی دارد.
* فهرست بانکهای خارج شده از تحریم
مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی اسامی بانک هایی را که پیش از برجام در فهرست تحریمها بوده و با اجرای برجام از فهرست تحریم خارج شده است ، اعلام کرد.
یعقوبی گفت: در متن برجام تصریح شده است پس از اجرایی شدن این متن هیچ محدودیت و مانعی برای از سرگیری روابط کارگزاری بانکی برای بانکهای ایرانی که قبلاً در فهرست تحریم های اروپا و آمریکا بوده است ، وجود نخواهد داشت بنابراین بلافاصله پس از اجرایی شدن برجام اسامی این بانکها به صورت پیوست ، منتشر شد و در سایت خزانه داری آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس این فهرست بانکهای آرین، کارگشایی، ملت، ملی، صنعت و معدن، رفاه، تجارت، بانک مرکزی، توسعه تعاون، بانک اروپایی ایرانی ایران و آلمان، بانک توسعه صادرات ، بانک فیوچر مستقر در بحرین، بانک ملی اینترنشنال لندن، بانک پرشیا اینترنشنال ملت لندن، پست بانک و بانک سینا به طور کامل از لیست تحریمها خارج شده است.
یعقوبی میاب گفت: با فشار دستگاه دیپلماسی و پیگیری بانک مرکزی بانک سپه نیز به این فهرست اضافه شد و از فهرست بانکهای تحریمی خارج شد.
وی گفت: با رفع تحریم ها همه منابع این بانکها که عمدتاً در آمریکا و اروپا منجمد شده بود ، بلافاصله آزاد شد و این بانکها می تواند به ارائه خدمات مالی و بانکی به مشتریان و کارگزاران خود اقدام کند.
مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی افزود: این بانکها از این پس می تواند با کمترین هزینه و ریسک از همه ابزارهای متداول و استاندارد بانکی مطابق با شاخص های بین المللی نظیر گشایش اعتبارات اسنادی، ضمانت نامه های بانکی و بروات اسنادی در همه جای دنیا استفاده و با همتایان خود رقابت کند.
وی افزود: متاسفانه همچنان سه بانک در فهرست تحریم هاست که موضوع آنها مربوط به بحث های هسته ای نبوده است.
یعقوبی میاب افزود : با این حال همچنان از طریق دستگاه دیپلماسی و بانک مرکزی پیگیر رفع تحریم آنها خواهیم بود.
وی گفت : ما اتهامات واهی ادعایی را مبنی بر اینکه اینها احیاناً در یک فرآیندها و کارهایی دست داشته اند ، قبول نداریم و بخش حقوقی بانک مرکزی این اتهامات را متقن و مستدل نمی داند.
مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی گفت : درباره بانک سپه هم همین اتفاق افتاد و آنها مسائل این بانک را با مسائل هسته ای مرتبط نمی دانستند و می گفتند بحث هایی خارج از مسائل هسته ای است که بعد از پیگیری ما آنها در نهایت تسلیم شدند و پذیرفتند.
وی گفت : تاکید داریم این سه بانک نیز حتماً باید از فهرست تحریم ها خارج شوند و امیدواریم خبرهای خوبی در این باره بشنویم.
* بانک مرکزی : صدور ال سی ها رشد فزاینده دارد
مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی گفت: با اجرایی شدن برجام روند صدور ال سی رشد فزاینده دارد.
حسین یعقوبی میاب افزود: در روز یکشنبه به دلیل آنکه عمده بازار های بین المللی بسته بود این ال سی ها روی عمان که مانند سایر کشورهای اسلامی روز یکشنبه در آن روز کاری است ، باز شد و بسیار خوب جلو رفت و بانک ها در این زمینه عملکرد خیلی خوبی داشتند.
وی گفت: روز دوشنبه با باز شدن سایر بانک های دنیا این روند به صورت فزاینده ای رشد کرد و همه بانک ها در حوزه ارائه اعتبارات اسنادی فعال هستند.
یعقوبی میاب با بیان اینکه در گذشته به دلیل تحریم ها تاجران و فعالان اقتصادی ایرانی مجبور بودند از حواله به جای اعتبارات اسنادی استفاده کنند که بسیار پر ریسک و پرهزینه بود ، گفت : گاهی مجبور می شدند تا 8 یا 9 درصد مبلغ قرارداد را بابت صدور حواله بپردازند در حالی که این روند در ال سی با تمام اجزای آن به یک درصد هم نمی رسد.
مدیر کل امور بین الملل بانک مرکزی افزود: در فرایند ال سی ، خریدار و فروشنده نگران تسویه مبلغ معامله نیستند چون این بر عهده بانک است اما در حواله، هر دو طرف حواله دهنده و گیرنده تا آخرین مرحله برای تسویه حساب دلهره دارند و کار با نااطمینانی و امکان سوء استفاده جلو می رود که خوشبختانه با اجرای برجام این شرایط دیگر وجود نخواهد داشت.
* توافق با آلمان، فرانسه، ایتالیا و اتریش درباره فاینانس
مدیر کل امور بین المللی بانک مرکزی گفت : در باره فاینانس با بیمه هرمس آلمان، کوفس فرانسه، ساچه ایتالیا و اوکابه اتریش به توافق کامل رسیدیم.
حسین یعقوبی میاب افزود : در این زمینه یادداشت تفاهم ها امضا شده و منجر به امضای قرارداد هم شده است که ان شاء لله در سفر رئیس جمهور به فرانسه و ایتالیا سند نهایی هم امضا خواهد شد.
وی گفت : امیدواریم با افزایش فاینانس بتوانیم منابع و تسهیلات خوب با قیمت رقابتی از اروپا دریافت کنیم و بسیاری از طرح ها که در جریان تحریم ها بلاتکلیف مانده است، دوباره احیا شود.
یعقوبی میاب در پایان افزود : حضور شرکت های بیمه ای ارائه دهنده فاینانس اروپایی در کشورمان باعث می شود با دیگر شرکت های مشابه که از چین و کشورهای دیگر خواهان فاینانس در ایران هستند رقابت ایجاد شود و تسهیلات بهتر با نرخ های پایین تر در اختیار طرح های ایرانی قرار گیرد.
زمانبندی انتشار: 1 بهمن 1394 - 12:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]