تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه حقيقت خوشبختى آن است كه پايان كار انسان خوشبختى باشد و حقيقت بدبختى آن ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830747207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حذف وظايف حاكميتي براي گراني؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حذف وظايف حاكميتي براي گراني؟!
از عجايب روزگار است كه وزير در يك كشوري كه بيش از 80 درصد اقتصادش دولتي است از بخش خصوصي گلايه مي‌كند...
نویسنده : مهران ابراهیمیان 

حذف وظايف حاكميتي براي گراني؟!
از عجايب روزگار است كه وزير در يك كشوري كه بيش از 80 درصد اقتصادش دولتي است از بخش خصوصي گلايه مي‌كند؛ بخش خصوصي منفعل است و نقش‌آفريني بيشتر بخش خصوصي را خواستاريم. وي تأكيد كرده كه بخش خصوصي‌اي كه دستش در جيب دولت است بخش خصوصي نيست و...
 اما ايشان نگفته كه چرا اقتصاد كشور به اين روز درآمده و چه كساني عمق دولتي شدن اقتصاد را بيشتر كرده‌اند و چه عواملي باعث اين موضوع است، در مقابل به متغيرهاي وابسته‌اي كه لازمه اين اقتصاد شبه‌انحصاري – دولتي است تأكيد فراوان دارد و خواستار حذف سازمان هدفمندي يارانه‌ها و سازمان حمايت مصرف‌كننده و توليدكننده است.  نگارنده مانند آقاي آخوندي معتقد است سازمان حمايت مصرف‌كننده و سازمان هدفمندي يارانه‌ها در انجام مأموريت‌هايش ناكارآمد و ناموفق است و كارنامه‌اي قابل قبول ندارد، اما اين دليلي بر حذف اين سازمان‌ها نيست زيرا خصوصي‌سازي را بايد در يك معادله جامع‌تر ديد كه با تغيير متغيرهاي ثابت و اصلي در نهايت منجر به حذف اين سازمان‌ها مي‌شود.
به عبارت بهتر در حالي كه اقتصاد و دخالت‌هاي اقتصادي در حوزه اجرايي در حد بازارهاي انحصاري است و قيمت‌ها را توليدكنندگان دولتي تعيين مي‌كنند و سهم اقتصاد دولتي همانطور كه عنوان شد بيش از 80 درصد است، وجود چنين سازمان‌هايي مانع رشد بخش خصوصي است كه در صورت كاركرد درست، مانع كاهش بهره‌وري‌هاي سيستم‌هاي دولتي است، از اين‌رو بايد دولت به جاي حذف نهادهاي نظارتي و حمايتي كه در تمام جهان از سوي دولت‌ها و با اجراي وظيفه درست حتي مراقب بخش خصوصي هم هستند، به دنبال متغيرهاي ثابتي چون بنگاه‌هاي ناكارآمد و كوچك كردن دولت باشد.
به عنوان مثال وقتي بنگاه‌هاي اقتصادي دولتي و شبه‌دولتي و وابسته دولت در صنعت خودرو چنين جفايي به توليدكنندگان مي‌كنند يا سيستم پولي-بانكي كشور اين چنين با سياست‌هاي دولتي در اقتصاد ناكارآمد هستند چرا بايد مردم تاوان آن را با نام زيباي رقابت بدهند.
 چرا بايد دولت پرچمدار رقابت و بازار آزادي باشد كه هدف آن تنها از اين واژه زيبا در اقتصاد پوشش ناكارآمدي مديريت در بازارهاي غيررقابتي ساخته‌شده خود اوست؟
 به نظر مي‌رسد دولتمردان به جاي شعارهاي غيرعملي و فشار غيرمنطقي و بيشتر به مردم از راه‌هاي اصولي بايدبه دنبال ريشه‌هاي ناتواني بخش خصوصي در رقابت باشند نه اينكه از يك‌سو رقابت‌سوزي در اقتصاد را با ورود دستگاه‌هاي مختلف دولتي و شبه‌دولتي ناديده بگيرند و از سوي ديگر براي تأمين بودجه دستگاه‌هاي خود با چشم‌پوشي و ناديده گرفتن وظايف حاكميتي خود به دنبال گراني باشند.
 ما وقتي مي‌توانيم دم از رقابت بزنيم كه شرايط رقابت را ابتدا در ميان بنگاه‌هاي دولتي ايجاد كنيم و شرايطي برابر براي بخش خصوصي و اين بنگاه‌ها فراهم كنيم و آنگاه حتي با تفكر ليبرالي در اقتصاد انتظار داشته باشيم كه بازار تنظيم قيمت را برعهده بگيرد!
ما نمي‌توانيم مدعي شويم در دومين بازار كشور يعني خودرو رقابت خودرو‌هاي داخلي با خودروهاي خارجي با تعرفه‌هاي نزديك صددرصد و حمايت‌هاي عجيب در حال شكست است، آنگاه انتظار داشته باشيم با حذف سازمان حمايت و ناكارآمد كردن سازمان رقابت همچنان بر آتش گراني اين محصولات بدميم! اكنون همه مي‌دانيم كه اقتصادكشور بيش از حد آغشته به تصميمات دولتي است و بهره‌وري ‌بسيار پايين است. تا زماني كه شرايط رقابت فراهم نشود نظارت جدي هم ناكارآمد است و واي به روزي كه اين نظارت نصفه و ‌نيمه هم از بين برود.
آقاي وزير لطفاً آدرس غلط ندهيد! و از ياد نبريد كه در تمام كشورها حتي در ليبرال‌ترين كشورها يارانه به عناوين مختلف و هدفمند به مردم و گروه‌ها و به خصوص به توليد بخش خصوصي اعطا مي‌شود، اما در اين دولت به جاي حل مشكل نحوه توزيع يارانه برخي در كسوت استراتژيستي در پاك كردن مسئله هستند و از اساس آن را مانع توسعه خصوصي‌سازي مي‌دانند.
 متأسفانه در بين دولتمردان نوعي تفكر در حال گسترش است كه دولت(تنها در زماني كه خودشان سركار هستند) يك بنگاه بزرگ خصوصي است كه سهامداران اصلي‌اش، آنها هستند و مردم به‌رغم منابع خدادادي از نفت و گاز تا معادن مختلف و... نبايد از چنين بنگاه بزرگي انتظار داشته باشند! بنابراين دوباره يادآوري مي‌شود: فراموش نكنيم كه در چه جايگاهي قرار گرفته‌ايم و مسئوليت‌مان چيست!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن