واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امشب در جشنواره مردمی عمار
حاتمیکیا در مستند «بار دیگر مردی که دوست میداشتیم»
فیلم مستند «بار دیگر مردی که دوست میداشتیم» روایتی از زندگی نویسنده شهیرِ معاصر، نادر ابراهیمی است که به کارگردانی محمدحسنیادگاری تهیه شده است.
فیلم مستند «بار دیگر مردی که دوست می داشتیم» روایتی از زندگی نویسنده شهیرِ معاصر، نادر ابراهیمی است که به کارگردانی محمد حسن یادگاری تهیه شده است. محمدحسن یادگاری در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: ابتدا باید بگویم یکی از مسائلی که مرا برای ساخت مستند پیرامون نادر ابراهیمی ترغیب کرد، قلم شیوای او بود.بعد از گذشت دو سال که آرام آرام تقریبا تمام آثار نادر را مطالعه کردم، با افت خیزهای وی در آثارش و زندگی آشنا شدم. در این مطالعات تغییر نگرش کتابهای وی بعد از انقلاب بیشتر برایم جلب نظر کرد. ابراهیمی بهترین و پرفروشترین آثارش برای بعد از انقلاب است. اوج کارهای بعد از انقلابشان هم در کتابهایی چون «آتش بدون دود»، «سه دیدار»، «با سرود خوان جنگ در خطه نام و ننگ» است که رویکرد انقلابی خط روایت اصلی را بر عهده دارد.
یادگاری در ادامه گفت: در مرحله پژوهش با همسر مرحوم ابراهیمی آشنا شدیم و به جستجو درباره سایر متنهای نگارشی، آرشیو فیلمهایی که به کارگردانی نادر ابراهیمی تولید شده است پرداختیم. نتایج نشان داد که نادر بیش از انتظار ما پیش از آغاز پژوهش، علاقهمند به ارزشهای اصلی انقلاب و به خصوص امام خمینی (ره) بوده است. البته به علت بالا بودن کیفیت فرم و نثر آثار میتوان استدلال کرد که وی علقهی خاصی به انقلاب دارد. اما از آنجا که نادر در سالهای آغازین فعالیتش در اواسط دهه 40 شمسی با جریانات روشنفکری (به قول نادر روشنفکرنما) دم خور بوده، با آغاز انقلاب مخالف و مقابله وی با این جریان بیش از پیش می شود. این تضاد نزاع اصلی فیلم است که من به آن پرداخته ام. رفتار جریان روشنفکری با نادر ابراهیمی همان رفتاری بود که این جریان با جلال آل احمد داشت. با این تفاوت که جلال دچار تغییر و تحول اساسی شد اما نادر خط رشدی با شیب ملایمی را طی کرد که که هیچ وقت او را از گذشته ای که داشته است پشیمان نکرده است.
کارگردان مستند «بار دیگر مردی که دوستش میداشتیم» در ادامه به دو ویژگی اساسی شخصیتی نادر یعنی 1- اخلاقگرایی و 2- ایران دوستی وی اشاره کرد و گفت: به نظر بنده جوان امروزی باید آن را از نادر ابراهیمی بیاموزد. این دو ویژگی عامل اصلی بود که نادر را در مقابل هر نوع مانع و مشکلی شارژ روحی میکرده و او را برای ادامه کارهایش و مبارزه در عرصه فرهنگ ایران کمک می کرده است.
نام این مستند که از نام یکی از آثار نادر ابراهیمی برداشته شده است، به مبارزات انقلابی نادر برای رسیدن به جامعه ی ایدهآل از دهه ۳۰ تا دهه ۷۰ شمسی را به تصویر کشیده است. در این مستند ۶۰ دقیقه ای شاهد حضور شخصیتهایی چون: کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمی کیا، فرزانه منصوری (همسر نادر ابراهیمی)، اکبر عالمی، مصطفی رحماندوست، جمشید گرگین هستیم که هرکدام از منظری به صحبت درباره عملکرد نادر ابراهیمی در دهه های مختلف تاریخ معاصر ایران میپردازند. در واقع تقابل نادر ابراهیمی و جدایی نادر از جریان روشنفکری، خط روایی اصلی این فیلم را تشکیل میدهد. این مستند امشب ساعت ۱۹:۴۰در سینمافلسطین۱ به نمایش در میآید.
94/10/14 - 12:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]