واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کارگردان «بیا با هم حرف بزنیم»:
آدمهای تنهایی که یخ میزنند/ واگویههای یک مرد منتظر
شناسهٔ خبر: 3014346 - شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰
هنر > تئاتر
سلیم باشکوه کارگردان نمایش «بیا با هم حرف بزنیم» عنوان کرد این نمایش که واگویه های مردی تنها و منتظر را به تصویر می کشد، داستان تنهایی افراد جامعه است که گوش شنوایی ندارند. سلیم باشکوه کارگردان نمایش «بیا با هم حرف بزنیم» درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: نمایش «بیا با هم حرف بزنیم» از ۷ دی ماه اجرای خود را در تماشاخانه سه نقطه سالن استاد شکیبایی آغاز کرده و خوشبختانه تا امروز استقبال از نمایش خوب بوده است، اما با توجه به اینکه این روزها همه به دنبال بازیگر معروف و چهره هستند نمایش هایی که از بازیگر شناخته شده بهره نبرده اند کمتر مورد استقبال قرار می گیرند. معتقدم نظام سرمایه داری به تئاترهای ما نیز وارد شده و همین امر نمایش هایی با بودجه های محدود را در معرض خطر قرار می دهد. وی درباره داستان این اثر نمایشی توضیح داد: این نمایش داستان تنهایی آدم هاست. قصه این اثر درباره فردی است که برای دیدن کسی که دوستش دارد به پارک می رود و همچنان که منتظر اوست با فردی باب صحبت را باز می کند. آن مرد روی نیمکت خوابیده و در حقیقت از سرما یخ زده است اما فرد منتظر فکر می کند که او خوابیده و با وی درددل می کند. در پایان نیز سرما بر فرد منتظر غلبه می کند و او هم از سرما یخ زده و می میرد و این اتفاق دوباره تکرار می شود.
این کارگردان ادامه داد: تم انتظار در این اثر نمایشی بسیار پررنگ است. چون انتظار همیشه دغدغه فکری ام بوده و همه آدم ها حتی یکبار هم که شده آن را تجربه کرده اند، علاقه مند بودم این نمایش را به صحنه ببرم. این اجرا یک شب در میان با یک بازیگر متفاوت اجرا می شود و در واقع از نظر بازی ها و کارگردانی دو ورسیون دارد. تلاش من این بوده که این نمایش از صافی دو بازیگر رد شود و هرکدام نسبت به مقوله انتظار بازی متفاوتی نسبت به دیگری از خود به نمایش بگذارند. باشکوه متذکر شد: این نمایش یک رئالیسم اجتماعی است و واگویه های یک فرد منتظر را به شکل جریان سیال ذهن به نمایش می گذارد. این فرد ذهن منسجمی ندارد و مدام از یک داستان و خاطره به داستان دیگری پرتاب می شود. او فقط یک گوش شنوا برای حرف زدن می خواهد؛ دغدغه ای که بسیاری از مردم جامعه ما با آن روبرو هستند.
وی در پایان درباره دیگر فعالیت هایش بیان کرد: قرار است در راستای بخش «به علاوه جشنواره تئاتر فجر» در تماشاخانه سه نقطه رپرتوار آثار غلامحسین ساعدی برگزار شود که من به عنوان دبیر اجرایی این رپرتوار فعالیت می کنم. قرار است هنرمندانی چون محمدرضا خاکی، محمد امیریاراحمدی، روزبه حسینی، محمد حسن نجفی، کریم باستانی، محمودرضا رحیمی و... آثاری از غلامحسین ساعدی چون «دعوت»، «آی باکلاه آی بی کلا»، «دیکته»، «لال بازی»، «چوب به دست های ورزیل»، «ضحاک» و... را خوانش کنند. همچنین قبل از آغاز جشنواره بولتنی که به معرفی آثاری خوانش شده و گروه هایی که این آثار را به صورت نمایشنامه خوانی خوانش می کنند، اختصاص دارد منتشر می شود. قبل از پایان جشنواره نیز بولتن دیگری که به گزارش نشست های این نمایشنامه خوانی ها اختصاص دارد منتشر می شود. نمایش «بیا با هم حرف بزنیم» با بازی حامد جعفریکیا و امیر پورصفا تولید شده و تا آخر دی ماه هر روز ساعت ٢٠ در تماشاخانه سه نقطه اجرا میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]