واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
راه های غلبه بر آشفتگی مالی
آیا در میان دشواری ها و مسوولیت های گوناگون مالی گرفتار شده اید؟ گاهی اوقات سعی می کنید از تفکر به مشکلات مالی به دلیل افزایش استرس و فشار روانی طفره روید؟ احساس بیچارگی و بیهودگی می کنید؟ این گونه احساسات نامطلوب در چهان پیچیده امروز بسیار رایج هستند و برخی را تا مرز بحران کاملا روانی و اقتصادی پیش می برند.
ماهنامه معیشت: آیا در میان دشواری ها و مسوولیت های گوناگون مالی گرفتار شده اید؟ گاهی اوقات سعی می کنید از تفکر به مشکلات مالی به دلیل افزایش استرس و فشار روانی طفره روید؟ احساس بیچارگی و بیهودگی می کنید؟ این گونه احساسات نامطلوب در چهان پیچیده امروز بسیار رایج هستند و برخی را تا مرز بحران کاملا روانی و اقتصادی پیش می برند.
اما نکته ای که بسیاری از افراد نسبت به آن ناآگاه هستند نقش بی نظمی و آشفتگی در ایجاد چنین احساساتی است. واقعیات مالی گاه نامطلوب و دردناک اند، اما آنچه ما را از کنترل شرایط ناتوان می کند بی برنامگی و آشفتگی است. چرا که با وجود نظم و برنامه مناسب غلبه بر دشواری های امکان پذیر است.
راه حل های بسیاری برای غلبه بر مساله آشفتگی ذهنی و بی نظمی ذهنی وجود دارد. می توانید با کمک این راه حل ها به زندگی مالی خود سر و سامان بدهید و در مسیر پیشرفت قرار بگیرد. در این میان درکی دقیق از گام های ضروری هر تصمیم گیری و ساده سازی نقش های اقتصادی می تواند به شما یاری کند. نکات زیر ابزارهایی برای فهم ساختار زندگی مالی و تسهیل مسیر شما در ایجاد تغییرات کوچک هستند که کاربرد آنها در نهایت به نتایج قابل توجهی خواهند انجامید:
1- از تعداد حساب های بانکی خود بکاهید
اغلب افراد در مراکز و بانک های متعدد حساب افتتاح می کند و برای فعالیت های اقتصادی از چندین دسته چک استفاده می نمایند. این کار در موارد ضروری مشکلی ندارد، اما در حالت معمول شما نیازی به این تعداد زیاد از حساب و چک ندارید. یکی زا راه هایی که می توایند فرآیندهای مالی خود را ساده سازی کرده و آنها را بهتر مدیریت کنید، کاستن از تعداد حساب های بانکی است. از این طریق، بررسی ارزیابی خرج و دخل و به خاطر سپردن تعهدات بسیار آسانتر خواهد شد و انرژی ذهنی شما برای تفکر درخصوص موارد حساس تر حفظ می شود.
2- اولویت بندی کنید
باید تصویری به نسبت دقیق از آینده و اهداف مطلوب خود داشته باشید و آنگاه براساس این تصویر به اولویت بندی اقدامات بپردازید. انجام این فرآیند باعث می شود ارزش هر اقدام مالی برای شما روشن شود و بتوانید براساس ارزش های متفاوت، پول و انرژی متناسبی را صرف کنید.
به علاوه می توانید با تعیین دقیق اهداف آتی، به دنبال راه کارهای جایگزین ارزان تری باشید که نیازها و خواسته های شما را با بهای کمتر و کیفیت بالاتری تامین می کنند. اولویت بندی امور رمز هر تلاش موفقی است؛ آن را بسیار جدی بگیرید.
3- بودجه بندی جامعی داشته باشید
درباره اهمیت بودجه سخن بسیار است. زمانی که کاملا آماده بودید تا کنترل زندگی مالی تان را در دست بگیرید، ضروری است به اهمیت بودجه نیز توجه داشته باشید. فرآیند تنظیم بودجه باید در نسبت با اهداف بلندمدت یا میان مدت شما انجام شود و از جامعیت کافی برای پوشش دادن تمامی حوزه های مالی برخوردار باشد. پس از تفکر و تصمیم درباره اهداف مطلوب، مسیرهای درآمدی و هزینه ای خود را به دقت دنبال کنید و با تمام توان برای تطابق آنها با بودجه طراحی شده آماده شوید. تاثیر طراحی دقیق و پیاده سازی موفق بودجه بر زندگی شما شگفت آور است.
4- رویه های مالی را خودکار کنید
تنها تا جایی که نیاز واقعی وجود دارد، از کاغذ و نوشتن استفاده کنید و قبوض و رسیدها را صرفا تا حد نیاز نگهداری نمایید. انباشتن بیهوده تمام اسناد مالی، آن هم به صورت کاغذی گیج کننده است و شما را از اتخاذ تصمیم درست باز می دارد.
به علاوه باید راه کارهایی را برای خودکارسازی فرآیندهای مالی پیدا کنید. برای پس انداز، از حساب های خودکاری استفاده کنید که ماهانه مبلغی را برای شما پس انداز می کنند. درخصوص هزینه ها نیز امروزه ابزارهای مجازی بسیاری وجود دارد که برای کمک به شما دستیاران باکفایتی هستند. آنها را به کار بگیرید و انجام امور را آسان کنید.
در کنار این موارد، از طریق خودکارسازی رویه های مالی می توانید عادات مثبتی را نیز برای خود ایجاد کنید. تکیه دائمی به اراده ممکن است در نهایت به شکست برنامه ریزی های شما منجر شود. اما اگر بتوانید با ابزارهای خودکار حوزه انتخاب خود را محدود سازید، نتایج بسیار چشمگیری به دست خواهید آورد.
5- دارایی های خود را سامان دهید
هر یک از ما خود را با انبوهی از کالاها، ابزارها و دارایی ها محاصره کرده ایم که اغلب در طول یک سال نیز به کار نمی آیند. فهرستی از تمام دارایی های خود، از خانه و خودرو گرفته تا لباس و کفش و دیگر لوازم زندگی آماده کنید و به دقت کارآیی آنها را ارزیابی نمایید. پس از انجام این کار، لوازم بی مصرف را برای استفاده دیگران به فروش رسانید و اقلام ناکارآمد را با پول حاصل از فروش لوازم بی مصرف تعویض کنید. این کار ذهن شما را پاکسازی نموده و امکان اخذ تصمیمات دقیق و بهینه را میسر می سازد.
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]