واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تعادل برقي و صنعت هوايي و حيواني!
نویسنده : اولاد آدم
لابد حالا كه نزديك انتخابات است از اولاد آدم ميپرسيد تعادل چيست تا بتوانيد اعتدال را پيدا كرده و متعادل شويد و در راستاي سياستهاي دولت، مجلسي همسو را بسازيد و ناني به كف آريد و به غفلت بخوريد؟ البته اين سؤال خوبي است ولي در اين جلسه تريبون آزاد (اسم ستون را به جاي عقبگرد، بخوانيد تريبون آزاد)، ما فقط به اقتصاد ميپردازيم و براي همين شايد بايستي از منظر اقتصادي، تعادل را برايتان موشكافي كنم تا نگويند هر چه به انتخابات داريم نزديك ميشويم، مثل آش شله قلمكار شده است و اين تربچه (منظور اولاد آدم است، كسي به خودش نگيرد) هم سري ميان سرها درآورده و دارد براي همه خط و نشان ميكشد!
اولاد آدم براي دوري از مواضع تهمت، اول برايتان تعريف ميكند كه گزينههاي روي ميز اعتدال چيست و بعد ميرود سراغ دو صنعت و دست آخر وزير صنعت! اينطوري نه سيخ ميسوزد و نه كباب! شما هم ميفهميد كه فرقي دارد يا ندارد كه مجلس كدام طرفي باشد يا نباشد! دولت كار خودش را ميكند و آن عبارت است از كاري به كار صنعت نداشتن و فقط برق انداختن به آن! و اين عين اعتدال است. بنابراين مستندات و بشارتهاي چهارپاره اولاد آدم را بخوانيد و به هم بچسبانيد تا مكدر نشويد....
1- تعادل چيست؟ از قديم گفتهاند كه ساختار يك ساختمان دولتي بايد چنان باشد كه در اثر عوامل مختلف نظير طوفان، زلزله يا همين باد ديروز، انتخابات مجلس فرونپاشد. پايههاي يك پل معلق دولتي، بايد آنچنان محكم باشد كه تحت تأثير وزن پل و بار تحريم روي آن خراب نشود. يك اتومبيل دولتي طوري طراحي ميشود كه بر اثر تغيير جهت ناگهاني يا افزايش سرعت يا تمديد حكم رئيس شوراي رقابت از هم نپاشد. در كليه اين نوع مسائل، طراح شعار اعتدال با اين مسئله درگير است كه اين سازههاي دولتي بايد تحت نيروها و گشتاورهاي ناشي از اعمال نيروها در مجلس و ساير قوا، معيوب نشوند. در چنين مسائلي دو سؤال در نظر است. اول اينكه چه نيروها و گشتاورهايي بر دولت اعمال ميشوند و آيا ضرورت دارد كه آنان را با خود همسو كند يا خود با آنها همسو شود يا هر كسي به سوي خود برود و مملكت سو به سو شود؟ و دوم اينكه، با توجه به طرح و نوع مواد (اشتباه نكنيد منظور انديشه است) مورد استفاده در دولت، آيا دولت تحت تأثير اين نيروها و گشتاورها، معيوب و ناكارآمدتر ميشود، يا نه؟
2- نمونه تعادل در صنعت هوايي: يكي از الزامات اجرايي شدن آزادسازي قيمت مسيرهاي پروازي داخلي تعادل عرضه و تقاضا در اين بخش است. اما با توجه به ناوگان فرسوده و ناكارآمد ناوگان هوايي كشور در حال حاضر عرضه و تقاضا در اين بازار تناسبي ندارد و اين مسئله باعث شده تا سياست دولت اعتدال مبني بر آزادسازي قيمتها نهتنها باعث ايجاد رقابت بين شركتهاي هواپيمايي نشود، بلكه افزايش سرسامآور قیمت بليت را بهدنبال داشته است بهطوري که هم اكنون بليت پرواز تهران ــ مشهد مرز 400هزار تومان را رد كرده است. پيش از آزادسازي قيمتها در ايام اوج تقاضا بليت پرواز تهران - مشهد تا 95هزار تومان هم به فروش ميرسيد. به نظر ميرسد اعتدال هوايي در زمان مناسبي انجام نشده است و متوليان و دستاندركاران دولتي يك كار غيراعتدالي انجام دادهاند و بيشتر منافع ايرلاينهاي داخلي را مورد توجه قرار دادهاند تا رضايتمندي مردم را.
3- نمونه ناتعادلي در صنعت حيواني: در تعادل نبودن بين عرضه و تقاضا موجب كاهش قيمت مرغ شده است و دلالها و افراد سودجو (به نيابت از سوي دولت لابد!) از فرصت استفاده كرده و مرغ را با قيمت خيلي پايين از مرغداران خريداري ميكنند تا لابد ارزان به دست مصرفكننده برسانند. مديرعامل اتحاديه مرغداران گوشتي صنعتي استان كرمانشاه گفته: جوجهريزي گسترده مرغداريها دليل اصلي افت قيمت مرغ است و اين شرايط هم به ضرر توليدكنندگان و هم مصرفكنندگان است. وي گفته: در حال حاضر شاهديم به دليل جوجهريزي همزمان مرغداران و ورود همزمان آنها به بازار، قيمت مرغ افت كرده و توليدكنندگان متضرر شدند. اين امر سبب شده به دليل نداشتن نقدينگي توان جوجهريزي خود را در دوره بعد از دست بدهند كه همين امر سبب كاهش توليد و افزايش قيمت مرغ ميشود. يعني دولت اگر اينجا نظارتش را كشيده پايين تا مصرفكننده مزه ارزاني را بچشد، فردا كه گران شد ديگر فايده ندارد كه نظارتش را بكشد بالا!
4- اعتدال برقي: دوستان ميگويند تعادل در برق انداختن هر نوع صنعتي است، آن وقت به سرعت برق ما كشور متعادلي ميشويم. اشتباه نكنيد منظور دوستان اولاد آدم بزك كردن صنعت نيست. منظور اين است كه همه راهها حتماً بايد به يك جايي ختم شوند! آن راه كدام است؟ يك راه است؟ يا چهار راه است؟ اصلاً بگذاريد كلام آخر را از پدر عروس بشنويم. محمدرضا نعمتزاده گفته: برق زيرساخت توسعه هر كشور است و توجه به صنعت برق هم از سوي وزارت نيرو و هم از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور كار دولت قرار دارد. برنامه دولت براي صنعتي شدن ايران از مسير برق ميگذرد؛ در اين خصوص با همكاري وزارت نيرو مشكلات بر سر راه توسعه اين صنعت را مرتفع ميكنيم. (اولاد آدم براي رعايت كردن اعتدال به شما بگويد كه منظور وزير از مرتفع كردن، ارتفاع و بالا بردن و هوا كردن نيست، بلكه برطرف كردن است! يك چيزي مثل ماستمالي كردن. همانكه در صنعت هوايي و حيواني پيش آمده...)
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]