تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداشناس ترين مردم پر درخواست ترين آنها از خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851413695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهروز افخمی: نسل فیلم‌های «دوران‌ساز» تمام شده است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بهروز افخمی: نسل فیلم‌های «دوران‌ساز» تمام شده است
بهروز افخمی ضمن ارائه تعریفی از «فیلم دوران‌ساز» و نام بردن از این فیلم‌ها در سینمای ایران درباره دلایل تمام‌ شدن دوره‌ی ساخت این فیلم‌ها توضیح‌هایی داد.


به گزارش ایسنا، بهروز افخمی که در نشست نقد و بررسی فیلم «سرب» ساخته‌ی مسعود کیمیایی در سینماتک خانه هنرمندان ایران سخن می‌گفت، درباره فیلم‌های دوران‌ساز سینمای ایران صحبت کرد و به بررسی اهمیت وجود ادبیات در سینما پرداخت.


افخمی درباره‌ی تعریف خود از «فیلم دوران‌ساز» گفت: فیلمی دوران‌ساز است که تأثیری بر یک نسل در سال‌های پس از نمایشش بگذارد. فیلمی که کودکان و نواجوانان در زمان نمایش، از قهرمان آن تأثیر بگیرند و بخواهند که در بزرگسالی شبیه او شوند.


او همچنین اظهار کرد: این دوران‌سازی را قبل از سینما در ادبیات داشتیم. نویسندگانی مانند بالزاک، داستایوفسکی و کیپلینگ در زمان نوشتن داستان‌های‌شان از قهرمانانی یاد می‌کردند که در جامعه‌ی آن زمان وجود نداشتند؛ ولی نسل بعدی در همان کشورها افراد زیادی مانند قهرمانان آن کتاب‌ها را به خود دید.


این کارگردان سینما بیان کرد: اوج تأثیرگذاری و کمال داستان‌نویسی در اواخر قرن 19 میلادی بود. پس از آن زمان، دیگر رمانی با آن میزان تأثیرگذاری نوشته نشد و اگر هم کسی داستانی بزرگ می‌نوشت باز هم زیر سایه یک رمان بزرگتر از خود دیده می‌شد. بعد از آن دوران، رمان دوران‌سازی ندیدیم و سپس نوبت به سینما و ساخت فیلم‌های دوران‌ساز رسید که البته امروزه دیگر فیلم دوران‌ساز هم کمتر می‌بینیم یا اصلا دیده نمی‌شود.


او در پاسخ به این پرسش که چرا دیگر فیلم دوران‌ساز ساخته نمی‌شود؟ گفت: این اتفاق تقصیر فیلم‌ها نیست؛ امروزه سینما کم‌اهمیت و کوچک شده و بین بمباران تبلیغاتی گم شده است. دیگر به‌نظر می‌رسد نسل این فیلم‌ها تمام شده و گویی دیگر این کار از سینما برنمی‌آید.


افخمی در ادامه به فیلم‌های دوران‌ساز سینمای ایران اشاره و اظهار کرد: فقط دو فیلم در سینمای ایران هستند که دوران‌ساز شده‌اند، یکی «قیصر» و دیگری «گوزن‌ها». این دو فیلم پس از کشته‌ شدن تختی - قهرمان کشتی - ساخته شدند. آن نسلی که شاهد مرگ تختی بود، قهرمانی را از دست داده بود و با فهم این‌که با پهلوانی‌ها و منش‌ها هم نمی‌توان چیزی را تغییر داد، انگار آب سردی روی سرشان ریخته شده باشد، دلسرد و افسرده شد.


این فیلمساز گفت: در فیلم «قیصر» کسی که مانند تختی است، در ابتدای فیلم کشته می‌شود و شخصی را در ادامه می‌بینیم که کاملا با معیارهای پهلوان در نظر ما، متفاوت است، ولی به قهرمان تبدیل می‌شود و بیننده متوجه می‌شود که قهرمان‌ها دیگر نمی‌توانند مانند «فرمان» در این داستان یا تختی، با آن سنت‌ها و منش‌ها چیزی را پیش ببرند و گویی دوره‌ی آن‌ها تمام شده‌ است.


او ادامه داد: در فیلم «گوزن‌ها» هم به‌صورتی دیگر، قهرمانی را می‌بینیم که مانند تختی نیست و حتی برای این‌که دیگر به کسی خدمت ندهد، تصمیم به کشتن تدریجی خودش گرفته است. در نسل بعد از این دو فیلم، دیدیم که جوان‌هایی شکل گرفتند که در اعمال خشونت با چارچوب‌های نسل قبلی خود متفاوت بودند. ما با نسلی روبه‌رو شدیم که تأثیر این دو فیلم روی آن‌ها انکارناپذیر است. هیچ فیلم دیگری در سینمای ایران چنین تأثیری روی یک نسل و بخصوص بچه‌ها نداشته‌ است. طوری که یک نسل را شکل داده باشد که بچه‌های آن نسل بخواهند شبیه قهرمان آن فیلم‌ها باشند و این از نظر من، تعریف فیلم دوران‌ساز است.


این کارگردان همچنین بیان کرد: باید بدانیم که این فیلم‌ها جذابیت‌شان را در به شوخی گرفتن واقعیت می‌بینند. البته ما این را در فیلم‌های آقای کیمیایی کم می‌بینیم. در «قیصر» و «گوزن‌ها» این امر دیده نمی‌شود، در آن‌ها گویی یک سهل‌انگاری و بی‌خیالی و جدی‌ نگرفتن واقعیت وجود دارد و قهرمان‌های آن‌ها خیلی آماده‌ی مرگ هستند و این برای‌شان بی‌اهمیت است.


او در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت داستان یک فیلم در سینما، گفت: امروزه انگار فیلمسازان از روی فیلم‌هایی که می‌بینند فیلم می‌سازند. در زمان ما این‌طور نبود و ما می‌دیدم که یک فیلمساز چطور از همان اتفاقات محله‌ی ما داستان می‌نویسد و فیلم می‌سازد؛ ولی متأسفانه فیلمسازان امروزی ادای فیلم‌هایی را که در آمریکا ساخته شده‌اند، درمی‌آورند و آن‌ها را دوباره می‌سازند و نمی‌دانند که همان فیلم‌های آمریکایی هم از فیلم‌های قدیمی دیگری ایده گرفتنه‌اند. کار این‌ها مانند یک عکس‌برگردان بد رنگ از فیلم‌های قدیمی‌ است. متأسفانه این اتفاق فقط خاص ایران نیست.


افخمی در پایان با گلایه از کیفیت نامناسب فیلم «سرب» در هنگام پخش در این برنامه، از مسعود کیمیایی که در این برنامه حضور داشت خواست تا در راستای بهبود کیفیت فیلم، آن را اصلاح دیجیتالی کند.


تاریخ انتشار: ۲۰:۴۹ - ۰۵ آذر ۱۳۹۴ - 26 November 2015





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن