واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /یادداشت/
رادیو «اربعین» پدیده این روزهای رسانهملی از دو زاویه متفاوت
با گذشت تنها چند روز آمار مخاطبان بر اساس پیامکهای ارسالی و تماسهای تلفنی صورت گرفته از سوی مخاطبان به این شبکه تازه تاسیس شگفتآور بود.
خبرگزاری فارس_محمدجوادطالبی: در روزهای ابتدایی ماه صفر شبکه رادیویی «اربعین» در رسانهملی راهاندازی شد. شبکهای که قرار بود نزدیک به 20 روز به فعالیت بپردازد و اخبار لحظهای از وضعیت جادهها، خروجیهای کشور به سمت کربلا و وضعیت مسیر پیادهروی نجف تا کربلا را به اطلاع مردم برساند. از ابتدا بسیاری از کارشناسان رسانه به تاسیس شبکهای برای این زمان کوتاه را غیر حرفهای میدانستند و بیان میکردند قطعا شبکه «اربعین» نمیتواند در عمر محدودش شنیده شود و در فضای رسانهای که شبکههای موبایلی و فضای مجازی در صدر محبوبیت کاربران قرار دارد تاسیس شبکه رادیویی محلی از اعراب ندارد و کار منسوخ شدهای است. روزهای ابتدایی افتتاح شبکه «اربعین» را حرکت رزومه پُرکن مدیران میدانستند اما با گذشت تنها چند روز آمار مخاطبان بر اساس پیامکهای ارسالی و تماسهای تلفنی صورت گرفته از سوی مخاطبان به این شبکه تازه تاسیس شگفتآور بوده است.
رادیو «اربعین» با آنکه در پخش با مشکلات فنی روبرو است و از طریق امواج رادیویی در چند استان قابل دریافت است و موجهای متفاوت در تهران، نجف و کربلا که باعث سردرگمی مخاطبان در شنیدن شبکه میشود اما مخاطبان فراوان، دائمی و همراهی دارد. نگارنده یادداشت با حضور در شیفت برنامهسازی ساعت 18تا24 و رصد میزان تعداد پیامکهای شبکه را نزدیک به شبکههای پرمخاطب در نظر سنجیهای رسمی سازمان محسوب میکنم و با بررسی محتوای پیامکها نیز میتوان دریافت مخاطبان، از طیف نخبگانی مذهبی تا عموم جامعه را در بر میگیرد. پدیده این روزهای رسانهملی از دو جنبه جای بررسی دارد: اول، عمر رسانههاست، برخی از متخصصان و اساتید رسانه معتقدند هر رسانه دارای یک عمر مفید و جریانساز است و هر کدام از رسانههایی که تا کنون ظهور کردهاند دورهای داشتهاند و دوره شکوه و اقتدار رادیو سالها پیش به پایان رسیده است. پس چرا اکنون و پس از گذشت سالها فاصله گرفتن از دوران جریانسازی رادیو در ایران دوباره یک شبکه میتواند تا این حد مورد وثوق مخاطبان قرار بگیرد؟ دوم، دوران گذار هر جامعهای با مسائل متعدد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روبرو است، و عمدتا جوامع سنتی در حرکت به سمت مدرن شدن با آسیبهای جدی در این زمینه روبرو میشوند. تعداد کثیری از جامعهشناسان، مردمشناسان و کارشناسان مذهبی معتقدند جامعه ایرانی در حوزههای دینی آسیبپذیر تر از گذشته شدهاند، با در نظر گرفتن چنین تحلیلی پرمخاطب شدن رادیو «اربعین» جای تعجب بیشتری دارد، چگونه در جامعهای که تحلیلگران از فاصله گرفتن مردم از مذهب و دین سخن میگویند، رادیویی تمام مذهبی که تنها به پخش مداحی و موسیقیهای آئینی میپردازد در مدت چند روز در میزان مخاطب به رادیوهای پرمخاطب با سابقه چند دهه رسیده است، تا جایی که مسئولان رسانه متقاعد به تمدید زمان آن میشوند؟
پاسخ این سوالات قطعا تک بعدی از منظر علم رسانه و یا حوزه جامعه شناسی صرف نخواهد بود بلکه باید کارشناسان هر دو منظر را مورد بررسی قرار دهند. اما اگر بخواهیم خروجیمحور به ماجرا نگاه کنیم باید با اطمینان خاطر رادیو«اربعین» را پدیده این روزهای رسانهملی بدانیم.
شبکه اربعین روی موج اف ام ردیف 95.5 در تهران، در کربلا موج 90.9 ای ام و در نجف اشرف موج 91.9 ای ام قابل شنیدن است. زائران و شنوندگان می توانند با دانلود اپلیکیشن به نشانی WWW.IRANSEDA.IR روی تلفن همراه خود به طور 24 ساعته شنونده این رادیو باشند. انتهای پیام /ن
http://fna.ir/KNB0C6
94/09/06 - 00:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]