تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سجده شكر برهرمسلمانى واجب است،با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850490346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جايزه جلال و جدال سكه و اعتبار


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جايزه جلال و جدال سكه و اعتبار
هشتمين دوره جايزه جلال نه براي كساني كه به اميد سكه به آن دل‌بسته بودند، شيريني داشت و نه برای كساني كه ادبيات را متعهدانه دنبال مي‌كنند و هنوز باور دارند كه براساس اساسنامه جايزه جلال بايد حامي ادبيات ملي و ديني باشد.
نویسنده : محمدصادق عابديني 


هشتمين دوره جايزه جلال نه براي كساني كه به اميد سكه به آن دل‌بسته بودند، شيريني داشت و نه برای كساني كه ادبيات را متعهدانه دنبال مي‌كنند و هنوز باور دارند كه براساس اساسنامه جايزه جلال بايد حامي ادبيات ملي و ديني باشد.
از ميان كساني كه در حوزه ادبيات فعاليت مي‌كنند و جايزه جلال را دنبال مي‌كردند، برگزاري اختتاميه هشتمين دوره جايزه جلال تنها يك معنا داشت، دولتي‌ها مي‌خواستند كسي ناراضي از در تالار وحدت بيرون نرود و لزوماً نيز قرار نبود كه رضايت صددرصدي باشند، تدبيري براي دفع هرگونه انتقاد تند و تيز كه چندان هم كارآمد نبود. از روز گذشته نقد‌ها نسبت به برگزاري جايزه جلال شروع شد. چه جريان روشنفكري و چه نويسندگان متعهد هر كدام از زاويه ديد خود اين جايزه را نقد كردند. البته شبه‌روشنفكر‌ها از چند روز قبل گارد مخالف‌خواني در مقابل جلال گرفته بودند و با تأكيد بر دولتي بودن اين جايزه سعي در بي‌اهميت جلوه دادن آن داشتند، اما اين مخالف‌خواني‌ها مانع نشد تا جريان فكري وابسته به آنها با حجم بالايي از آثار در جايزه جلال شركت نكنند و از سكه‌هاي جلال سهم‌خواهي ننمايند.
برگزاري آرام و بدون دردسر گران‌ترين جايزه ادبي كشور كه با ريزش سكه‌هاي طلايش ديگر نمي‌توان اين لقب را به آن اختصاص داد، مهم‌ترين برنامه هشتمين دوره جايزه جلال بود، هدفي كه براي رسيدن به آن زحمت زيادي نيز كشيده شده است. چهره درهم و خسته مهدي قزلي، مديرعامل بنياد ادبيات داستاني در زمان امضاي پوستر جشنواره به همراه متني كه وي در صفحه اجتماعي‌اش منتشر كرده است، حكايت از همين موضوع دارد. اما قرار نيست آنچه مديران تلاش دارند به آن برسند دقيقاً چيزي باشد كه درست است! عليرضا ملوندي طي يادداشتي در خبرگزاري نسيم، اين رفتار برگزاركنندگان جايزه جلال را به «خوابيدن در وسط لحاف» كه كنايه‌اي از هواي همه را داشتن است، تعبير مي‌كند و مي‌نويسد: برگزاركنندگان جايزه «جلال»، امسال هم تمام مساعي خود را به كار بستند تا از ابتداي جبهه فرهنگي انقلاب تا انتهاي جبهه روشنفكري را كنار خود داشته باشند، اما تجربه نشان داده كه دست آخر هيچ يك را در كنار خود نخواهند داشت و تنها حاصل اين «ميانه لحاف نشستن»‌ها، خرج شدن سرمايه‌هاي نظام اسلامي براي فربه شدن جرياني است كه بارها نشان داده نه اهميتي براي جلال و جايزه‌اش قائل است و نه ذره‌اي از آرمان‌ها و باورهايش عقب‌نشيني مي‌كند.» اين روش حتي با نوع نگاه جلال آل‌احمد به دنياي پيرامونش كاملاً متناقض است. اگر اين نويسنده مي‌خواست همه را از خود راضي نگه دارد هيچ‌گاه نه «غرب‌زدگي» نوشته مي‌شد و نه «در خدمت و خيانت روشنفكران» نگاشته مي‌شد. حداقل جلال نشان داد كه با خودش روراست است و راهي كه در پيش گرفته را به خوبي مي‌شناسد، اما جايزه جلال حتي به اساسنامه خود نيز وفادار نبوده، اين موضوع را منتقدان از نظر دور نداشته‌اند. حسام آبنوس در يادداشتي كه فارس منتشر كرده، مي‌نويسد: «در ماده يك آيين‌­نامه جايزه ادبي جلال با عنوان «هدف» بيان شده است: «هدف از اهداي جايزه ادبي جلال آل‌احمد ارتقاي زبان و ادبيات ملي ـ ديني مبني بر بزرگداشت پديدآورندگان آثار برجسته، بديع و پيشرو است و تشويق و ترغيب نويسندگان، منتقدان، مستندنويسان و تاريخ‌نگاران بايد در جهت اهداف پيش گفته باشد.» همچنين در اساسنامه اين جايزه نيز بر همين مسئله صحه گذشته شده است. علاوه بر اين در تبصره‌اي از اساسنامه اين جايزه آمده است: «تنظيم ضوابط و ارائه مشوق‌هاي مربوط به جايزه مزبور بايد در راستاي توليد فكر ادبي ـ هنري اسلام‌گرا و تقويت روحيه انتقادي ـ علمي نسبت به ترجمه‌هاي موجود ادبي و هنري باشد.» حال با نگاهي اجمالي به كتب برگزيده و شايسته تقدير اين دوره مي‌توان به قضاوت نشست.
اين يادداشت‌نويس با بررسي آثار منتخب جايزه جلال ثابت مي‌كند كه هيچ كدام از اين آثار لايق دريافت جايزه نبوده‌اند و تنها انحراف از اساسنامه باعث شده چنين آثاري به جايزه جلال برسند. اين يادداشت‌نويس متذكر مي‌شود: از ابتدا قرار بر اين نبوده كه در جايزه ادبي جلال آل‌احمد به تمام طيف‌ها و قلم‌هاي مختلف توجه شود و حال چه شده كه وزير ارشاد از اين انحراف اساسنامه‌اي ابراز خشنودي كرده است. طيف‌هاي متنوع همه در جايگاه خود محترم هستند ولي قرار نبود در اين جايزه تمام طيف‌ها سهم داشته‌ باشند و در كمال تعجب ادبيات ديني كمترين سهم را از اين جايزه بردارد.
ديگر ايرادي كه برگزاري جايزه جلال وارد شده، كاهش چشمگير ميزان اين جايزه است. زماني جايزه جلال عنوان گران‌ترين جايزه ادبي را داشت. 110 سكه طلا براي اثر برگزيده رقم قابل توجهي بود كه نويسنده‌ها را ترغيب مي‌كرد تا آثار خود را در اين جايزه شركت دهند، اما سياست ارشاد گويا بر اين اساس در حال پيشرفت است كه به جاي مقدار بالاي جايزه به ارزش معنوي جايزه جلال افزوده شود. از اين‌رو ميزان سكه‌ها با ريزش شديد به تعداد30 سكه رسيد كه هم سطح جايزه كتاب سال است. اين كاهش يك‌باره بعد از آن صورت گرفت كه سال گذشته وزير ارشاد از ميزان بالاي سكه‌هاي جايزه جلال انتقاد كرده بود و اگر مساعدت شهرداري تهران نبود، سال گذشته هم امكان پرداخت جايزه وجود نداشت.
جايزه جلال امسال هم از نظر كيفي و هم از بعد كمي سقوط فاحشي داشت. جايزه‌اي كه قرار بود به تثبيت برسد، اما انگار بيش از پيش نياز به يك بازنگري جدي دارد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن