واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۸:۵۱ب.ظ)
در راستاي گسترش همکاريهاي علمي صورت گرفت؛ ديدار وزراي علوم ايران و افغانستان موج - وزير علوم، تحقيقات و فناوري کشورمان با وزير آموزش عالي افغانستان، ديدار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين ديدار فرهادي با اشاره به مشترکات فرهنگي، ديني، تاريخي و زبان مشترک دو کشور اظهار داشت: ايران و افغانستان علاوه براين مشترکات، منافع مشترکي نيز در منطقه دارند و بر اين اساس ما از همکاريهاي علمي، فناوري و فرهنگي و همچنين کمک به گسترش و اعتلاي آموزش عالي افغانستان استقبال ميکنيم.
وي با اشاره به تحصيل 14 هزار دانشجوي افغانستاني در دانشگاههاي ايران افزود: بهتر است بررسي دقيق علمي صورت گيرد تا دانشجويان افغان در رشتههاي مورد نياز کشورشان تحصيل کنند؛ تا پس از فارغ التحصيلي بتوانند نيازها و مشکلات افغانستان را برطرف کنند.
فرهادي همچنين در خصوص تأمين اعضاي هيات علمي دانشگاههاي افغانستان گفت: دانشگاه تربيت مدرس که مولود پس از انقلاب اسلامي ايران است و فقط دانشجوي کارشناسي ارشد و دکترا تربيت ميکند، مي تواند بخشي از ظرفيت پذيرش خود را به دانشجويان افغانستاني در رشتههاي مورد نياز اختصاص دهد تا آنان پس از فارغ التحصيلي در دانشگاههاي افغانستان به تدريس بپردازند.
وزير علوم با اشاره به ايجاد شعب دانشگاه پيام نور در شهرهاي افغانستان و تحصيل 2126 دانشجوي افغان در اين مراکز، گفت: حدود 7 هزار نفر از دانشجويان افغان نيز در واحدهاي دانشگاه پيام نور در ايران تحصيل ميکنند که براي حضور بيشتر دانشجويان افغانستاني مي توان ظرفيت پذيرش اين دورهها را افزايش داد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري کشورمان درمورد تأسيس دوره هاي مشترک علمي، تقابل استادان و دانشجويان دو کشور، برگزاري دورهها و کارگاههاي آموزشي و تعريف پروژههاي تحقيقاتي مشترک ميان دانشگاههاي ايران و افغانستان استقبال کرد و در جهت اعتلاي آموزش عالي افغانستان و حل مشکلات دانشجويان شاغل به تحصيل افغان در ايران قول مساعد داد.
فريده موماند نيز در اين ديدار با تشکر از مساعدت وزير علوم کشورمان براي توسعه آموزش عالي افغانستان گفت: ما انتظار داريم کمکهاي جمهوري اسلامي ايران در تمام زمينهها و شاخصهاي آموزش عالي شامل حال کشورمان شود که از مهمترين اين موارد مي توان به تربيت نيروي انساني براي تدريس در دانشگاهها، افزايش پذيرش دانشجويان افغان در دانشگاههاي ايران در رشتههاي مورد نياز و همچنين تجهيز آزمايشگاههاي دانشگاهي افغانستان اشاره کرد.
وي همچنين ايجاد مراکز پژوهشي در دانشگاههاي افغانستان در جهت تقويت امر پژوهش و برگزاري دوره هاي مشترک کارشناسي ارشد و دکترا در افغانستان را خواستار شد.
موماند ضمن دعوت از فرهادي براي سفر به افغانستان و بازديد از مراکز آموزش عالي اين کشور، از وزير علوم کشورمان خواست در خصوص حل مشکلات دانشجويان افغانستاني اعم از نحوه پرداخت شهريه، اخذ ويزاي دانشجويي و مواردي از اين قبيل مساعدت لازم صورت گيرد.
در اين ديدار که حسين سالار آملي قائم مقام وزير علوم در امور بين الملل، ابراهيم خدايي معاون وزير علوم و رييس سازمان سنجش آموزش کشور، مجتبي صديقي معاون وزير علوم و رئيس سازمان امور دانشجويان، علي اصغر رستمي ابوسعيدي رييس دانشگاه پيام نور و حسين سليمي رييس دانشگاه علامه طباطبايي حضور داشتند، راهکارهاي کمک به ارتقاي آموزش عالي افغانستان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]