واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۲۲ب.ظ)
انرژيهاي تجديدپذير، دومين منبع توليد انرژي الکتريسيته در جهان موج - آژانس بينالمللي انرژي اعلام کرد: آخرين بررسيها نشان ميدهد، ۲۲ درصد انرژي الکتريکي جهان از محل منابع تجديدپذير توليد ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، بر اساس دادههاي جديد آژانس بينالمللي انرژي در سال ۲۰۱۴، توليد انرژي الکتريکي در ۳۴ کشور عضو OECD (سازمان همکاريهاي اقتصادي و توسعه) به حدود ۱۰۷۱۲ تريليون وات ساعت رسيده است که نشان دهنده ۸۶ تريليون وات ساعت کاهش نسبت به سال ۲۰۱۳ است.
يکي از علل اين کاهش، استفاده از سوختهاي فسيلي و هيدرو است که با رشد انرژيهاي تجديد پذير غيرهيدرو (۸.۵ درصد) که بيشتر آن در انرژيهاي خورشيدي و بادي است و انرژي هستهاي (۰.۹ درصد) جبران شده است.
اين گزارش حاکي است: در سال ۲۰۱۴، سلولهاي خورشيدي فوتوولتاييک بر بيوسوخت هاي جامد پيشي گرفت و دومين منبع بزرگ توليد الکتريسيته از منابع تجديد پذير غيرهيدرو در کشورهاي اروپايي OECD شد و در حدود ۱۷.۳ درصد را به خود اختصاص داد. از سال ۱۹۹۰، سلولهاي خورشيدي فوتوولتاييک افزايش متوسطي به ميزان ۴۴.۶ درصد در سال و انرژي بادي ۲۷.۱ درصد را در سال دارا بودهاند.
از طرفي توليد انرژي الکتريکي توسط کشورهاي غير OECD در حال افزايش است. آخرين آمار آژانس بينالمللي انرژي حاکي از افزايش ۲.۹ درصدي انرژي الکتريکي در دنيا ميان سالهاي ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ است.
بر اساس اين گزارش که از سوي مديريت برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران منتشر شده است، دادهها ناشي از ۲ روند متفاوت در کشورهاي OECD و ديگر کشورهاست؛ به طوري که رشد سالانه توليد الکتريسيته در کشورهاي OECD در سال ۲۰۱۰ به بعد تا ۲۰۱۳ داراي رشد (۳.۵- درصد) بوده و اين در حالي است که ديگر کشورهاي جهان، افزايشي به ميزان ۵.۶ درصد داشتهاند. در نتيجه در سال ۲۰۱۱ کشورهاي غير OECD، نخستين بار در تاريخ، الکتريسيته بيشتري نسبت به کشورهاي OECD توليد کردهاند.
همچنين آمارهاي سال ۲۰۱۳ نشانگر آن است که توليد انرژي الکتريکي از انرژيهاي تجديد پذير بر توليد انرژي الکتريکي از گاز طبيعي پيشي گرفته و با حدود ۲۲ درصد از کل انرژي الکتريکي توليدي، معادل ۵۱۳۰ تريليون وات ساعت، جايگاه دومين منبع توليد الکتريسيته را در دنيا پس از زغالسنگ به خود اختصاص داده است. علاوه بر آن در سال ۲۰۱۳ کل انرژي الکتريکي حاصل از منابع تجديدپذير غير هيدرو با افزايشي به ميزان ۵.۴ درصد نسبت به مدت مشابه قبل آن، به ۱۲۵۶ تريليون وات ساعت رسيد و نخستين بار از منابع هيدروکربوري پيشي گرفت.
در همين سال، انرژي الکتريکي توليدي از زغالسنگ به بالاترين حد خود؛ يعني ۹۶۱۳ تريليون وات ساعت رسيد. رشد در توليد انرژي الکتريکي از زغالسنگ مربوط به کشورهاي غير OECD است.
در سطح جهاني، بيشتر انرژيهاي تجديدپذير در بخش خانگي، تجاري و خدمات عمومي مصرف ميشود. در اين خصوص هر ۲ الگو قابل ارائه است؛ در کشورهاي غير OECD تنها ۲۲.۳ درصد از انرژيهاي تجديدپذير براي توليد انرژي الکتريکي و گرما استفاده ميشود و ۶۰.۷ درصد براي مصارف خانگي، تجاري و بخشهاي عمومي است. از طرفي در کشورهاي OECD، بيش از نيمي از انرژي تجديدپذير (۵۸.۵ درصد) براي توليد انرژي الکتريکي و گرما استفاده ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]