واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۲۳ق.ظ)
معاون مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي: بيشترين حجم قاچاق سوخت با رکورد روزانه ٥٠٠ هزار ليتر متعلق به استان هرمزگان است موج - معاون مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي گفت: در حال حاضر، بيشترين حجم قاچاق سوخت با رکورد روزانه ٥٠٠ هزار ليتر متعلق به استان هرمزگان است.
منصور رياحي معاون مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج در رابطه با راه هاي کنترل قاچاق سوخت در کشور، گفت: يکي از راهکارهاي اساسي و اثر بخش براي مقابله با پديده مذموم قاچاق فرآورده هاي نفتي در نقاط مرزي، فروش آن به نرخ تعادلي است. فروش سوخت با نرخ تعادلي به شهرهاي مرزي، موجب خواهد شد تا فرآورده هاي نفتي از مبادي قانوني فروخته شود.
رياحي در رابطه با وضعيت کنترل قاچاق سوخت در کشور، خاطرنشان کرد: برآوردها نشان ميدهد تا سال ١٣٧٨ سهم قاچاق فرآوردههاي نفتي ٣٥ تا ٤٠ ميليون ليتر بود که البته همان زمان هم ٩٠ درصد آن مربوط به گازوييل بود. با ايجاد و راهاندازي سامانه کارت هوشمند سوخت و منطقي شدن عرضه و همچنين افزايش قيمت سوخت پس از اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها، انگيزه براي قاچاق بنزين کاهش يافت.
وي تصريح کرد: از سال ١٣٨٩ تا ١٣٩٠ ميانگين قاچاق روزانه ٣٥ ميليون ليتر گازوييل به پنج ميليون ليتر کاهش يافته است و در ادامه اقدامهايي که در حوزه مبارزه با قاچاق سوخت انجام شد، در فاصله سالهاي ١٣٩١ تا ١٣٩٣ قاچاق سوخت به سه ميليون ليتر در روز رسيد که همه آن مربوط به نفت گاز و نفت کوره است.
رياحي با بيان اينکه در حال حاضر، بيشترين حجم قاچاق سوخت با رکورد روزانه ٥٠٠ هزار ليتر متعلق به استان هرمزگان است، افزود: پس از آن به ترتيب استانهاي بوشهر، سيستان و بلوچستان، خوزستان، آذربايجان غربي، کردستان و کرمانشاه در رديف مناطق مبدأ قاچاق سوخت به شمار ميروند.
وي عنوان کرد: نرخ عرضه سوخت متاثر از عواملي نظير نرخ فروش سوخت در کشور مقابل، نرخ قاچاق سوخت در مرز و نرخ فوب خليج فارس است که قيمت هاي مصوب ما ترکيبي از اين نرخ ها به اضافه سودي براي مرزنشينان تعيين مي شود.
بر اساس اين گزارش، هيات وزيران در جلسه مردادماه سال 1390 بنا به پيشنهاد ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به استناد اصل 138 قانون اساسي جمهوري اسلامي طرحي را تصويب کرد که بر مبناي آن وزارت نفت موظف شد با ايجاد جايگاه هاي عرضه سوخت در مرزها و بازارچه هاي رسمي، نسبت به فروش فرآورده هاي نفتي به ساکنان روستاهاي مرزي در شعاع 20 کيلومتري مرز و با قيمت تعادلي کمتر از قيمت فروش در استان هاي مرزي کشور مقابل اقدام کند. در راستاي اجراي اين مصوبه در حال حاضر و با گذشت بيش از چهار سال از اجرايي شدن آن ميانگين قاچاق روزانه ٣٥ ميليون ليتر گازوييل به ٥٠٠ هزار ليتر کاهش يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]