تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805075330




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مردم خاطراتشان از محرم را بنویسند/ از نثر عاشواریی غافلیم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نامورمطلق:
مردم خاطراتشان از محرم را بنویسند/ از نثر عاشواریی غافلیم

بهمن نامور مطلق


شناسهٔ خبر: 2952059 - چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹
فرهنگ > شعر و ادب

نامورمطلق عضو ایرانی مركز جهانی مطالعات ادبیات تطبیقی پاریس گفت: جا دارد مردم شروع كنند به نوشتن خاطرات‌شان از روزهای ماه محرم، تجربه زیسته و درک و دریافتی كه از این اتفاق بزرگ دارند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری بهمن نامور مطلق استاد دانشگاه و پژوهشگر هنر درباره بازتاب واقعه عاشورا در ادبیات كشورمان گفت: فرهنگ و آیین عاشورا در ادبیات پژوهشی و مستند ما بیشتر از ادبیات داستانی بازتاب داشته است و این موضوع از چند جنبه قابلیت بررسی دارد.

نامورمطلق با بیان اینكه ما در آیین عاشورا زندگی می‌كنیم و از آن منفك نیستیم، اظهار كرد: از این جنبه، می‌توان گفت این اتفاق مثبتی تلقی می‌شود؛ چرا كه ما آنقدر در واقعه عاشورا زندگی می‌كنیم كه از آن فاصله روایی نگرفته‌ایم كه نویسندگان احساس نیاز كنند باید آن را در قالب‌هایی مانند داستان یادآور شوند. ضمن اینكه عاشورا به قدری گسترده و بسیط است كه انتخاب یك زاویه برای روایت آن، كار ساده‌ای نیست. عاشورا پایان ندارد كه بتوان درباره آن مطلبی را به انتها رساند، این واقعه به قدری عمیق و عظیم است كه از توان هر كسی برنمی‌آید بتواند آن را به درستی و با جامعیت روایت كند.

عضو ایرانی مركز جهانی مطالعات ادبیات تطبیقی پاریس ادامه داد: از زاویه دیگر می‌توان این قضیه را به صورت شخصی هم نگاه كرد و در قالب خاطره به آن پرداخت و این خاطرات و رویدادها را به نسل آینده منتقل كرد.

وی تاكید كرد: همان طور كه می‌بینیم، جایی كه موضوع شخصی می‌شود این اتفاق افتاده و مورد استقبال هم واقع شده؛ به عنوان مثال در عكاسی یا سینما روایت‌های شخصی افراد از ماه محرم به تصویر كشیده شده كه مورد اقبال قرار گرفته اما در حوزه ادبیات این اتفاق كمتر رخ داده است.

نامورمطلق با اشاره به اینكه عده‌ای زهد نوشتن دارند، گفت: با این حال باید به این فكر كرد كه اگر در گذشته مرثیه‌ها نوشته نمی‌شد، امروز فاقد این سرمایه‌ بودیم. بنابراین ما هم باید برای رساندن این فرهنگ به نسل‌های آینده تولید محتوا كنیم. این موضوع نه تنها برای انتقال به نسل آینده بلكه برای انتقال به فرهنگ‌ها و ترجمه به زبان‌های دیگر هم ضرورت دارد. مردم كشورهای دیگر در ماه محرم متوجه می‌شوند كه اتفاقی افتاده اما ممكن است روایت‌های ناصحیح و مغرضانه‌ای به دست‌شان برسد و چه بهتر كه نسبت افراد را با این اتفاق، به شكل درستی به آن ها ارائه كنیم.

این عضو فرهنگستان هنر در ادامه اظهار كرد: جا دارد نگارش هم بخشی از آیین محرم شود، سهم نثر را در آیین عاشورایی تقویت كنیم و همان طور كه هیئت‌های عزاداری به صورت خودجوش شكل گرفتند، به همین صورت مردم شروع كنند به نوشتن خاطرات‌شان از روزهای ماه محرم، تجربه زیسته و درك و دریافتی كه از این اتفاق بزرگ دارند.

وی تاكید داشت: به نظر می‌رسد تنها به شعر و مداحی توجه نشان داده شده و از نثر غافل بوده‌ایم. در گذشته خاطرات و حدیث نفس هم مهم بوده است، همان طور كه نظام شعری اهمیت دارد، نثر هم  كاركردهای خودش را دارد. كافی است منفذی در زمینه نگارش نثر درباره عاشورا باز شود و سیل خروشان و جریان بزرگی را در ادامه خواهیم دید.

نامورمطلق در پایان گفت: بخش گروهی آیین عاشورایی كه مبتنی بر شعر و مداحی است قوی است اما نیاز داریم افراد در بخش فردی هم منبعی در این زمینه داشته باشند.   نثر این امكان را به ما می‌دهد كه در خلوت خودمان، آیین و فرهنگ عاشورا را مرور، بازسازی و تقویت كنیم، اگر بتوانیم این جریان را به یك فرایند درونی تبدیل كنیم و در طول سال با آن مواجهه داشته باشیم، تاثیر بسیار پایدارتری خواهد داشت.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن