واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۶ب.ظ)
وزير علوم: حافظه تاريخي و حفظ ميراث کمک بزرگي به حفظ فرهنگها خواهد کرد موج-وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: حافظه تاريخي و حفظ ميراث مستند به طور قطع و يقين کمک بزرگي به حفظ فرهنگها و تمدنها خواهد کرد و اجازه نخواهد داد ملتها، هويت خود را از دست بدهند و با انقطاع و گسست فرهنگي روبهرو شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، فرهادي در مراسم گراميداشت روز جهاني ميراث ديداري و شنيداري و رونمايي از دو اثر ايراني ثبت شده درحافظه جهاني اظهار داشت:يکي از اقدامات قابل احترام يونسکو با توجه به رسالت خطير خود در حفظ گنجينههاي فرهنگي، علمي، معنوي و زيستي، تدوين «برنامه حافظه جهاني» در سال 1992 است.
وي ميراث مستند را منعکس کننده تنوع زبانها، مردمان و فرهنگها دانست و افزود: اين ميراث، آينه اي است که تمام دستاوردهاي بشري را ميتوان به طور شفاف در آن رؤيت کرد و حافظه جهاني، نمايانگر انديشهها، اکتشافها و دستاوردهاي جامعه بشري است که حفظ و نگهداري آن اهميتي حياتي دارد؛ زيرا اين ميراث، عامل مهم پيونددهنده گذشته و حال و عاملي در شکل دادن آينده فرهنگها و ملتهاست.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري هدف از ايجاد برنامه حافظه جهاني را افزايش آگاهي مردم جهان نسبت به ميراث ملل، بهبود شرايط حفاظت از ميراث مستند و ارتقاي دسترسي عمومي به اين ميراث دانست و گفت: واژه ميراث را يونسکو بدين جهت به کار ميبرد که براي آيندگان ارثي هويتي و فرهنگي باقي بماند تا بر مدار آن کيستي و چيستي خود را دريابند. خوشبختانه اين سياست، با سياستهاي کشور ما کاملاً هماهنگ است.
وي خاطرنشان کرد:خوشحاليم که 9 اثر برجسته از کشور ما در فهرست حافظه جهاني ثبت شده که اين اقدام در جهت حفظ هويت و تمدن ايراني – اسلامي بسيار ارزشمند است.
فرهادي افزود: انتخاب دو اثر برجسته از کشورمان، کليات سعدي و مسالک والممالک اصطخري و درج آن در فهرست ميراث مستند، اقدامي قابل تقدير است و من وظيفه خود ميدانم در جايگاه وزير علوم، تحقيقات و فناوري از اعضاي کميته ملي حافظه جهاني تقدير و سپاسگزاري کنم.
وي تصريح کرد: بي شک، انبوهي از آثار فاخر و برجسته در حوزه ميراث مستند در کشور ما وجود دارد که با پيگيريها و تلاشهاي اعضاي کميته ملي قابل احيا و ثبت خواهد بود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري اظهار داشت: وظيفه خود ميدانم دست اندرکاران اين برنامه در کشورمان و در سازمان يونسکو قدرداني کنم و توجه عزيزان را به اين مهم جلب کنم که تاريخ دستاوردهاي بشر،حماسهاي تکرارناشدني است و ميراث مستند، توجه آيندگان را به هويت فرهنگي و تمدني خود جلب ميکند.
وي گفت: اين نگراني وجود دارد که بشر بدون توجه به ميراث فرهنگي و هويتي خودش و به واسطه شيب تند تحولات تکنولوژيک، از فطرت تعالي خواه و خداجوي خويش فاصله بگيرد و از طرف ديگر، همين تکنولوژيهاي ارتباطي به طور بالقوه ميتوانند به عنوان يک تهديد فرهنگي، به يکسانسازي فرهنگي منجر شوند.
وي در خاتمه خاطرنشان کرد: ميراث مستند ما را به تأمل و تفکر در مسير زندگي وامي دارد و به ما ميآموزد که گذشته، چراغ راه آينده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]