تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803606306




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سبک‌های رفتاری شهروندان تهرانی در ایام محرم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سبک‌های رفتاری شهروندان تهرانی در ایام محرم
بیش از ۸۵ درصد شهروندان تهرانی بصورت حضوری در مراسم دهه اول محرم شرکت کرده‌اند و ۷.۴ درصد فقط از طریق تلویزیون مراسم محرم را دنبال کرده‌اند.
کد خبر: ۵۴۲۱۱۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳ - 25 October 2015


بیش از ۸۵ درصد شهروندان تهرانی بصورت حضوری در مراسم دهه اول محرم شرکت کرده‌اند و ۷.۴ درصد فقط از طریق تلویزیون مراسم محرم را دنبال کرده‌اند.


به گزارش خبرگزاری فارس، غلامرضا مقدم و علی حاتمی اعضای هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ هنر و معماری جهاد دانشگاهی، محرم سال گذشته پژوهشی با عنوان سبک‌های رفتاری شهروندان تهرانی در ایام محرم با نمونه 1300 نفری در مناطق 22 گانه شهر تهران انجام داده‌اند که یافته‌های آن نشان می‌دهد:


بر اساس نتایج بدست آمده در خصوص نحوه حضور در مراسم عزاداری، 54 درصد از پاسخگویان همراه با خانواده، 26 درصد به صورت فردی، و 15 درصد همراه با دوستان و همسایگان خود در مراسم عزاداری حاضر شده اند. همچنین حضور جوانان 18 تا 29 سال نسبت به دیگر گروه‌های سنی در تکیه‌ها و عزاداری‌های خیابانی بیشتر از دیگر گروه‌ها به چشم می‌خورد. در مقابل مسن‌تر‌ها بیشتر ترجیح داده‌اند در مراسم مساجد شرکت کنند.


در بخشی از این مطالعه به بررسی سبک نوحه خوانی و روضه خوانی و نگرش شهروندان تهرانی به آن پرداخته شده است. پاسخ‌های دریافتی از پاسخگویان گویای این موارد است که 5/62 درصد از پاسخگویان در ایام محرم فقط موسیقی مذهبی گوش می دهند. 17 درصد در این ایام موسیقی شاد گوش نمی‌­دهند و 3/6 درصد این محدودیت را فقط برای روزهای تاسوعا و عاشورا قائل هستند و در این دو روز موسیقی شاد گوش نمی­‌دهند در کنار این افراد 1/7 درصد از پاسخگویان هم برایشان فرقی نمی‌کند و مثل سایر ایام سال همه نوع موسیقی گوش می‌کنند.


در مورد نحوه پوشش در محرم و بالاخص در دهه اول، 2/43 درصد گفته‌اند خود را مقید می دارند و در ایام محرم حتماً مشکی می‌پوشند. 8/11 درصد فقط در روزهای تاسوعا و عاشورا مشکی می‌پوشند و 7/3 درصد به هنگام حضور در مراسم عزاداری رخت مشکی به تن می کنند. در مقابل 2/23 درصد معتقدند پوشش آن‌ها مثل طول سال است و تغییری در پوشش خود ایجاد نمی کند و 1/18 درصد گفته‌اند در این ایام فقط سعی می کنند از رنگ‌های شاد در لباس هایشان استفاده نکنند ولی در استفاده از سایر رنگ­‌ها مشکلی ندارند.


در پایان باید به این نکته اشاره داشت که بین نوع سبک زندگی افراد و تعداد روزهایی که آنها در مراسم عزاداری در دهه اول محرم شرکت کرده‌‌اند رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. هر چه سبک زندگی افراد مدرن­تر می‌شود میزان مشارکت آنها بر اساس تعداد روزهای حضور در مراسم عزاداری کمتر می­ شود با این حال در مورد حضور مستقیم در مراسم، یافته‌های این تحقیق شاهد آن است که فارغ از نوع سبک زندگی 85.3 درصد از شهروندان در مراسم عزاداری محرم شرکت کرده­‌اند و 7.4 درصد از طریق تلویزیون برنامه­‌های محرم را پیگیری کرده ­اند و تنها 7.3 درصد اصلاً در مراسم شرکت نداشته‌­اند. این نتایج به موضوعی دیگر نیز اشاره دارد و آن اینکه با وجود آنکه میزان تعداد روزهای حضور در ایام محرم با سبک زندگی در ارتباط است با این حال اکثریت افراد (اعم از سنتی یا مدرن) در مراسم عزاداری ایام محرم شرکت می‌کنند که این امر بیانگر آن است که عزاداری محرم تبدیل به جزئی از زندگی روزمره‌ی اکثریت شهروندان شده است. همچنین در ارتباط با مکان­‌های عزاداری ما شاهد آن هستیم که، بیشترین مکانی که از سوی افراد با سبک زندگی سنتی انتخاب شده است مسجد (30.7 درصد) و سپس حسینیه‌­ها (25.6 درصد) است، برای افراد با سبک زندگی بینابین حسنیه­‌ها (31.7 درصد) در اولویت بوده و در نهایت آنها که از سبک زندگی مدرن­تری برخوردارند دستجات عزاداری خیابانی با 31.9 درصد در صدر انتخاب آنها بوده است. اینکه مکان عزاداری برای طیف مدرن‌ها، فضای عمومی شهری یعنی خیابان باشد حائز اهمیت می‌باشد از آن جهت است که نشانگر "سیالیت عرصه‌ی عزاداری مذهبی" است. در واقع جریان سنت‌گرا تمایلش آن است که اغلب مراسم عزاداری در مکان‌هایی به مانند مساجد، حسینیه‌ها و تکایا انجام شود چرا که این مکان‌ها در روایت سنت‌گرای دینی، دارای مرکزیتی هستند که عموم طیف سنتی با حضور در آن، هویت سنت‌گرای خویش را حفظ و تقویت می‌نمایند. در حالیکه جریانات مدرن و یا متمایل مدرن به واسطه‌ی نوع مواجهه‌ی متفاوتی که با امر دینی دارند با راه اندازی دستجات عزاداری خیابانی قائل به نوعی "سیالیت مکانی" هستند که نقطه‌ی عزیمت عزاداری محرم را نه مساجد یا حسینیه‌ها که عرصه‌ی عمومی فضای شهری یعنی خیابان قلمداد می‌نمایند.


در ارتباط با ذائقه افراد در مورد نوع ذکر مصیبت نیز این چالش مواجهه مدرن­ ها و سنتی‌ها پر رنگ‌تر می‌شود. 93.8 درصد از افرادیکه دارای سبک زندگی سنتی هستند، ذکر مصیبت و مداحی به شکل سنتی را می‌پسندند. در حالی‌که 62 درصد افراد دارای سبک زندگی  مدرن ذکر مصیبت با ریتم­‌ها و آهنگ­‌های جدید را ترجیح داده­‌اند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن