واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وقتی افت کردم گفتند کار احمدی تمام شده، باید سراغ ورزشکار دیگری برویم
احمدی: بارها ثابت کردم توانایی گرفتن مدال طلا را دارم/استفاده از روانشناس برای مسئولان هم لازم است
قهرمان تیراندازی جهان میگوید هم ورزشکاران و هم مسئولان باید از روانشناس استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، الهه احمدی تیرانداز قهرمان جهان یکی از ورزشکارانی است که بعد از وقفهای کوتاه این روزها به اوج برگشته است. وی موفق شد در مسابقه فینال فینالیستها مدال طلا را کسب کند و در مسابقات قهرمانی آسیا در هند نیز به عنوان قهرمانی برسد. ملیپوش کشورمان در مسابقات جهانی آذربایجان علاوه بر کسب مدال طلا سهمیه المپیک ریو2016 را به دست آورد. متن گفتوگوی فارس با احمدی را در زیر میخوانید: فارس: الهه احمدی بعد از وقفه کوتاه در حال حاضر به اوج رسیده است که نمونه آن را میتوان در قهرمانی فینال فینالیستها دید. بعد از وقفهای که برایم به وجود آمد و برای هر زنی طبیعی است با توجه به اینکه یک سال و نیم در هیچ مسابقهای شرکت نکرده بودم افت داشتم. در طول یکسال تلاش کردم هم از نظر روانی و هم آمادگی بدنی به اوج برسم. فارس: نگران نبودی بعد از یک سال و نیم دوباره جایگاه قبلیات را به دست نیاوری؟ نگران این موضوع نبودم؛ مطمئن بودم اگر دوباره تلاش کنم میتوانم به همان جایگاه قبل برسم، اما چیزی که مرا ناراحت میکرد این بود که بین احمدی گذشته با احمدی که دچار افت بود برخورد متفاوتی را دیدم. چرا باید در برخورد و نگرش روی ورزشکاری که قبلاً در اوج بوده و بعد از آن به دلایلی افت داشت صحبتها متفاوت باشد؟ البته در این مدت من تلاش کردم دوباره به اوج برسم که این موضوع را اول از خدا و بعد از پدرم دارم. من کارم را در تیراندازی با پدرم شروع کردم و در همین سطح هم او مربی شخصی من است، در دوران سختی که داشتم نزد پدرم تمرین کردم.
فارس: این نگرش متفاوت که صحبت کردی از سوی مسئولان بود، خبرنگاران یا ورزشکاران؟ این طبیعی است وقتی ورزشکاری چیزی برای نشان دادن داشته باشد همه میبینند، اما زمانی هم وجود داشته که ورزشکاری که مطرح بوده و بعد افت کرده صحبتهای دیگری در موردش مطرح شده است. به عنوان مثال زمانی که افت کردم میگفتند احمدی کارش تمام شد، سراغ ورزشکار دیگری باید برویم اما کسی در این مدت توجه نکرد که باید در این شرایط وسایل و امکانات مناسب در اختیارم قرار دهند تا تواناییام دوباره مانند گذشته شود. وقتی با پدرم و همسرم در این مورد صحبت کردم فهمیدم تا زمانی که ورزشکار مدال کسب کند مورد توجه است و این موضوع با اینکه میگوییم اخلاق مهمتر از ورزش است منافات دارد اما اشکالی ندارد، اینها طبیعی است. با توکل به خدا این دوران را گذراندم و همه چیز مانند دو سال قبل است؛ حالا همه خوشحال هستند و توقع مدال دارند. فارس: این توقع مسئولیت شما را برای کسب مدال در المپیک سنگین نمیکند؟ به یک نکته پی بردم، چه زمانی که در اوج باشم و چه زمانی که افت کرده باشم تنها هستم، چرا؟ چون من میمانم و با توقعات زیاد که باید خودم تلاش کنم و به سمت هدفم بروم، اما بیشتر به این نگاه میکنم که مردم چه میخواهند. تلاش من این است توقعات آنها را برطرف کنم. این موضوع غیر روانشناسی است که تمام سنگینی مسئولیت را روی دوش یک شخص بیندازند. مانند اینچئون که ندیدند غیر از من هم ورزشکاران دیگری هم هستند همین سنگینی مسئولیت باعث شد نتوانم در انفرادی مدال بگیرم. اگر بتوانیم توقعات و مسئولیتها را تقسیم کنیم دیگر برای یک مسئول این نیاز توسط یک نفر برطرف نمیشود. البته نمیگویم توقعاتی که وجود دارد غیر منطقی است اما مسئولان هیچ وقت تیراندازی نکردهاند که ببینند چقدر استرس بالاست. همه چیز به روز مسابقه بستگی دارد.
فارس: خیلیها بودهاند با وجود مدالهای زیاد نتوانستهاند در برههای از مسابقات جهانی یا المپیک مدال بگیرند. شاید من جزو کسانی باشم که نسبت به سایر ورزشکاران جهان مدالهای کمتری دارم اما قبل از مسابقات بزرگ باید روانشناس حضور داشته باشد که شرایط را از نظر منطقی و علمی نه احساسی فراهم کند. البته روانشناسان باید در کنار مسئولان هم باشند و توضیح دهند تمرکز روی یک ورزشکار همیشه نتیجه نمیدهد حتی آنها باید دقت کنند که در پیامهای تبریک و توقعات چطور صحبت میکنند. فارس: همیشه حضور روانشناس در ورزش به عنوان یک حلقه گمشده یاد میشود، این موضوع را قبول داری؟ بله ما در کنار ورزشکاران روانشناس نداریم، من در بازیهای آسیایی اینچئون افت داشتم و یک سال است که به طور مداوم با یک روانشناس ارتباط دارم. در این یک سال او شرایط را منطقی کرد، عدم حضور روانشناس ورزشی در کنار همه حتی رئیس فدراسیون هم مشخص است و این نبود احساس میشود. برایتان مثالی میگویم، میدانید تأثیر یک داروی شیمایی مانند استامینوفن بسیار سریع است اما شما میتوانید در مدتی طولانی از داروهای گیاهی استفاده کنید که در این صورت نیازی به داروی شیمایی احساس نمیشود، حضور روانشناس هم به همین صورت است. اگر به موقع و طولانی از روانشناس استفاده کنیم دیگر به یک داروی شیمایی نیاز نخواهد بود. یک ورزشکار همیشه نمیتواند مدال طلا بگیرد در این صورت برگزاری مسابقه بیمعناست اما الهه احمدی توانایی گرفتن مدال طلا را دارد چون بارها این موضوع را ثابت کرده است. فارس: از مسابقات قهرمان قهرمانان بگو، فکر میکردی به مدال طلا برسی؟ من قبل از مسابقات فکر نمیکنم اما برای کسب مدال تلاش میکنم. تعداد شرکتکنندگان در این مسابقه کم بود. در یک سال اخیر 10 ورزشکاری که امتیازات بیشتری از مجموع مسابقات کسب کرده بودند حضور داشتند خودم فکر میکردم به فینال برسم اما با توجه به اینکه سیستم امتیازدهی در فینال با مقدماتی بسیار متفاوت است و حتی خطای یک دهم ممکن است شما را از حریفان عقب بیندازد برایم غیرقابل پیشبینی بود که به مدال طلا برسم اما توانستم. انتهای پیام/ک
94/07/14 - 00:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]