تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826928148




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه اما و اگرها بر سر خط لوله صلح


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سایه اما و اگرها بر سر خط لوله صلح
باگذشت چند سال از قرارداد گازی ایران و پاکستان هنور پروژه صلح به صلح ختم نشده به گونه ای که چندین بار مقامات پاکستانی به بهانه تحریم‌ها از انجام کار سربازده است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قرارداد گازی ایران و پاکستان که به خط لوله صلح مشهور است در اوایل سال2004  پس از کش و قوس های فراوان میان روسای جمهور دو کشور به امضا رسید و قرار شد که 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران و 1000 کیلومتر در پاکستان احداث شود تا براساس آن روزانه 60 میلیون مترمکعب گاز از طریق این خط لوله 56 اینچی به پاکستان صادر شود و ایران متعهد می‌شود که تا مدت 25سال، گاز خود را با قیمت توافقی به پاکستان بفروشد.
 
ساخت این خط لوله که از سال 2002شروع شد، قرار بود در سال 2014 به بهره‌برداری برسد که با کنارکشیدن هند از این پروژه و تعلل پاکستان درساخت خط لوله در داخل این کشور، نیمه‌کاره رها شد و با گذشت چندین سال به اتمام نرسید طوری که کشور پاکستان علت عدم شروع فعالیت را ناتوانی درتامین هزینه‌ها عنوان کرده و گفته بود از شرکت‌های ایرانی، روسی و چینی درخواست کرده است به عنوان مجری ساخت خط لوله مشارکت کنند.
 
براساس این گزارش؛ پاکستان برای پیشبرد اهداف خود از ایران در زمان دولت دهم (سال 91) درخواست وام 500 میلیون دلاری می کندو رییس جمهور وقت درجریان سفربه اسلام‌آباد این درخواست  را قبول می کند.
 


سایه اما و اگرها بر سر خط لوله صلح



براساس این توافقنامه قرار شد ایران 250 میلیون دلار به دولت پاکستان درقالب یک وام اعطا کند و 250 دلار مابقی ازطریق بانک‌های ایران پرداخت نماید.

 
طبق قرارداد سال 2002 قراربراین شد که ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزارمترمکعب و سالانه 7.8 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر کند.
 
 
لازم به ذکر است که اسلام‌آباد قصد داشت از این وام برای پیشبرد کارهای مهندسی و تامین مصالح برای احداث بخش پاکستانی خط لوله IP استفاده کند و علاوه برسرمایه‌گذاری مالی ایران، اسلام‌آباد به دنبال جذب اعتبار از سوی خریداران برای این پروژه نیز بود.
 
 
اما با روی کار آمدن دولت یازدهم ایران درخواست اعطای وام ۵۰۰ میلیون دلاری به پاکستان را رد کرد وبیژن نامدار زنگنه، وزیرنفت  اعلام کرد تازمانی که هند به عنوان دومین مصرف‌کننده گاز این خط لوله اعلام آمادگی نکند، ایران تمایلی به بهره‌برداری از این مسیرانتقال نخواهد داشت.
 
اما باگذشت چند سال از این موضوع هنور پروژه صلح به صلح ختم نشد به گونه ای که چندین بار زنگنه به دلیل عقب نشینی پاکستان اعلام کرده بود امید به صادرات گاز به کشور ندارم.
 
این موضوع از اینجا نشات می گیرد که پاکستان ادعا می کند به دلیل نبود اعتبار و موضوع تحریم ها نمی تواند این خط لوله را به سرانجام برساند. این در حالیست که حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت در امور شرکت ملی گاز ایران تاکید می‌کند که ایران کاملا به تعهدات خود عمل کرده تا جاییکه ایران مسیر گازرسانی به طور کامل اجرا کرده است.
 
حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت در امور شرکت گاز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با پروژه خط لوله پاکستان (خط لوله صلح) گفت: پاکستان در حال حاضر ادعا می‌کند به دلیل تحریم نمی‌تواند این پروژه را اجرایی کند.
 
مسئولان این کشور تأکید بر این دارند که در صورت لغو تحریم‌ها 90 کیلومتر از مرز خود را لوله‌کشی خواهند کرد.
 
وی در خصوص درخواست وام 500 میلیون دلاری پاکستان از ایران گفت: دولت قبل ظاهرا قراردادی را با این کشور امضا کرده بود بنابراین بر اساس اطلاعات به دست آمده ظاهرا دولت قبل وعده وعیدهایی را برای پیشبرد صادرات خود به این کشور داده بود اما با روی کار آمدن دولت جدید عملا این کار منتفی شد و هیچ گونه پولی برای این کشور پرداخت نشده است.
 
عراقی افزود: پرداخت وام برای یک کشور که مشتری گاز ایران است کاملا منطقی نیست این کار به هیچ عنوان عملیاتی نمی‌شود چرا که وزیر نفت چندین بار اعلام کرده که بود که امیدی به صادرات گاز به پاکستان را ندارم بنابراین در صورت اجرای خط لوله توسط پاکستان صادرات گاز به این کشور تحقق پیدا خواهد کرد.
 
وی خاطرنشان کرد: ایران به طور کامل مسیر مورد نظر خود را لوله‌کشی کرده و منتظر است که پاکستان وظیفه خود را انجام دهد به طوری که هم‌اکنون ایران آمادگی صادرات گاز به این کشور را دارد.
 
اگرچه تحریمها در سالهای گذشته برکشور تاثیرات نامطلوبی گذشته است اما این طور به نظر می‌رسد برخی کشورهای به ظاهر دوست از این شرایط سوء استفاده کرده و به بهانه تحریم مانع از اجرای پروژههای ملی ایران شدند امری که باید در شرایط جدید مدنظر مسئولان در تصمیم‌گیری قرار گیرد.
 
انتهای پیام/


اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

تلاش برای کسب سهم 10 درصدی تجارت جهانی گاز
آمادگی برای افزایش تولید 500 هزار بشکه نفت/ بازار صادرات سوخت گسترش می‌یابد
صنعت پتروشیمی تاوان قیمت خوراک گازی را می‌دهد/قانونی برای سوازندن گاز در فلرها نداریم
همکاری با شرکتهای عمانی برای فروش فرآورده های نفتی و پتروشیمی
قرارداد مطالعه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان امضا شد





۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن