تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815679438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خنداننده برتر و نظریه های انتخاباتی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خنداننده برتر و نظریه های انتخاباتی




چندین دهه است که مطالعه و درک رفتار رأی دهندگان در انتخابات به یکی از شاخه های مهم اقتصاد سیاسی تبدیل شده و از عوامل تاثیرگذار بر نرخ مشارکت گرفته تا دلایل انتخاب یک کاندیدای خاص همگی در میان پرسش هایی جای گرفته اند که برای پاسخ دادن به آنها، نظریه های بسیاری از عوامل روانشناختی گرفته تا عواملی صرفا مبنی بر هزینه و فایده ارائه شده است.











روزنامه هفت صبح - آرش پورابراهیمی*: چندین دهه است که مطالعه و درک رفتار رأی دهندگان در انتخابات به یکی از شاخه های مهم اقتصاد سیاسی تبدیل شده و از عوامل تاثیرگذار بر نرخ مشارکت گرفته تا دلایل انتخاب یک کاندیدای خاص همگی در میان پرسش هایی جای گرفته اند که برای پاسخ دادن به آنها، نظریه های بسیاری از عوامل روانشناختی گرفته تا عواملی صرفا مبنی بر هزینه و فایده ارائه شده است.

مسابقه خنداننده برتر برنامه خندوانه که با استقبال قابل توجه مخاطبان مواجه شده فرصت خوبی است که بتوان با توجه به نتایج آن برخی از نظریه های مربوط به انتخابات را با رفتار رأی دهندگان ایرانی سنجید:


خنداننده برتر و نظریه های انتخاباتی



1- دو قطبی سازی

جدا از اینکه دو قطبی سیاسی ایجاد شده بین امین حیایی و امیر مهدی ژوله اقدام درستی بود یا خیر، بی تردید بدون آن ژوله هیچ شانسی برای پیروزی نداشت.

ایجاد دو قطبی توسط کاندیدای کمتر مشهور که در حالت طبیعی شانس کمتری برای موفقیت دارد یکی از شیوه های شناخته شده برای تهییج رأی دهندگانی است که احتمالا قصد شرکت در انتخابات را نداشته اند. در فضای سیاسی ایران، چنین دو قطبی سازی هایی بارها به کار گرفته شده و نتیجه هم داده است.

2- حافظه کوتاه مدت رأی دهندگان


خنداننده برتر و نظریه های انتخاباتی



محققان اقتصاد سیاسی معتقدند که رأی دهندگان معمولا عملکرد کاندیداها را در زمان نزدیک به انتخابات در نظر می گیرند و گذشته آنها را تا حدی فراموش می کنند. برای مثال اگر یک دولت تنها در سال آخر عملکرد اقتصادی خوبی به جای گذاشته باشد از شانس خوبی برای انتخاب مجدد برخوردار خواهد بود حتی اگر سه سال پیش از آن عملکرد قابل دفاعی نداشته باشد.

در مورد رقابت شقایق دهقان و رضا شفیعی جم نیز  پدیده مشابهی رخ داد؛ شفیعی جم در دوران پخش برنامه خندوانه بارها در بخش ایستاده با طنز درخشیده بود اما در روز مسابقه هیچ ابتکار تازه ای را به اجرایش اضافه نکرد و وقت هم کم آورد در حالی که شقایق دهقان در مقایسه با خودش به مراتب بهتر ظاهر شد و با ایده خانم شیرزاد مخاطب را غافلگیر کرد و البته پیروز شد.

3- باید مدرن بود

شکست جمهوریخواهان در آخرین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این پیام را برای آنها به همراه داشت که باید حزب را با مسائل روز هماهنگ کنند، پیامی که محافظه کاران در بریتانیا پیش تر آن را به کار گرفته بودند و در نتیجه اکنون در صحنه سیاسی بریتانیا یکه تازی می کنند.


خنداننده برتر و نظریه های انتخاباتی



علیرضا خمسه هم که بی تردید یکی از بهترین کمدین های تاریخ سیمای ایران است، پیام لزوم به روز بودن را در نظر نگرفت و در اجرای خود از نشانه هایی بهره گرفت که شاید مناسب دهه شصت یا هفتاد شمسی بوده اند.

اشتباه استراتژیک علیرضا خمسه آن هم در روزی که رقیبش هیچ چیزی برای عرضه نداشت باعث شد تا او در راهیابی به مرحله بعد ناکام بماند. در واقع به قول فوتبالی ها آقای خمسه به خودش باخت تا به حریف.

4- دیگران از شما باهوش ترند

اگر کارشناس طنز یا کمدی هستید و تصور می کنید که در برخی از رقابت ها مخاطبان خندوانه در انتخاب فردی به عنوان کمدین برتر اشتباه کرده اند، احتمالا این شمایید که در اشتباهید چرا که طبق ادعای جیمز سورویکی در کتاب خرد جمعی، برآیند نظر یک گروه پرجمعیت در چنین مواردی معمولا هوشمندانه تر از نظر یک فرد است حتی اگر آن فرد کارشناس موضوع مورد بحث باشد و از تخصص لازم برخوردار باشد. حالا شاید شما با این نظر موافق نباشید اما بهتر است در زیر سوال بردن نظر اکثریت با احتیاط بیشتری عمل کنید.

*محقق رشته اقتصادی سیاسی در دانشگاه هاروارد







تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن