واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۵۷ب.ظ)
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي: 85 درصد اشتباهات در شوک نفتي سال 53 در سالهاي 84 تا 90 عيناً تکرار شد موج-مومني با بيان اين که نظام تصميم گيري در ايران در برابر شوکهاي قيمتي نفت به طرز وحشتناکي آسيب پذير است، گفت: 85 درصد اشتباهات در شوک اول نفتي سال 1353 همانند اشتباهات در سالهاي 84 تا 90 عيناً تکرار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، فرشاد مؤمني استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در نشست تخصصي رسانه و ترويج فرهنگ اقتصاد مقاومتي که با حضور مير علي اشرف عبدالله پوري حسيني رئيس سازمان خصوصي سازي، و برخي اصحاب رسانه برگزار شد، افزود: در حال حاضر ايران از جنبه اقتصادي شرايط خطير و پيچيده اي را تجربه ميکند.
وي اظهار داشت: يکي از گرفتاريهاي بزرگ عرصه معرفتي برخورد سهل انگارانه با مفاهيم کليدي است و اين در حالي است که برخي از زبان شناسان، توسعه نيافتگي را برخورد سهل انگارانه با مفاهيم ميدانند.
مؤمني با تاکيد بر فهم کليدي در سهم به فعاليت رساندن مفهوم واژهها در عباراتي نظير توسعه، عدالت اجتماعي و حتي دانشگاه، گفت: اقتصاد مقاومتي با ساخت رانتي برخي افراد مواجه ميشود و اين افراد بدون ارتقاي فهم علمي مواردي را مطرح ميکنند.
اين استاد دانشگاه با تاکيد بر برداشت ناقص قشرهاي مختلف جامعه از اقتصاد مقاومتي، اظهار داشت: کشورهاي صنعتي در سالهاي گذشته با طيف وسيعي از شوکهاي برون زا مواجه شدند که کنترل آن در درون سيستمهاي مالي امکان پذير نبود.
وي ادامه داد: البته اين يک واقعيت است که شوکهاي برون زا همواره دربرگيرنده فرصتها و تهديدها هستند بنابراين شوکهاي برون زا به همان اندازه که دربردارنده تهديدهاي جدي هستند در بردارنده فرصتهاي زيادي نيز هستند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به رانتي برخورد کردن برخي با مسائل و برخورد فرصت طلبانه، ادامه داد: براي جلوگيري از اين امر بايد کانون اصلي تمرکز شفاف سازي شود و اين در حالي است که تمام شوکهاي برون زا در کشورهاي صنعتي براي ما نيز خطرات سنگيني را به همراه خواهد داشت.
مؤمني اظهار داشت: اقتصاد ايران در ربع قرن گذشته با تدابير اقتصادي اداره شده و حتي رويکرد خودزني اقتصادي داشته و برهمين اساس غير از شوکهاي اقتصادي بيروني در زمينه اقتصاد با بينشهاي ضدتوسعه اي و غلط وارداتي مواجه بوديم به طوري که در اين شرايط راه نجات اقتصاد ايران را در شوکهاي درون زا جست و جو ميکردند.
وي ادامه داد: ريشه بي سابقه ترين فاجعههاي انساني و محيط زيستي در 25 سال گذشته در شوکهاي دروني بوده است که آثار فاجعه آميز غيراقتصادي بسيار سنگين تر در مقايسه با مسائل اقتصادي داشته است.
مؤمني با بيان اينکه، انجمن جامعه شناسان ايران در دولت قبل چندين بار تلاش کرد تا همايش ملي آسيبهاي اجتماعي را برگزار کند اما به دليل برخي از مسائل از تشکيل آن جلوگيري شد، افزود: اين در حالي است که آسيبهاي اجتماعي بسيار شکننده تر از حوزه اقتصاد است.
وي با بيان اينکه، هيچيک از مطالعاتي که ذيل اقتصاد مقاومتي صورت گرفته کاري در اين زمينه صورت نداده است، گفت: ايران در سالهاي گذشته بيش از چهار بار رتبه اول فرار مغزها را به دست آورده و اين در حالي است که عليرغم وجود تنگناي مالي اما نيروي انساني ماهر را پرورش داده که در نهايت از کشور خارج شده است.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: براساس آمارها خروج سرمايه از کشور در سالهاي 84 تا 89 حدود 125 برابر شده و اين در حالي است که دولتها بايد به اين امر توجه ويژه کنند.
وي با بيان آنکه، نظام تصميم گيري در ايران در برابر شوکهاي قيمتي نفت به طرز وحشتناکي آسيب پذير است، گفت: 85 درصد اشتباهات در شوک اول نفتي سال 1353 همانند اشتباهات در سالهاي 84 تا 90 عيناً تکرار شده و اين در حالي است که تعداد دانش آموختگان و دانشگاههاي کشور در اين مدت چند برابر شده است.
مؤمني با طرح اين سؤال که انتظارات جامعه و نظام ملي از رسانهها چيست، گفت: رسانهها ميتوانند مردم را به مسائل بنيادي هدايت کنند.
وي با اشاره به ساخت سلسله مراتبي و تاثيرگذاري رسانهها، ادامه داد: دستکاري واقعيت و يا مهندسي تاريخ در اقتصادهاي رانتي در درجه اعلا وجود دارد و اين درحالي است که بخش بزرگي از واقعيت در اقتصاد سياسي نمايش داده ميشود.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: در تمام موارد دو گروه عمده توليدکنندگان و مردم زيان ديدگان اصلي هستند و گروههاي رانت جو در ايران توانستند اتحاد سه گانه رانت جوها، پشتيبانان ساخت قدرت و پشتيبانان در حوزه رسانه ايجاد کنند و با همفکري يکديگر واقعيتها را دستکاري کردند به نحوي که اخراج از کار را تعديل و افزايش قيمتها را اصلاح مينامند.
وي با اشاره به رشد بيش از 10 درصدي نرخ سود در سال 91، ادامه داد: اين در حالي بود که نرخ سود به بهانه رشد تورم افزايش يافت اما حال که نرخ تورم به يک سوم کاهش يافته، اظهار نظرهايي متفاوتي در خصوص نرخ سود ميشود.
مؤمني تصريح کرد: اين در حالي است که شرافت حرفه اي، ملي و انساني ايجاب ميکند تا رسانهها به نحو بايسته اي آموزش ببينند و کانون اصلي عليه تزلزل و پس افتادگي دراقتصاد ايران باشند.
مؤمني با بيان اينکه، طمع ورزان و رانت خوارها داراي رسانه هستند و پرقدرت عمل ميکنند، گفت: بايد از حقوق مردم و توليدکنندگان حمايت شود.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه در پايان گفت: پس از تصحيح سازههاي ذهني بايد تلاش کرد تا نظارت تخصصي مدني را ساماندهي و نيروي محرکه کاهش فساد و ارتقا کيفيت سياست گذاري را در دولت ايجاد کرد.
يادآور ميشود، دوازدهمين نشست از سلسله نشستهاي تخصصي دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانهها با عنوان «رسانه و ترويج فرهنگ اقتصاد مقاومتي» امروز سه شنبه 24 شهريور در دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانهها برگزار شد.
در اين نشست استادان دانشگاه، فعالان اقتصادي و جمعي از اصحاب رسانه ضمن بررسي شاخصها و مؤلفههاي اقتصاد مقاومتي به بحث و تبادل نظر در زمينه راهبردهاي عملياتي اقتصاد مقاومتي در اقتصاد ايران پرداختند.
محو رهاي مورد بحث در اين نشست نيز «تبيين اقتصاد مقاومتي، نقش رسانهها در راهبرد اقتصادي کشور بر اساس الگوي اقتصاد مقاومتي، جايگاه قانونگذاري و نهادهاي نظارتي در اقتصاد مقاومتي و رسانه و الگوي مصرف اقتصادي» بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]