واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۶ب.ظ)
مرمت بناهاي ساساني فيروز آباد به پايان رسيد موج-مرمت بناهاي تاريخي قلعه دختر، کاخ اردشير و منار شهر گور در شهرستان فيروز آباد به پايان رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج محمد حسين کاظمي، مدير داخلي پايگاه ميراث فرهنگي شهرستان فيروز آباد گفت: طبق برنامه ريزيهاي صورت گرفته پروژه مرمتي بناهاي ساساني شهرستان فيروز آباد با اعتباري بالغ بر 300 ميليون تومان به پايان رسيد.
به گفته وي در اين پروژه مرمتي قسمتهايي از قلعه دختر فيروز آّباد، کاخ اردشير بابکان و منار شهر گور مرمت شد.
کاظمي افزود: قلعه دختر با اعتباري بالغ 116 ميليون تومان و کاخ اردشير با اعتبار 110 ميليون تومان و منار شهر گور نيز با 60 ميليون تومان مرمت شدند.
مدير پايگاه داخلي ميراث فرهنگي شهرستان فيروز آباد اضافه کرد: قلعه دختر يکي از قلعههاي مهم و ارزشمند فارس محسوب ميشود که به دليل ويژگيها و ارزشمندي بنا مرمت اضطراري شد.
وي در خصوص ويژگيهاي اين قلعه گفت: اين قلعه که در 6 کيلومتري فيروزاباد، در نزديکي نقش برجسته تنکاب وبر فراز کوه شمالي قرار گرفته است، توسط اردشير بابکان در سالهاي (224 -241 ميلادي) براي حفاظت از شهر و دفاع در برابر حمله اردوان پنجم، آخرين پادشاه اشکاني، ساخته شده است. اين دژ يک فلات کوهستاني را اشغال کرده که از سه طرف بهوسيله تنگ احاطه شده است. اين بنا که به عنوان کاخ و قلعه نظامي مورد استفاده قرار ميگرفته، به جهت تسخير ناپذيري دژ، قلعه دختر خوانده شده است. اين قلعه در تاريخ 12/12/1315 با شماره 269 در فهرست اثار ملي به ثبت رسيده است.
کاظمي ادامه داد کاخ اردشير بابکان نيز يکي از بناهاي منحصر به فرد ساسانيان در شهرستان فيروز اباد است که از کاخهاي دوره ساساني و يکي از جلوههاي هنري معماريان دوره است که در 10 کيلومتري فيروزآباد ودر فاصله 2 کيلومتري شمال ويرانههاي شهر گور قرار دارد.
وي گفت: نوع مصالح به کار رفته در اين بناها و نوع ساخت بنا، طريقه چيدن لاشه سنگها وبه کار گيري ملاط گچ در بين آنها با شيوه معماري آل بويه (قرن چهارم) مطابقت دارد. اين کاخ در تاريخ 15/10/1310 با شماره 89 در فهرست اثار ملي به ثبت رسيده است.
مدير اين پايگاه در خصوص منار شهر گور نيز گفت: اطراف شهر اردشير خوره را که نخستين مرکز سلطنت سلسله ساساني است، تعدادي از مهمترين و استوراترين بناهاي دوره ساساني احاطه کرده است.
درداخل شهر مدور بناي برج مانندي است که به سبب تشابه با منارههاي مسجد مردم آن را منار مي نامندو درگزارش هاي متعدد از آن به عنوان علامت شناسايي شهري نام برده شده که در اوايل قرون وسطي گور نام داشته است و برج در حقيقت درکليه افسانههايي که به اين شهر مربوط ميشود نقش روشني دارد.
درخصوص ساخت اين منار نظريههاي متفاوتي وجود دارد که مناررا به عنوان سمبل قدرت پادشاه يا مرکزي جهت دايره اي شکل درآوردن شهر و يا محل ارتباط با قلعه دختر جهت اطلاع از حملهٔ دشمن و يا مکا ني براي نيايش توصيف کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]