واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۱۷ب.ظ)
پايان مرمت و ساماندهي خانههاي مشارکتي در ابرکوه موج- مرمت و ساماندهي خانه هاي مشارکتي در شهرستان ابرکوه با اعتباري بالغ بر يک ميليارد و سيصد و چهل ميليون ريال به پايان رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، امور فرهنگي و اجتماعي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد محسن ذاکري نيا در اين خصوص گفت: از جمله اين آثار خانه باغ قلعه خسروآباد يکي از بناهاي تاريخي شهرستان ابرکوه که در دهستان فراغه و در روستاي خسروآباد واقع شده است و حدود چهار هزار مترمربع مساحت دارد؛ بناي مذکور با حصاري رفيع و چهاربرج در چهار ضلع به صورت چينه اي بنا شده است.
بناي مذکور متعلق به دوره قاجار است و تحت شماره ۲۵۳۶۰ در تاريخ 18 اسفند سال 87 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. از جمله موارد اقدامات مرمتي آن ميتوان به اندود کاهگل پشت بام، اجراي سيمگل بدنه، اجراي شرفي و اجراي فرش کف اشاره کرد. همچنين اعتبار تخصيص داده شده به مرمت اين بنا مبلغ دويست ميليون ريال است.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي يزد افزود: خانه باغ عظيمي که در روستاي صفي آباد واقع گرديده است، ورودي بنا درقسمت شمالي و داراي گچ بريهاي بسيار زيبا و نفيس در قسمت حياط هست که با سيمگل با رنگ زرد همراه با دم گيري، زيبايي خاصي به بنا بخشيده است. قدمت بناي مذکور پهلوي است. اين اثر نيز در تاريخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۶ با شماره 22775 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است و مرمت آن شامل جمع آوري و تخريب ديوار چينه قديمي و پي کني، تهيه مصالح و اجراي ديوار چينه، تهيه مصالح و اجراي آجر فرش 20 در 20 قم با هر ملات، اجراي بندکشي با پودر سنگ و سيمان سفيد، اجراي اندود کاهگل ته کش به ضخامت 2/5 سانت است که اعتبار تخصيص داده شده به مرمت اين بنا مبلغ يکصد و چهل ميليون ريال است.
وي افزود: خانه باغ اسفنديار خان مربوط به دوره پهلوي اول و در بخش مرکزي، دهستان تيرجرد، روستاي فيروزآباد واقع شده، اين بنا با شماره 22756 در تاريخ ۲۸ اسفند 1386 به ثبت رسيده است. اقدامات مرمتي انجام شده در اين بناي تاريخي شامل کاهگل ته کش پشت بام، کاهگل رو کش پشت بام، کاهگل روکش و چفت گيري طاقچه و سوق درگاه، پله هره اي با بندکشي، اتاق به روش قرنيزي هست و اعتبار تخصيص داده شده به مرمت اين بنا مبلغ يکصد و پنجاه ميليون ريال است.
گفتني است: مرمت و ساماندهي خانههاي مشارکتي در قالب تفاهم نامه منعقد شده بين ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و مالک به صورت پنجاه سهم مالک و پنجاه سهم ميراث و زير نظر اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري انجام شده است و در حال حاضر خانههايي که در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده باشند مشمول مرمت و ساماندهي ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]