واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی به کتاب «علیه ترورویسم»
تروریسم به خانه هجوم میآورد/ پردهبرداری از پشت صحنه یک اتفاق
«فردریک اچ.گارو» در «علیه تروریسم» از پشت صحنه تروریسم، پرده برمیدارد. این کتاب را انتشارات روایت فتح با ترجمه علی عبدالمحمدی روانه بازار کتاب کرده است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، «چیزی از نه صبح یازده سپتامبر 2001 نگذشته بود که خواهرم، فلورنس، تلفن کرد و گفت دو هواپیما به برجهای دو قلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک اصابت کرده و آنها را به آتش کشیدهاند.» حتی اگر به زبان نیاید، باز هم میتوان حدس زد کتاب حاضر درباره چه موضوعی است؛ «تروریسم» و این جملات، بخشی از مقدمه کتاب است، اما آنچه جالب به نظر میرسد، عنوان این مقدمه است، «تروریسم به خانه هجوم میآورد.» «فردریک اج. گارو»، نویسنده کتاب، در مقدمه، پیش از هر چیز به ذکر خاطره یک رویداد تکاندهنده جهانی پرداخته و در لابلای این خاطره، اطلاعات مهمی را گنجانده که بیشتر شباهتهای این جمله تروریستی و حملات دیگر را شامل میشود. شباهتهایی مانند این که خانوادههای قربانیان رخداد یازده سپتامبر هم مانند خانوادههای قربانیان کودتای شیلی از تعیین تکلیف جهانی قربانیان و برگزاری مراسم تدفین کامل محروم شدند، یا این که کودتایی که سالوادور آلنده، رئیس جمهور شیلی، را از قدرت به زیر کشید و دیکتاتوری ژنرال پینوشه را آغاز کرد نیز در یازده سپتامبر به وقوع پیوسته بود. شاید آنچه در این رخداد، کمتر کسی به آن دقت کرد، همین موضوع بود؛ حملات تروریستی به مرکز تجارت جهانی ساختمان وزارت دفاع آمریکا در بیست و هشتمین سالگرد کودتای شیلی انجام شد. این بخشی از اطلاعاتی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده و کتاب «علیه تروریسم» نام دارد.
«فردریک اچ. گارو» کتاب خود را با تعاریف متعدد و متنوع «تروریسم» آغاز کرده و آن را با جنگ علیه تروریسم به پایان برده است. «جنگ علیه تروریسم» که بخش پایانی کتاب را تشکیل میدهد، اتفاقاتی مانند حمله اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان و پاکستان و تروریسم را شامل میشود. در تمام این اتفاقات نیز سیاستهای دوگانه آمریکا در مقابل تروریسم به تصویر در میآید. یکی از این اتفاقها حمله شوروی به افغانستان است: «اتحاد جماهیر شوروی سابق در 1979 به افغانستان یورش برد، اما فقط ده سال بعد با موفقیت تاکتیکهای چریکهای مجاهد محلی یا داوطلبانی از فراسوی مرزها که بعدها انگ تندروهای مسلمان به آنها زده شد، ناچار به ترک شد. در آغاز، دولت ریگان به این مدافعان لقب پیکارجویان راه آزادی را داد، اما دولتهای بعدی آمریکا آنها را تروریست نامیدند.» پشتیبانی آمریکا از شاه سابق ایران، حمایت از صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق، حمایت از اسرائیل به عنوان نماد تروریسم و تمرکز بر تحولات خاورمیانه پس از جنگ جهانی دوم به منظور بررسی ریشههای کنونی جنگ که آمریکا با عنوان مبارزه با تروریسم در خاورمیانه به راه انداخته، بخشهای نخستین فصل این کتاب است. فصل دوم نیز بررسی سایتهای مداخلهجویان واشنگتن در کشورهای مختلف و مسائلی مانند جنگ عراق و نقض حقوق بشر در زندان گوانتانامو را شامل میشود. «فردریک اچ.گارو» در «علیه تروریسم» از پشت صحنه این اتفاق، پرده برمیدارد. این کتاب را انتشارات روایت فتح با ترجمه علی عبدالمحمدی روانه بازار کتاب کرده است. انتهای پیام/
94/06/11 - 11:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]