تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851871366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش حوزه ميراث فرهنگي آموزش است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۱۳ق.ظ)
طالبيان: چالش حوزه ميراث فرهنگي آموزش است موج- نشست هم انديشي چگونگي تحقق مباني برنامه ششم توسعه در بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با حضور اساتيد، کارشناسان و فعالان سه حوزه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين نشست با حضور مسعود سلطاني فر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، ولي الله سيف رئيس کل بانک مرکزي، کاظم جلالي، نماينده مجلس و رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، معاونان سازمان ميراث فرهنگي، اساتيد دانشگاه، فعالان بخش خصوصي و صاحب‌نظران هر سه بخش برگزار شد.
در اين نشست سه پنل تخصصي در حوزه‌هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد و در هر پنل اساتيد، کارشناسان و صاحب‌نظران شاخص هر سه حوزه به بيان نظرات، پيشنهادات و راهکارهاي حل موانع و مشکلات پرداختند.
نشست هم انديشي چگونگي تحقق مباني برنامه ششم توسعه در بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با 15 سخنران اصلي و با رياست سعيد شيرکوند معاون سرمايه گذاري و برنامه ريزي سازمان برگزار شد و در فواصل مختلف، فعالان بخش خصوصي به بيان انتقادات خود پرداختند.
مسعود سلطاني فر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در طول برگزاري اين نشست که از ساعت 15 تا 19 ادامه داشت، با حضور در ميان شرکت کنندگان به تمامي مباحث و مسائل مطرح شده گوش فرا داد.
بزرگ‌ترين چالش حوزه ميراث فرهنگي آموزش است
محمدحسن طالبيان معاون ميراث فرهنگي در اولين پنل تخصصي اين نشست با اشاره به اينکه برنامه ششم توسعه بهترين فرصت براي يافتن راهکارهاي مناسب به منظور چالش‌هاي اين حوزه است يادآور شد: فاصله اي که بين افراد گذشته و فعلي ميراث فرهنگي ايجاد شد موجب شده است که ما از وجود کارشناسان خبره و مسلط بي بهره بمانيم.
وي ادامه داد: ظرفيت سازي يکي ديگر از موضوعاتي است که بايد در حوزه ميراث فرهنگي به آن توجه کرد، پژوهش، مرمت، حفاظت و معرفي نبايد از يکديگر جدا باشند.
معاون ميراث فرهنگي تصريح کرد: اگرچه در دولت تدبير و اميد همکاري دستگاه‌هاي مختلف بسيار شده است، اما ما در اين حوزه به يک عزم ملي نياز داريم چراکه با توسعه لجام گسيخته اي که آغاز شده است اگر همراهي بخشهاي مختلف را نداشته باشيم، امکان حفاظت از آثار را نخواهيم داشت.
طالبيان با بيان اينکه حفاظت از آثار ميراث فرهنگي نيازمند مديريت سامان يافته است، اضافه کرد: در دوران تحريم‌هاي ناعادلانه رابطه ما با دنيا قطع شده بود و امروز اين فرصت پيش آمده که مشارکت و حضور در عرصه‌هاي بين المللي را تقويت کنيم.
براي پذيرايي از ميهمانان بايد آمادگي داشته باشيم
سيد محمد بهشتي رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين نشست گفت: بعد از تلخ کامي‌هاي برنامه 5 ساله چهارم و پنجم، به نظر مي‌رسد، قرار است به صورت جدي اجرا شود، يکي از مهم‌ترين مؤلفه‌هاي برنامه اين است که مديريت پذير و فراگير باشد و بايد فعاليت‌هاي ما با استانداردهاي موجود همخواني داشته باشد.
وي ادامه داد: در حوزه پژوهش بايد به منظومه جهاني متصل و مرتبط شويم و از تجربيات جهاني بهره مند شويم. در شرايط پس از تحريم ما در يک موقعيت ناگزير هستيم، در جريان 2 سال مذاکرات پيچيده و سخت شاهد 2 ونيم برابر شدن گردشگران خارجي هستيم و بايد اين دستاورد را جزء کارنامه وزارت امور خارجه بدانيم؛ چراکه ما در اين دو سال امکان افزايش زيرساخت‌ها را نداشته‌ايم.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي تصريح کرد: رشد ورود گردشگران به کشور بي شک پس از اين توافق موفقيت آميز رشد بيشتري خواهد يافت، گردشگران همانند ميهمانان ما هستند که بايد خودمان را براي ورودشان آماده کنيم، ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري جزء يک بدنه واحد هستند که بايد براي ميزباني از ميهمانان از آن‌ها استفاده کرد.
بهشتي گفت: در شرايط پساتحريم ناگزير هستيم وظايفمان را در حوزه ميراث فرهنگي به درستي انجام دهيم، نبايد مسائل گذشته را يادآوري کنيم و فقط بايد به اتفاقات خوب آينده فکر کنيم.
ميراث فرهنگي نياز به مديريت مشارکتي دارد
مهدي مجابي عضو هيأت علمي دانشگاه علم و صنعت نيز در اين پنل گفت: ميراث فرهنگي يک موضوع عميق و ريشه دار است که به مديريت مشارکتي نياز دارد، ما به يک مکانيزم عملياتي پيچيده نياز داريم.
وي تصريح کرد: مسئله آموزش يکي از مسئوليت‌هاي مهم سازمان ميراث فرهنگي است. وقتي آدم‌ها در اين عرصه صاحب مأموريت هستند بايد نقش زيادي در حوزه آموزش داشته باشند. رويکرد آموزشي که حوزه ميراث فرهنگي را الزام آور مي کند بايد بدانيم چه رويکردي است. اين رويکرد بايد شناخته شود. بحث آموزش اجتماعي بايد مطرح شود.
وي اضافه کرد: ما بايد به موزه محيطي نيز توجه داشته باشيم و موزه‌هايي به وجود بيايد که گرايش‌هاي محيطي داشته باشند و مجموعه اطلاعات فرهنگي را بايد در آن‌ها بايگاني کرد و به موقع برايشان فراخوان داد.
براي توسعه صنايع دستي پيشنهاد ما توجه بيشتر بر صنايع خلاق و فرهنگي است
بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در همايش هم انديشي چگونگي تحقق مباني برنامه ششم توسعه در بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به عنوان رئيس پنل صنايع دستي همايش با اشاره بر لزوم توجه و همکاري با تشکل‌هاي مردم نهاد در عرصه‌هاي مختلف گفت: سازمان با ارتباط نزديک با تشکل‌هاي مردم نهاد در جايگاه خوبي قرار دارد و از اين جهت بايد تبريک گفت، همچنين برگزاري اين دست جلسات در معاونت‌هاي سازمان وجود داشته اما اين نشست به نوعي يک نشست مشترک با حضور همه معاونت‌هاست که بسيار کمک کننده است.
وي با بيان اين مطلب که کشور اکنون در شرايط ويژه اي به سر مي بردافزود: برنامه ششم توسعه، برنامه اقتصاد مقاومتي و شرايط پسا تحريم و برنامه نوشته نشده اقليم‌هاي ايران که بايد به زودي نوشته شود، برنامه‌هايي هستند که بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرندتا با همياري همه جانبه به صورت همزمان پيش رفته و به سرانجام برسند.
وي تصريح کرد: اگر توسعه را تحقق ظرفيت هاي نهفته و سرکوب شده تلقي کنيم سازمان ميراث فرهنگي مي تواند يکي از مهم‌ترين کانون‌هاي توسعه باشد چون در دهه اخير در هر سه بخش سرکوب شده است. سازمان مي تواند در راه توسعه سه بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پيشگام باشد. به همين دليل توسعه يک پديده کل گراست و به نوعي تفسير بخشي از توسعه اشتباه است.
معاون صنايع دستي وهنرهاي سنتي سازمان با اشاره بر نقش پررنگ سازمان در توسعه افزود: هر سه بخش سازمان ميراث فرهنگي بايد به صورت همگام در راه توسعه قدم بردارند که اگر اين سه حوزه با هم ديده شوند به موفقيت مي‌رسيم در سازمان ميراث فرهنگي هيچ يک از حوزه‌ها بر ديگري مقدم نيست و خوشبختانه هر سه حوزه در مديريت کنوني همگام با هم ديده مي‌شوند.
وي تاکيد کرد: برنامه‌هاي توسعه اي مسأله محور هستند که به خاطر گفتماني بودنشان راه حل‌هايي که براي کمک به آن‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد بايد در راستاي رفع موانع توسعه به کار رود. هر برنامه توسعه اي يک الگو دارد که به‌طور معمول در همه جا رعايت مي شود امروزه در همه جاي دنيا تکيه بر صنايع فرهنگي است که بسياري از صنايع را در بر مي‌گيرد، بنابراين پيشنهاد ما توجه بر صنايع خلاق و فرهنگي است.
وي يادآور شد: در برنامه‌هاي گذشته کمترين حضور مربوط به صنايع دستي بود که خوشبختانه در حال حاضر اوضاع آن بهتر شده و گام‌هاي مهمي در اين زمينه برداشته شده است که اميدواريم با اين جايگاه در روند برنامه نويسي مورد توجه قرار گيرد.
نامور مطلق در پايان سخنانش با اشاره بر بيانات مقام معظم رهبري و لزوم توجه و به‌کارگيري آن در راستاي ايجاد توسعه گفت: اميدواريم که بند 51 با همان محتوا و شدت و توجهي که در آن است مورد توجه و پيگيري قرار گيرد، همچنين به همين منظور همکاران ما کمپين حمايت از حمايت و کمپين حمايت در اجراي بند 51 را تشکيل داده‌اند. صنايع دستي، صنايع آينده بشري است که بايد مورد توجه خاص قرار گيرد.
فرش و صنايع دستي بايد در کنار هم ديده شوند
در ادامه پنل صنايع دستي ياوري کارشناس پيشکسوت صنايع دستي با تاکيد بر لزوم توجه اختصاص اعتبار به صنايع دستي و حمايت از آن گفت: متاسفانه در دولت قبل و در چند سال گذشته قيمت توليدات صنايع دستي افزايش قيمت بسياري پيدا کردند به گونه اي که علاقمندان به اين آثار ديگر توانايي خريد ندارند که اين امر براي علاقمندان به صنايع دستي بسيار سخت است.
وي ادامه داد: مشکل اصلي هنرمندان کشور ما اين است که نمي‌توانند سفارش با حجم بالا را قبول کنند به اين دليل که قادر به عملياتي کردن آن نيستند به همين منظور راه چاره را در طي برنامه ششم در ايجاد 10 هزار کارگاه بزرگ، متوسط و کوچک (500 کارگاه کوچک، 1000 کارگاه متوسط و 20 تا 50 کارگاه بزرگ براي کمک به روند توليد و تسريع آن در کشورديديم که به نوعي در بحث ارائه تسهيلات و اخذ سفارش کمک کننده است.
ياوري در پايان خواستار توجه ويژه به بحث صنايع دستي، فرش و سنگ‌هاي قيمتي در کنار هم با مديريتي واحد شد.
صنايع دستي تامين کننده ميراث فرهنگي آينده کشور است
سهرابي کارشناس صنايع دستي در بخش ديگري از اين همايش با تاکيد بر حوزه آموزش در صنايع دستي گفت: صنايع دستي به نگاه يک فرد ميراثي حفظ و حراست از داشته‌هاي تاريخي و فرهنگي است نه فقط مهارت آموزي. وقتي بر روي صنايع دستي تمرکز مي‌کنيم به اين معني است که به ميراث فرهنگي و تاريخ خود توجه داريم.
وي افزود: آموزش صنايع دستي امر آموزش ميراث فرهنگي کشور است که بايد براي حفظ فرهنگ و تمدن، افزايش توان اقتصادي و توليدي کشور به امر آموزش صنايع دستي توجه کرد.
براي توسعه در صنايع دستي بايد از بخش خصوصي بهره گرفت
در پايان پنل صنايع دستي معيني کارشناس صنايع دستي با تاکيد بر رونق بخشي صنايع دستي در کشور گفت: براي رونق دادن به اقتصاد، فرهنگ و داشتن صنايع خلاق نمي‌توان بر بودجه‌هاي دولتي تکيه داشت در اين زمينه‌ها بايد به سمت بخش خصوصي رفت و از توان اين بخش در توسعه کشور و حمايت از دولت گام برداشت.
وي افزود: براي ايجاد شغل از سوي دولت بايد مبالغ بسياري هزينه شود ولي در حوزه صنايع دستي با بهره گيري از توان انساني مي‌توان به راحتي با مبلغي کمتر شغل ايجاد کرد و به رشد و توسعه کشور نيز کمک کرد. صنايع دستي صنعتي مولد است.
گردشگري راه رسيدن به اهداف در ديپلماسي عمومي است
مرتضي رحماني موحد معاون گردشگري در سومين پنل تخصصي اين همايش با اشاره به اينکه تحول بزرگ برنامه ششم توسعه، خارج شدن از نگاه فرهنگي و ايجاد نگاه جامع تر است، افزود: اگر بخواهيم در حوزه ديپلماسي عمومي به اهدافمان برسيم بايد به گردشگري توجه کنيم.
وي ادامه داد: در يک سال اخير با استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب‌نظران و تعامل و هم انديشي با فعالان اين بخش، موضوعات مختلفي به بحث گذاشته شد و نتايج و نظرات جمع آوري شده است.
معاون گردشگري ادامه داد: در جلسات و براساس نظراتي که دريافت کرديم به 4 عنصر مهم در برنامه ريزي برنامه ششم رسيديم، اين 4 عنصر شامل، ايجاد مديريت يکپارچه گردشگري، حمايت‌هاي حقوقي و قانوني از تشکل‌ها و فعالين، تمهيد و ساز و کار ابزارهاي توسعه گردشگري، تامين منابع و تسهيلات مورد نياز براي تاسيسات گردشگري است.
رحماني موحد تاکيد کرد: برنامه ريزي بايد دانش محور، توسعه محور، قانون محور و پاسخگو محور باشد.
لزوم تعريف مقاصد جديد گردشگري
محمدتقي رهنمايي عضو هيات علمي دانشگاه تهران هم در اين پنل تخصصي گفت: اگر به گردشگراني که انسان‌هايي حساس،‌ پرتوقع، نيازمند و محق هستند به درستي پاسخ داده نشود اين بخش نيز تابع قانون بازده نزولي خواهد شد.
وي ادامه داد: گردشگري، تقاضا و ميراث فرهنگي و صنايع دستي، عرضه است. در علم اقتصاد اين دو با هم معنا پيدا مي‌کنند. هر سه اين بخش‌ها لازم و ملزوم يکديگر هستند.
رهنمايي در ادامه با تاکيد بر اينکه بايد نگاه بخشي به گردشگري کنار گذاشته شود و نگاه فضايي جايگزين آن شود اظهار کرد:‌ اگر اين ديدگاه نباشد همان بلايي که قبلاً بر سر گردشگري آمد دوباره تکرار خواهد شد. ديدگاه بخشي به درد برنامه‌ريزي نمي‌خورد.
وي در ادامه بر ضرورت بهبود وضعيت آموزش گردشگري تاکيد کرد و افزود: ادبيات بخش آموزش در سال‌هايي که گردشگري دچار فرسايش شده بود کاملاً دگرگون شده است و مهارت‌هاي حرفه‌اي کاملاً از بين رفته است.
رهنمايي بر ضرورت آموزش تصميم‌گيران کشور تاکيد کرد و گفت: تمام مسئولان و مديران کشوري بايد آموزش ببينند چون از گردشگري سر در نمي‌آورند.
اين استاد دانشگاه سپس به سفرهاي انبوه پايان هفته اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه بايد مقصدهاي جديد تعريف شود. کشور ما با چنين وسعتي جاذبه‌هاي فرهنگي و طبيعي زيادي دارد اما چرا بايد مردم فقط متوجه سه محور ارتباطي باشند در حالي که 180 کيلومتر راه را 12 ساعت در ترافيک طي مي‌کنند.
حسن الماسي رييس پژوهشکده گردشگري نيز به تله‌هاي موجود در اين بخش اشاره کرد و گفت: ما در اجراي مدام کم مي‌آوريم. بايد براي اين منظور چاره‌انديشي کنيم. اگر دنبال راهکاري هستيم حتماً سراغ مديران چاره‌ساز برويم.
او چانه‌زني در سياست‌گذاري را يکي ديگر از تله‌هاي موجود دانست و افزود: اگر مديران و کارشناساني را در نظر نگيريم تا براي تصويب برنامه ششم توسعه چانه‌زني نکنند آنچه به دست مي‌آوريم کمتر از چيزي خواهد بود که دنبال مي‌کنيم.
همچنين حميد ضرغام، عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي نيز در سخناني گفت: انتظار مي‌رود ايران به يکي از 20 مقصد گردشگري جهان و مقصد نمونه پايدار گردشگري اسلام تبديل شود. براي اين منظور طرح گردشگري شيعي را براي ايران داريم.
او سپس با اشاره به غفلتي که از گردشگري حلال شده است اظهارکرد: اين گردشگري چارچوب و اسلوب اجرايي خاص خود را دارد. دست کم اين اسلوب را شناسايي کنيم و از هدر رفتن سرمايه‌ها مانع شويم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن