واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۳۸ب.ظ)
معاون عمليات بازار شرکت بورس: معامله در بازار بلوک مانع رفتارهاي هيجاني سهامدارن خرد و حقيقي ميشود موج - با توجه به شرايطي که هم اکنون در بازار حاکم است، سهامداران حقوقي از انجام معاملات در بازار بلوک استقبال ميکنند چون معامله در بازار بلوک مانع رفتارهاي هيجاني سهامدارن خرد و حقيقي ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون عمليات بازار شرکت بورس با اشاره به استقبال سهامداران حقوقي از بازار بلوک در شرايط فعلي گفت: از آنجايي که از طرفي انجام معاملات عمده در بازار غير بلوک و خرد بر شاخصها اثرگذار است و از طرفي ديگر رفتار معاملاتي بسياري از سهامداران حقيقي مبتني بر شاخص کل است، در شرايط فعلي، بازار بلوک بهترين گزينه براي سهامدارن حقوقي در انجام معاملات عمده است.
علي صحرايي با بيان اين که دو روز گذشته 60 درصد معاملات در بازار بلوک انجام شده است و همين امروز 10 معامله بلوک در اين بازار انجام شده است، گفت: در بازار رکودي و معامله در قيمتهاي منفي اگر معاملات عمده در قالب خرد انجام بپذيرد تأثير منفي در شاخص کل ميگذارد که ميتواند مبناي غلطي را براي انجام معامله در ساير گروههاي سهامداري به خصوص سهامداران خرد رقم بزند.
وي درباره شائبه کسب منافع سهامداران حقوقي در پي انجام معاملات بلوک در بازار خرد، گفت: با اين شائبه موافق نيستم، چون علاوه بر اين که هر شرکت هيأت مديره دارد و انجام هر معامله بلوک و خرد بايد در هيأت مديره به تصويب برس، د بازرس قانوني و حسابرس نيز دارد.
معاون عمليات بازار شرکت بورس تأکيد کرد: مسووليت تشخيص صرف و صلاح شرکت با مديران شرکت است بنابراين مديران نهادهاي سرمايه گذاري از اينگونه تصميمات اجتناب ميکنند.
وي درباره مزيت بازار بلوک براي سهامدارن حقوقي گفت: بازار بلوک امکان بازاريابي را براي شرکتها تسهيل کرده که معاملات توافقي خود را که هم حالت حراج و هم حالت توافقي دارد را در آن انجام دهند همچنين بخش عمده معاملات بخاطر انجام معاملات خارج از اتاق پاياپاي است.
صحرايي با بيان اين که در اين روش سهامي را ميفروشند و سهام ديگري را تهاتر ميکنند و بدين ترتيب بدون منابع مالي در ترکيب پرتفوي خود تغيير ايجاد ميکنند، اضافه کرد: سهامداران حقوقي براي اين که منابع مالي رد و بدل نشود، از امکان بازار بلوک براي معامله خارج از اتاق پاياپاي استفاده ميکنند.
معاون عمليات بازار شرکت بورس در ادامه تصريح کرد: چنانچه سهامداري بخواهد در قيمتي خارج از قيمت تابلو اقدام به فروش کند، بازار بلوک اين امکان را به سهامدار حقوقي ميدهد که پس از بازاريابي و پيدا کردن مشتري بدون اثر گذاري در جريان کلي بازار و شاخصها اقدام به معامله کند.
وي با تأکيد بر اين نکته که استفاده از اين امکان براي شرکتها اختياري است، گفت: اگر قصد سهامدار حقوقي معامله در قيمتهاي عادي و مطابق تابلو باشد منعي براي انجام معامله در بازار عادي وجود ندارد.
وي با اشاره به قانون بازار بلوک گفت: در بند نهايي قانون معاملات در بازار بلوک آمده است که تشخيص و اجازه انجام معاملات در بازار بلوک به عهده شرکت بورس است و چنانچه شرکت با موارد مشکوکي مواجه شود هم امکان ابطال معاملات را دارد و همچنين در زمان انجام معامله بررسي اجمالي و مقدماتي انجام ميدهد که با ساير قوانين مطابقت داشته باشد.
صحرايي گفت: طي زمان کوتاه مواردي مانند عدم معامله چرخشي در کوتاه مدت، رعايت مقررات ماده 5 اصل 44 قانون اساسي و حد نصاب 20 درصد سهام شناور در معاملات بازار بلوک مورد بررسي قرار ميگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]