تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بدانيد كه هر كس در راه حق از دنيا برود، به بهشت و هر كس در راه باطل از دنيا برود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853284199




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم شفاف‌سازي مالي بانک‌ها و بيمه‌ها براي اجتناب از بحران اقتصادي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۳۱ب.ظ)
رئيس کل بيمه مرکزي مطرح کرد؛ لزوم شفاف‌سازي مالي بانک‌ها و بيمه‌ها براي اجتناب از بحران اقتصادي موج - رئيس کل بيمه مرکزي طي مقاله اي با برشمردن دلايل بحران اقتصادي غرب نوشت: شفاف‌سازي صورت‌هاي مالي و حساب سود و زيان بانک‌ها و بيمه‌ها از وظايف مبرم، روزانه و مستمرّ بانک مرکزي و بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران به‌ شمار مي‌آيد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس کل بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران در مقاله اي به دلايل بحران اقتصادي غرب و اتفاقات مشابه در ايران و درسي که بايد گرفت پرداخته است.
محمدابراهيم امين در مقاله خود نوشته است:
بحران اقتصادي غرب که از سال‌2008 شروع شد دلايل بسياري داشت؛
1- بانک‌ها و صندوق‌هاي وام مسکن در شرايط رونق مسکن وام‌هايي دادند که با شروع رکود قيمت مسکن از ارزش ملک بيشتر شد. وام‌گيرندگان از پرداخت اقساط امتناع کردند و بانک‌ها و مؤسسات اعتباري ناچار از تملّک اين خانه‌ها شدند. اين تعداد هر روزه فزوني مي‌گرفت.
2- مديران مؤسسات مالي در همدستي با حسابرسان و بعضاً غفلت نهادهاي ناظر مالي اقداماتي براي پنهان کردن مطالبات مشکوک‌الوصول و لاوصول در صورت‌هاي مالي صورت دادند تا از احتساب ذخيره کافي براي اين مطالبات و درنتيجه کاهش سود مؤسسه جلوگيري کنند.
کاهش سود به معناي کاهش حقوق سالانه و پاداش‌هاي بالاي مديران مؤسسات مالي بود. از جمله اين اقدامات متقلّبانه تشکيل شرکت‌هاي صوري و انتقال مطالبات مشکوک‌الوصول (Bad Debts) به آن‌ها بود تا صورت‌هاي مالي خود را پاک‌سازي کنند. غفلت عمدي يا سهوي حسابرسان و ناظرين مالي از اين اقدامات پيامدهاي خسارت‌باري داشت.
3- هنگامي که بحران همه‌گير و اکثر مؤسسات مالي ازجمله بانک‌ها، مؤسسات اعتباري، بيمه‌ها (که اين وام‌ها را بيمه کرده بودند) و در نهايت بازار بورس را فراگرفت، دولت ناچار از مداخله شد. تزريق ميلياردها دلار به مؤسسات ورشکسته بانکي و بيمه‌اي ازسوي دولت براي احياي اعتماد جامعه به نهادهاي مالي صورت گرفت. بديهي است که مؤسسات بانکي و بيمه‌ها بر اعتماد مردم متکي‌اند و اعتماد مردم که پول‌هايشان را در بانک‌ها سپرده و به شرکت‌هاي بيمه حق‌بيمه مي‌پردازند، از اعتماد آن‌ها به اعمال نظارت همه‌جانبه حاکميت و دولت بر اين نهادها سرچشمه مي‌گيرد. چنانچه غفلت نهادهاي دولتي ناظر بر مؤسسات بانکي، بيمه‌اي و بازار سرمايه موجب زيان مردم را فراهم کند، اين دولت است که بايد تاوان غفلت خود در نظارت همه‌جانبه، بدون تبعيض و مقتدرانه را بپردازد.
کوتاهي و احتمالاً همدستي نهادهاي ناظر، حسابرسان و بازرسان قانوني شرکت‌ها و مؤسسات پولي و مالي در کنترل صورت‌هاي مالي و حساب‌ها در آمريکا موجب شد تا ميلياردها دلار از سوي دولت براي بازسازي اين مؤسسات و در واقع براي بازسازي اعتماد عمومي پرداخت گردد، امّا؛ طي سال‌هاي اخير در اقتصاد ايران چه اتفاقات مشابهي رخ داد:
1- وام‌هاي کلان بدون وثيقه کافي و سفارشي و بدون اعتبارسنجي به افراد و بنگاه‌هاي ذي‌نفوذ پرداخت شد.
2- کفايت سرمايه بانک‌ها و جلوگيري از برداشت بانک‌ها و مؤسسات اعتباري از حساب بانک مرکزي (اصطلاحاً قرمز شدن حساب آن‌ها نزد بانک مرکزي) مورد بي‌توجّهي و غفلت نهاد ناظر بانکي واقع شد.
3- ذخاير کافي براي مطالبات مشکوک‌الوصول گرفته نشد و حساب‌سازي و سودسازي در غفلت و بي‌توجهي حسابرسان و بازرسان قانوني و نهاد ناظر رواج يافت.
4- مؤسسات بيمه‌اي بدون پشتوانه مالي کافي (توانگري) به فروش بيمه‌نامه پرداختند و با واگذاري اختيار جذب نماينده از سوي نهاد ناظر بيمه‌اي به شرکت‌هاي بيمه بي‌محابا به جذب نماينده و توسعه فروش خود به مدد تخفيف‌هاي غيرفنّي و تقسيط دست‌ يازيدند. علاوه بر آن براي مخفي کردن آثار زيان‌بار مالي اين‌گونه تصميمات با همکاري حسابرس و بازرس قانوني از احتساب ذخيره کافي براي پرداخت خسارت‌هاي آتي خودداري کردند. نتيجة اين اقدامات در غياب نظارت جدّي نهاد ناظر بيمه‌اي منجر به ناتواني در پرداخت خسارت‌هاي واقعي و کاهش شديد توانگري شرکت‌هاي بيمه شد.
مشکلات گريبان‌گير ده‌ها هزار نفر زيان‌ ديده که از دريافت خسارت خود بازمانده‌اند و توسعه بي‌اعتمادي جامعه به عملکرد شرکت‌هاي بيمه نتيجه مستقيم عدم نظارت به موقع نهاد ناظر و غفلت حسابرس و بازرس قانوني شرکت بيمه است. اين حسابرسي‌ها يا مستقيماً از سوي سازمان حسابرسي يا حسابرسان مورد تأييد سازمان حسابرسي انجام مي‌شود. بر باد رفتنِ اعتماد مردم به نهادهاي پولي و مالي و در نهايت به دولت و نظام ناشي از سوء عملکردِ کدام دستگاه‌هاست؟
در بررسي‌هاي صورت‌ گرفته در مورد علل بحران اقتصادي غرب، سهم عمده‌اي به غفلت نهادهاي ناظر، سوء عملکرد حسابرسان و بازرسان قانوني و سودجويي و حساب‌سازي مديران و اعضاي هيأت‌ مديره مؤسسات پولي، بانکي و بيمه‌اي تعلّق گرفت. آيا بررسي عملکرد بانک‌ها، مؤسسات اعتباري (مجاز و غيرمجاز)، شرکت‌هاي بيمه و بازار سرمايه در ايران و نتايج نامطلوب آن نيز متوجه نهاد ناظر بانکي، نهاد ناظر بيمه‌اي، نهاد ناظر بورس، حسابرسان و بازرسان قانوني، مديران عامل و اعضاي هيئت‌مديره بانک‌ها و بيمه‌ها نيست که وام‌هاي بدون وثيقه کافي پرداختند، حق‌بيمه کافي نگرفتند، زيان را پنهان کردند، سودسازي نمودند، ذخاير کافي در حساب‌ها لحاظ نکردند و به‌ طور کلي کوتاه‌مدت‌نگري کردند؟ چنانچه مديران عامل و اعضاي هيأت‌ مديره با عدم احتساب ذخاير کافي به آرايش صورت‌هاي مالي پرداخته و سود موهوم شناسايي کردند، در ابتدا حسابرس و بازرس قانوني ‌بايد مانع حساب‌سازي شود و در صورت غفلت حسابرس، نهاد ناظر قانوني (بانک مرکزي، بيمه مرکزي و سازمان بورس) موظّف است بر صورت‌هاي مالي و نحوة ذخيره‌گيري و شناسايي سود مطابق مقررات مصوّب شوراي پول و اعتبار و شوراي‌عالي بيمه نظارت و در جايگاه حفظ حقوق سپرده‌گذاران و بيمه‌گذاران از تنظيم و تصويب صورت‌هاي مالي دستکاري‌شده جلوگيري کنند.
شفاف‌سازي صورت‌هاي مالي و حساب سود و زيان بانک‌ها و بيمه‌ها از وظايف مبرم، روزانه و مستمر بانک مرکزي و بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران به‌ شمار مي‌آيد و اطلاع‌رساني عمومي در اين بابت به کاهش تخلّفات کمک مي‌کند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن