محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826238766
پیش بینی مشاور اقتصادی روحانی از آینده اقتصاد ایران بعد از لغو تحریمها/ سال 94 سختترین سال مالی کشور است
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشاور اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به لغو تحریم ها پس از توافق هسته ای گفت: اگر با شرایط جدید در قالب سیاست و اقتصاد سنتی برخورد کنیم در آینده با بحرانهای بزرگ مواجه میشویم که میتواند ما را دچار شرایطی خطرناکتر از دوران تحریم کند.
به گزارش تراز ،مسعود نیلی در دانشکده فنی دانشگاه تهران حضور یافت و در مورد وضعیت کنونی و افق اقتصاد ایران در دوران پس از توافق هستهای در شرایط رفع تحریم سخن گفت. مشاور ارشد رئیسجمهور در این سخنان علاوه بر برشمردن مشکلات مزمن اقتصاد ایران، بر ضرورت ایجاد وفاق در سطح سیاستگذاری و مدیریت انتظارات در سطح اجتماعی و عمومی کشور تاکید و عنوان کرد برای استفاده بهینه از بزنگاه تاریخی روی داده در کشور لازم است با اصلاح ساختاری اقتصاد به انتخاب سیاست درونزا و برونگرا دست زد. انتخابی که اگرچه در ابتدای راه نیازمند تلاش مضاعف مسوولان و بردباری از سوی عموم جامعه است اما میتواند به رونق و بهبود مستمر و رشد اقتصادی پایدار برای حل مشکلات اساسی کشور از جمله اشتغال منجر شود.
مسعود نیلی در ابتدای سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به تداوم روند اجرایی شدن توافق هستهای ایران و کشورهای 1+5 گفت: «براساس خوشبینانهترین سناریو، برابر آنچه توافق شده اگر روند اجرایی تعهدات بدون ایجاد هرگونه خللی به پیش رود، ما در فصل پایانی سال جاری شاهد لغو تمامی تحریمهای اقتصادی زیر چهار سرفصل تجارت، تکنولوژی، مالی و انرژی خواهیم بود. در این صورت، با نگاه خوشبینانه، سال 1395 را بدون وجود هرگونه تحریم اقتصادی آغاز خواهیم کرد. لذا میتوان امیدواربود که نتایج عملی لغو تحریمها در سال آینده اقتصاد ایران خود را نشان دهد.» وی آثار مـورد انتظار توافق را در دو مقطع سال 1394 و سالهای بعد از آن به شرح خلاصه ذیل، طبقهبندی کرد.
سال 94 سختترین سال مالی کشور است
مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور با نام بردن از سال 1394 به عنوان سختترین سال مالی و بودجهای دولت، استمرار کاهش تورم و حفظ دستاورد نرخ مثبت رشد اقتصادی را دو چالش اصلی سال 1394 خواند و گفت: «آنچه در حال حاضر به عنوان تهدید اصلی برای تداوم روند کاهشی نرخ تورم محسوب میشود، بدهی بانکها به بانک مرکزی است. بانکهای کشور در شرایط نامساعدی به سر میبرند و تراز مالی آنها با مشکل مواجه است که باعث افزایش اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی شده است. همچنین بخش واقعی اقتصاد در طرف عرضه با تنگنای مالی و در طرف تقاضا با کمبود تقاضای موثر مواجه است.»
رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی،خوشبینی ایجاد شده در جامعه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: «شاید بتوان این فرضیه را مطرح کرد که احتمالاً در پی حصول نتیجه در مذاکرات هستهای، مردم دید مثبتی نسبت به آینده اقتصاد پیدا کردهاند. این عامل البته با دیگر شاخصها نیز قابل اندازهگیری است و نشان میدهد که این خوشبینی احتمالاً تحرکی مثبت در سمت تقاضا ایجاد خواهد کرد؛ به علاوه این که به کاهش انتظارات تورمی میانجامد که برای حفظ روند کاهشی تورم به کمک بانک مرکزی خواهد آمد. همانطور که کاهش انتظارات تورمی بعد از انتخابات سال 1392 به کاهش نرخ تورم در آن سال به طور قابلتوجهی یاری رساند.» بر اساس توضیحات ارائه شده، بهبود شرایط اقتصاد در سال جاری، تحت تاثیر توافق، کاملا غیرمستقیم خواهد بود.
معضلات کنونی اقتصاد ایران چه هستند؟
مسعود نیلی با اشاره به این که اثرات عملی تحریمها در سال 1395 نمود پیدا میکند، تاکید کرد که باید از شرایط ایجاد شده برای رفع مشکلات ساختاری اقتصاد استفاده کرد. او مشکلات کنونی اقتصاد ایران را در زیر سه سرفصل عمده مشکلات ساختاری بلندمدت، مشکلات مربوط به سیاستگذاری در دوره وفور درآمدهای نفتی و مشکلات مربوط به دوره تحریم طبقهبندی کرد. او توضیح داد که این مشکلات به طور زنجیروار به هم وابستهاند و مشکلات ساختاری اقتصاد تحت تاثیر دو عامل دیگر ابعاد بزرگتری پیدا کردهاند. مشاور اقتصادی رئیسجمهور گفت: «اقتصاد ما قبل از دوره اخیر سیاستگذاری در کشور هم با مشکلاتی مزمن مواجه بوده است. این مشکلات در دوره وفور درآمدهای نفتی ابعاد بزرگتر و تنوع بیشتر پیدا کرد و به دنبال آن، در دوره تحریم هم مسائل تشدید شد. مشکلات ساختاری بلندمدت در سه دهه گذشته باعث شده ما نتوانیم رکوردهای خوبی بجا بگذاریم. برای مثال رشد اقتصادی ما به طور متوسط حدود 3.3 درصد بوده است که نرخ رشد خوبی محسوب نمیشود.»
او مشکلات ساختاری اقتصاد را ذیل هفت سرفصل طبقهبندی کرد و با تشریح موارد مرتبط با هریک از آنها توضیح داد که چگونه سیاستهای دوره وفور درآمدهای نفتی و متعاقب آن، اعمال تحریمهای ظالمانه، این مشکلات را تحت تاثیر قرار داده است. وی به عنوان یک نمونه به ضعف سیستم اداری و حاکمیت قانون اشاره کرد و توضیح داد که ایفای نقش توزیع رانت درمقیاس بزرگ توسط دولت در دوره وفور، منجر به بروز فساد مالی شده و به دنبال آن، در دوره تحریم همین مجموعه مسایل باعث شکلگیری یک اقتصاد غیررسمی و غیر شفاف تحت عنوان دور زدن تحریم شده است که اثر آن روی ضعیفتر شدن نظام اداری کشور بازگشت کرده است.»
اقتصاد ایران در معرض یک انتخاب
مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور در ادامه نشست با بیان این سوال که توافق هستهای چگونه میتواند موانع توسعه اقتصادی ما را رفع کند گفت: «اگر این توافق را صرفاً به عنوان کانالی برای تزریق منابع ارزی به اقتصاد ببینیم با توجه به مشکلات ساختاری و مواردی که ذکر شد، در ساختار غلط موجود، تنها دستاورد ما هزینهکرد غلط و با بهرهوری پایین و یک دوره بهبود کوتاهمدت خواهد بود.» او با بیان این که اقتصاد ایران در معرض یک انتخاب مهم قرار دارد افزود: «این انتخاب تنها در اختیار دولت نیست و جامعه باید به این انتخاب دست بزند.»
این اقتصاددان گزینههای کنونی در مقابل اقتصاد ایران را انتخاب گزینه «اقتصاد برونزا و درونگرا» یا «اقتصاد درونزا و برونگرا» ذکر کرد و گفت: «گزینه اول یعنی این که اقتصاد در شرایط پس از تحریم با محوریت صادرات نفت و واردات ناشی از آن باشد. سرمایهگذاری خارجی با محوریت شرکتهای دولتی و شبهدولتی برای بازار داخلی است و ورود منابع خارجی به شرط تضمین بانک مرکزی محقق خواهد شد.» نیلی مورد گزینه دوم توضیح داد: «گزینه دومی که پیش روی ماست اقتصاد درونزا و برونگرا است که توسعه تجارت را با محوریت صادرات صنعتی و توسعه گردشگری میبیند. سرمایهگذاری خارجی با محوریت بخش خصوصی برای توسعه صادرات و تامین مالی خارجی هم با محوریت بخش خصوصی برای رونق تولید و توسعه کسبوکار است.»
رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی گزینه اول را همان راه و مسیری خواند که در سالهای گذشته تجربه شده است او گفت: «در کشور ما سیاستگذار همواره به این سمت سوق داده میشود که به سراغ گزینه اول برود. یعنی نفت صادر و کالا وارد کند تا به اصطلاح بهبود وضعیت مردم ملموس شود. در حالی که این کار گرهی از مشکل اصلی ما یعنی اشتغال باز نمیکند.»
توافق به مثابه بزنگاه
مسعود نیلی در پایان این نشست گفت: «یک اقتصاددان برجسته به نام «دارون عجاوغلو» که در دانشگاه امآیتی اقتصاد سیاسی توسعه تدریس میکند در کتاب «چرا کشورها شکست میخورند» چهار عامل برای خوشبختی یا بدبختی ملتها عنوان میکند که شامل نهادهای یک کشور، فرهنگ، جغرافیا و شانس است. منظور از شانس یک اتفاق یا رویداد است که به عنوان بزنگاه تاریخی از آن یاد میکند و میگوید هر کشوری در تاریخ خود با معدود بزنگاههای تاریخی مواجه میشود که میتواند از آن برای جهش رشد و توسعه یا نزول و سقوط استفاده کند.»
وی افزود: «به عنوان مثال به کشورهای آسیای جنوب شرقی میتوان اشاره کرد که از تهدید کمونیسم در آسیا به عنوان یک بزنگاه استفاده کردند و از آمریکا امتیازات فراوانی گرفتند که سرآغاز روند توسعه در این کشورها در دستیابی به بازارهای بیرونی بود.»
مشاور ارشد رئیس جمهور معتقد است ما در تاریخ کشورمان چند بار با بزنگاههای تاریخی مواجه بودیم که آن را پس زده و استفادهای نبردهایم. اگر با شرایط جدید هم در قالب همان سیاست و اقتصاد سنتی برخورد کنیم، نتیجهای نمیگیریم و در آینده با بحرانهای بزرگ مواجه میشویم که میتواند ما را دچار شرایطی بدتر و خطرناکتر از دوران تحریم کند.
به اعتقاد او، ما باید سیاستگذار را توجیه کنیم. در عرصه اجتماعی و افکار عمومی هم این بحث تبدیل به گفتمان و مطالبه شود. در غیر این صورت فرمان هدایت اقتصاد ما به طور سنتی به همان سمتی کشیده میشود که پول نفت را صرف رفاه کوتاهمدت و بحرانهای درازمدت کند.
منبع: تسنيم
زمانبندی انتشار: 6 مرد 1394 - 14:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
خوشبینانهترین سناریوی مشاور اقتصادی روحانی |اخبار ایران و جهان
خوشبینانهترین سناریوی مشاور اقتصادی روحانی مشاور ارشد اقتصادی رئیس جمهور میگوید براساس خوشبینانه ترین سناریو اگر روند اجرایی تعهدات بدون ایجاد هرگونه خللی به پیش رود ما در فصل پایانی سال شاهد آغاز لغو تمامی تحریمهای اقتصادی خواهیم کرد کد خبر ۵۲۰۲۲۱ تاریخ انتشار ۰۶ مردادپیشبینی رشد اقتصادی ۰.۶ درصدی برای سال ۹۴
در گفتگو با مهر عنوان شد پیشبینی رشد اقتصادی ۰ ۶ درصدی برای سال ۹۴ شناسهٔ خبر 2857574 - دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۷ اقتصاد > اقتصاد ایران رئیس اتاق تهران با بیان اینکه صنعت کشور همچنان بیرونق است و رکود را تجربه میکند گفت خوشبینانه ترین پیشبینی برای رشد اقتصادی امسال دپيشبيني رشد اقتصادي 0/6 درصدي براي سال ۹۴
پيشبيني رشد اقتصادي 0 6 درصدي براي سال ۹۴ رئيس اتاق تهران گفت خوشبينانهترين پيشبيني براي رشد اقتصادي امسال دستيابي به رشد 6 0 درصدي است مسعود خوانساري تصريح كرد رشد اقتصادي در سه ماهه انتهاي سال گذشته نسبت به فصول قبل از خود كاهش را نشان ميدهد و به نظر ميرسد روندپيش بيني رشد اقتصادي 2 يا 3 درصد براي سال 94
۲۴ تير ۱۳۹۴ ۹ ۳۰ق ظ يک کارشناس اقتصادي در گفتگو با موج مطرح کرد پيش بيني رشد اقتصادي 2 يا 3 درصد براي سال 94 موج - پورمتين با بيان اينکه تا پايان امسال شاهد اثرات رواني لغو تحريم ها در بازار هستيم گفت رشد اقتصادي بالا نيازمند سرمايه گذاري در طول زمان است دکتر علي اصغر پورمتمشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور تحریمهای اقتصادی تا پایان سال جاری لغو میشود/ 94 سختترین سال مالی کشور است
مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهورتحریمهای اقتصادی تا پایان سال جاری لغو میشود 94 سختترین سال مالی کشور استمشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور ما در فصل پایانی سال جاری شاهد لغو تمامی تحریمهای اقتصادی زیر چهار سرفصل تجارت تکنولوژی مالی و انرژی خواهیم بود به گزارش خبرگزاری فارس مسعورونق اقتصاد ایران طی دو تا پنج سال آینده
یک اقتصاددان در گفتگو با ایلنا پیش بینی کرد رونق اقتصاد ایران طی دو تا پنج سال آینده یک اقتصاددان در خصوص آزاد سازی مبلغ 29 میلیارد دلاری منابع بلوکه شده که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است بیان داشت طبق اعلام بانک مرکزی مبنی بر آزاد شدن رقم 29 میلیارد دلار منابع بلوکه شده نیازیک اقتصاددان لبنانی اعلام کرد ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی برای لبنان بعد از توافق هستهای ایران/روابط بانکی دو
یک اقتصاددان لبنانی اعلام کردایجاد فرصتهای جدید اقتصادی برای لبنان بعد از توافق هستهای ایران روابط بانکی دو کشور ترمیم میشودیک اقتصاددان لبنانی اعلام کرد با توافق هستهای ایران فرصتهای اقتصادی جدید برای لبنان فراهم میشود و روابط بانکی دو کشور ترمیم خواهد شد به گزارش گروه اپیش بینی جدید از قیمت نفت تا 2 سال آینده
نوسان در محدوده 65 تا 75 دلار برای هر بشکه پیش بینی جدید از قیمت نفت تا 2 سال آینده تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان سوکار پیش بینی کرد که قیمت های جهانی نفت خام ظرف ٢ سال آینده در سطح ٦٥ تا ٧٥ دلار برای هر بشکه باقی می ماند به گزارش ایرنا به نقل از روزناقتصاد ایران با لغو تحریمها به قبل از سال ۸۹برمیگردد
وحید شقاقی شهری اقتصاد ایران با لغو تحریمها به قبل از سال ۸۹برمیگردد اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران به بررسی آثار اقتصادی ایجاد شده پس از لغو تحریمها پرداخت و اظهار داشت اقتصاد ما در کل مشکلات ساختاری و بنیادین دارد که این مشکلات ربطی به تحریمها نداشته و نخواهد دهیأت اقتصادی ایران پاییز امسال به آمریکا اعزام میشود
سبزعلیپور هیأت اقتصادی ایران پاییز امسال به آمریکا اعزام میشود رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت طبق هماهنگی های انجام شده برنامه اعزام هیأت اقتصادی ایران به آمریکا در پاییز سالجاری تنظیم شده و طی روزهای آینده فراخوانی درخصوص شرایط و نحوه حضور فعالان اقتصادی در این هیأت خواهیمچهار اثر منفی لغو تحریمهای اقتصادی بر اقتصاد ایران
اگر تحریمها از همین امروز لغو شوند چه خواهد شد چهار اثر منفی لغو تحریمهای اقتصادی بر اقتصاد ایران اگر مشکلات ساختاری اقتصاد کشور برطرف نشوند با برداشته شدن تحریمها آن مشکلات ساختاری فراموش میشوند و اقتصاد ایران با همان وضعیت ناکارآمدی که در همهی این سالها داشته است اداپیشبینی ثبات قیمت مسکن تا پایان سال |اخبار ایران و جهان
پیشبینی ثبات قیمت مسکن تا پایان سال رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوردر مورد تاثیر افزایش وام مسکن برای خروج از رکود بازار گفت افزایش وام مسکن در بازه زمانی کوتاه مدت تاثیری بر قیمت مسکن نخواهد داشت و قیمت مسکن تا یک سال آینده تغییری نخواهد کرد کد خبر ۵۱۹۶۶۰ تاریخ انتشار ۰۴ مرنوبخت در پاسخ به فارس خبرداد پیشبینی منابع داخلی و خارجی برای رشد ۸ درصد اقتصادی / واردات از این پس نیز مدیری
نوبخت در پاسخ به فارس خبردادپیشبینی منابع داخلی و خارجی برای رشد ۸ درصد اقتصادی واردات از این پس نیز مدیریت و کنترل خواهد شدرئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت رشد ۸ درصدی اقتصادی نیاز به الزامات و منابع مالی دارد که در برنامه ششم با همکاری دیگر قوا پیش بینی میشود بهبرگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و آلمان پس از 14 سال
برگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و آلمان پس از 14 سال آلمان مایل است که کمیسیون اقتصادی ایران و آلمان را پس از 14 سال برگزار کند اما شروط قابل توجهی دارد به گزارش خبرنگار حوزه بانک گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان عصر امروز دوشنبه 29 تیر ماه هیات سیاسی و تجاری کشور آلمان با حضورپیشبینی تحولات بازار پس از توافق از زبان فعالان اقتصادی
پیشبینی تحولات بازار پس از توافق از زبان فعالان اقتصادی نهایی شدن توافق ایران و گروه 1 5 انتظاراتی را در حوزه اقتصادی ایجاد خواهد کرد از سوی دیگر تاثیر مثبت این توافق در اقتصاد کشور الزاماتی دارد یک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با آنا با بیان اینکه به محض آغاز مذاکرات هستهای میبا لغو تحریمهای خارجی چند درصد مشکلات اقتصادی ایران حل میشود؟
اگر تحریمها از همین امروز لغو شوند چه خواهد شد با لغو تحریمهای خارجی چند درصد مشکلات اقتصادی ایران حل میشود اگر از فردا تحریمهای خارجی لغو شود چه اتفاقی در اقتصاد ایران رخ خواهد داد آیا تمام مشکلات اقتصادی حل خواهد شد در این صورت یک شوک مثبت به اقتصاد وارد میشود و تااگر تحریمها از همین امروز لغو شوند، چه خواهد شد؟ چهار اثر منفی لغو تحریمهای اقتصادی بر اقتصاد ایران
اگر تحریمها از همین امروز لغو شوند چه خواهد شد چهار اثر منفی لغو تحریمهای اقتصادی بر اقتصاد ایراناگر مشکلات ساختاری اقتصاد کشور برطرف نشوند با برداشته شدن تحریمها آن مشکلات ساختاری فراموش میشوند و اقتصاد ایران با همان وضعیت ناکارآمدی که در همهی این سالها داشته است ادامه-
اقتصادی
پربازدیدترینها