واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
کشف اسناد يکصد سال گذشته در شيراز موج-اسناد و مکاتبات تجاري و اداري يکصد سال قبل در بازار وکيل شيراز کشف شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي نجفي، مشاور امور موزههاي فارس در اين رابطه در جمع خبرنگاران گفت: هنگام مستند نگاري و تهيه طرح مرمت تيمچه احمدي بازار وکيل شيراز و بنا بر گزارشهاي مردمي و بازديد کارشناسان يگان حفاظت اداره کل ميراث فرهنگي فارس تعداد قابل توجهي از اسناد و مدارک و نامهها و مکاتبات تجار و کسبه بازار و همچنين نظام نامه داخلي شوراي مالي تجارت، وزارت ماليه، اداره ماليه ايالتي فارس و بنادر جنوب و همچنين دفاتر و اوراق ثبت و ضبط خريد و فروش، قيمت و ورود و خروج کالاهاي جاريه و مورد معامله در قسمت گاوچاه تيمچه احمدي متعلق به يکصد سال قبل کشف شد.
به گفته وي: بررسي اوليه توسط کارشناسان اين اداره کل بر ارزشمند بودن اين آثار تاکيد دارد، همچنين حفظ و نگهداري اين اسناد که به صورت بسيار نامناسب و نامطلوبي برروي هم انباشته و در حال از بين رفتن بود ضروري است.
نجفي افزود: برخي از اين مکاتبات در نامههاي شخصي کسبه و تجار بازار، نامههاي اداري و دولتي، اطلاعيهها و اعلانها، اداره تراموزان، کارگزاري وزارت خارجه، وزارت داخله، عدليه، جنگ و... را شامل ميگردد که پاره اي از فرهنگ عامه تجار و تجارت بازاريان شيراز را به همراه دارد.
بر همين اساس و با هماهنگي انجام شده با هيات امنا و مالکين محترم تميچه نسبت به انتقال اين اسناد ارزشمند به کتابخانه و مرکز اسناد ميراث فرهنگي فارس اقدام شد تا با تاکيد بر دانش سندشناسي که امروز شاخصه علمي مستقلي به حساب ميآيد بر استخراج و انتشار اين منابع که بر جنبه هاي تاريخي، ادبي، جغرافيايي و از همه مهمتر اقتصادي و تجاري و مبادله کالا ميپردازد اقدام کنيم. هرچند بخش زيادي از اين اسناد به دلايل مختلف از جمله مکان نامناسب و شيوه نگه داري نادرست آسيب جدي ديده و يا از بين رفته است ولي به نظر ميرسد رسيدگي به همين تعداد اسناد باقي مانده و شناخت دقيق و ويژگيهاي انواع سندها ميتوان دريافت درستي از منظرهاي مغفول مانده در باب تاريخ تجارت و به خصوص تاريخ گذشته تجارت در بازار شيراز را بر ما روشن سازد و اين تاريخ حفظ و به نسلهاي بعدي نيز منتقل گردد.
مشاور امور موزههاي اداره کل ميراث فرهنگي فارس ادامه داد: همچنين آشنايي هرچه بيشتر پژوهندگان و دست اندرکاران با وجوه مختلف و موضوعات اين اسناد ميتواند به ايجاد هرچه بيشتر زمينههاي لازم براي امور پژوهشي چون تهيه فهرستهاي دقيق و همه جانبه و طبقه بندي و نگهداري اطلاعات و محتويات اين اسناد فراهم آورد.
آگاهي از سوابق تاريخي و تحولات بازار، نسب شناسي خاندان تجار و بزرگان و متوليان بازار و نيز منطبق کردن مقياسهاي دورههاي گذشته با مقياسهاي امروز از جمله اموري است که بر اساس اصول سند شناسي علمي و دقيق به دست خواهد آمد.
لذا اداره کل ميراث فرهنگي فارس در نظر دارد با برخورد علمي و برنامه ريزي درست، سبک شناسي اين اسناد را مورد توجه قرار دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]