تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819451180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در شب شعر «حماسه گوهرشاد» عنوان شد جلیلی: 80 سال از واقعه گوهرشاد گذشته، یک اثر هنری تولید نشده/ نگذارید صدای زنده به گورشدگان گوهرشاد در تاریخ گم شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در شب شعر «حماسه گوهرشاد» عنوان شد
جلیلی: 80 سال از واقعه گوهرشاد گذشته، یک اثر هنری تولید نشده/ نگذارید صدای زنده به گورشدگان گوهرشاد در تاریخ گم شود
معاون اجتماعی فرهنگی شهردار مشهد گفت: از شما شاعران می خواهم نگذارید صدای مظلومان زنده به گور شده در این حادثه در تاریخ گم شود و خداوند از شما شاعران خواسته نگذارید تا صدای دادخواهان خاموش شود در حالی که مستکبران سکوت کرده اند.

خبرگزاری فارس: جلیلی: 80 سال از واقعه گوهرشاد گذشته، یک اثر هنری تولید نشده/ نگذارید صدای زنده به گورشدگان گوهرشاد در تاریخ گم شود



به گزارش خبرنگار فارس اعزامی به مشهد، شب شعر «حماسه گوهرشاد» با مشارکت موسسه شهرستان ادب و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد شب گذشته در مشهد برگزار شد. *آفتابگردان ها استثناهای شعر هستند وحید جلیلی معاون امور اجتماعی فرهنگی شهردار مشهد در این مراسم پس از قرائت آیات پایانی سوره شعرا به به شهرستان ادب و برنامه آفتابگردان ها اشاره کرد و گفت: آفتابگردان ها استثناهای شعر هستند و شهرستان ادب این امتیاز را برای خودش حفظ کرده و هنر و شعر را در مسیر دادخواهی و عدالت طلبی قرار داده است.
وی با بیان خاطره ای از یکی از قدما به جایگاه واقعه گوهرشاد اشاره کرد و گفت: یکی از قدیمی ها میگفت هر وقت مادرش حاجتی داشته نذرش را برای شهدای مسجد گورشاد قرار می داده است.، از همین رو مظلومیت شهدای گوهرشاد نزد مشهدی ها یک خاطره تلخ است و پیران این تلخی ها در جانشان هست. *600 تا 1200 شهید در واقعه گوهرشاد جلیلی در ادامه با اشاره به آمار کشته شدگان این واقعه گفت: آیت الله واعظ زاده از حاضران در آن روز، تعداد شهدا را بیش از 1200 نفر اعلام کرده و در اسناد دولت پهلوی 600 نفر نقل شده است.
وی افزود: مردم مشهد در یک شب به خاک و خون کشیده شدند و در جایی همین حوالی دفن شدند. ماجرای مسجد گوهرشاد یک سوگ مضحک است و نه تنها در تاریخ ایران بلکه در تاریخ جهان بی نظیر است و این تراژدی است چون کسانی شهید شدند که می خواستند از فرهنگ خود دفاع کنند و مضحک است چون رضاخان می خواهد به زور سر نیزه و کشتار ملت را آدم کند. جلیلی گفت: مجموعه ای از تناقض ها در این واقعه دیده می شود، رضاخان می گوید می خواهم زن را از عقب ماندگی نجات دهم و او را فرهیخته کنم آن هم در کجا در مسجد و آن هم مسجد گوهرشاد. گوهرشادی که خود نماد زن فرهیخته است زنی که از قوم تیموریان است ولی اسلام او را به یک انسان فرهیخته تبدیل می کند و غرب می خواهد این تفکر را از جامعه حذف کند. او اضافه کرد:  من در جمع هنرمندان خواستم که هنر طبیعی داشته باشیم و آنها پرسیدند این چه هنری است؟ و پاسخ دادم این هنر یعنی اینکه بعد از هشتاد سال اگر این واقعه در هر کشوری بود الان یک موزه اثر هنری داشتیم. ولی ما کاری در این زمینه نکرده ایم و یک اثر تولید نشده است در حالی که برخی از هنرمندان در همان زمان برای این رفتار کف و سوت زدند و اثر موسیقایی تولید کردند.
جلیلی در بخش دیگری از سخنانش از شاعران جوان خواست که صدای واقعه گوهرشاد را با هنرشان بلند کنند. او گفت: از شما شاعران می خواهم نگذارید صدای مظلومان زنده به گور شده در این حادثه در تاریخ گم شود و خداوند از شما شاعران خواسته نگذارید تا صدای دادخواهان خاموش شود در حالی که مستکبران سکوت کرده اند. اگر دشمن سلاح های ما را محدود کند اما سلاح شما شاعران فرهیخته قدرت جمهوری اسلامی خواهد بود و این محدود شدنی نیست.
معاون امور اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در پایان سخنانش گفت: هر شاعری که برای حماسه گوهرشاد شعر بگوید از طرف شهرداری مشهد یک سفر زیارتی به مشهد مقدس دریافت خواهد کرد.
در این شب شعر که جمع کثیری در آن شرکت کرده بودند، مرتضی امیری اسفندقه، محمدکاظم کاظمی، ناصر فیض، علی داوودی، وحید جلیلی، علی محمد مودب، غلامرضا بکتاش، میلاد عرفان پور، محمدرضا طهماسبی، محمود حبیبی کسبی و تعداد بسیاری از شاعران جوان شرکت داشتند. در میان این برنامه نماینده دبیرخانه طرح ملی گوهرشاد توضیحاتی پیرامون این واقعه و اقدامات این دبیرخانه برای حضار ارائه کرد.
همچنین در بخش های مختلف شاعرانی چون مرتضی امیری اسفندقه، حامد عسگری، ناصر فیض، غلامرضا بکتاش، محمدکاظم کاظمی و برخی اعضای دوره آفتابگردان ها اشعاری برای حاضرین قرائت کردند. 
انتهای پیام/

94/05/15 - 08:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن